Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Душата е чувствен дел кој е во текот на овоземниот живот поврзан со телото а после смртта се дели од телото заедно со духот. Јас знам дека имам душа затоа што умеам да чуствувам и преку реакции ги искажувам тие чуства, во неа значи е сместен целиот емотивен дел од човековата личност. Затоа често ке речеме едно ни говори умот друго ни чуствува душата или срцето како орган кој е ставен како синоним за душа. Растенијата немаат дејност како човекот просто нив не им е дадено живот како човечкиот. Според мене Бог... па си има дадено конкретно во библијата што претставува Бог како поим и би било добро да прочиташ не можам моментално да го најдам а нејкам да парафразирам да не кажам нешто што го нема.Ок Госпогица љубов...А може да ми кажеш некој факт дека немаат душа....од каде знаеш?
А ти имаш ли душа..од каде знаеш дека имаш?
И уште нешто...што е бог? според тебе
Еден мој комшија кој многу го ценам,ги почитувам неговите ставови и мислења(да го зачленам ке биде член со највисока репутација хаха) на неодамнешниот помен на баба ми го кажа следново: "Никој не се вратил од мртвите, тој што пошол во пеколот таму изгорел а тој што е во рајот - таму му е убаво и не сака да се врати овдека"
- чунки земскиот живот е понеубав од рајот!
впорчем и така е опишан во религијата.
Инаку оваа мисла беше насочена кон дедо ми кој сосема оправдано си го жалеше својот животен, другар пред се па се останато...а пак комшијава мој, откако останал вдовец на млади години(отприлика 50) за брзо време ја пронаоѓа својата втора жена и со неа продолжува да го живее земскиот живот со што покажува неверување кон задгробниот, или пак дека стравува од (секако) негативната реакција на неговата прва жена....Тоа е секао правилно според мене! А за вас??????
И дали сторил грев??????
Не се тепам само ти објаснувам нели ти ми побара да ти објаснам па ти кажав немој да се буниш сега контрадикторна си ми..G-ca ljubov Без тепање само...од ова што го кажа произлегува дека чувставта немаат врска со душата, туку душата има врска со свесноста
Теоретски гледано секоја материја може да се претвори во енергија ако се забрза со квадратна брзина на светлината, а душата е енергија sooo.....
И ај да не праиме дуели...нека се вклучат сите со свое мислење
Јас имам сватено, само ти немаш факти за тоа што го кажуваш. Не го образложувам целосно моето мислење зошто сакам да слушнам што мислат сите, а не да се натегам со тебе. Препрочитај си го последниов пост начинот на кој се изразуваш јасно се гледа дека сакаш да се докажеш и наметнеш. Админи бришете што е за бришењеНе се тепам само ти објаснувам нели ти ми побара да ти објаснам па ти кажав немој да се буниш сега контрадикторна си ми..
ако немојш да сватиш јас не сум проблемот. ЕЈЈЈЈЈЈ дали на некој му забранив да се вклучи со мислење? ве молам
Никој не те побива во тоа дека душата е енергија...
Бушавка напиша:Мое мислење е дека така дошло да 6 милијарди луѓе. Ако ја продолжам приказната, што се случува понатаму, кога ќе треба да се оди на повисоко ниво од човек...може малце да го кометираме ова?
Ај да се надоврзам на објанувањето на Нихилиста...душата се реинкарнира од пониско во повисоко ниво на свест, почнала како душа на едноклеточно животно, па пота некое мало растение, па поголемо растение, па животно...и така натаму за на крај д асе реинкарнира во човек кога ќе ги има доволните изкуства и соодветната свесност. Мое мислење е дека така дошло да 6 милијарди луѓе. Ако ја продолжам приказната, што се случува понатаму, кога ќе треба да се оди на повисоко ниво од човек...може малце да го кометираме ова? Што прави душата кога еден ден ќе искуси се што е човечко, кое е следното ниво?