Живот после смртта

• Креатор на темата Креатор на темата Вампирката
  • Време на започнување Време на започнување
Ти не се плашиш?

Дали се плашиш секој пат кога ќе заспиеш дали ќе се разбудиш сабајле?
Дали си се плашел пред да се родиш ?

Сите ќе умреме еден ден тоа е неизбежно.Впрочем и кој би сакал да живее вечно.Што би правел воопшто после првите милион години.

Јас се чувствувам доволно среќен што воопшто сум се родил.Ако тоа значи дека ќе треба еден ден и да умрам добро али благодарен сум сепак што сум ја имал шансата да бидам жив.

,

• Ми се допаѓа
Reactions: ~A~
Не е попаметно стравот да го користиш како одбранбен механизам против оние работи кои можеш да ги избегнеш? :)
Не се плашам од никакви работи...тоа за тебе кажи си од што се плашиш.
--- надополнето: 5 септември 2012 во 23:40 ---
Дали се плашиш секој пат кога ќе заспиеш дали ќе се разбудиш сабајле?
Дали си се плашел пред да се родиш ?

Сите ќе умреме еден ден тоа е неизбежно.Впрочем и кој би сакал да живее вечно.Што би правел воопшто после првите милион години.

Јас се чувствувам доволно среќен што воопшто сум се родил.Ако тоа значи дека ќе треба еден ден и да умрам добро али благодарен сум сепак што сум ја имал шансата да бидам жив.
Кај прочита дека се плашам? :facepalm:
Да те прашам кој е тој што е благодарен, и кај бил пред да се роди и кај ќе оди откако ќе умре?

Кој би знаел дали има или нема едните се надеваат другите се радуваат :D

J2W6p.png

Каде бе живот после смртта. Не им умрел некој на раце затоа...

Ќе умре и ќе го закопаат, ќе го снема освен у спомените. Тој е тој "живот", спомените и она што го оставил зад себе.

Каде бе живот после смртта. Не им умрел некој на раце затоа...Ќе умре и ќе го закопаат, ќе го снема освен у спомените. Тој е тој "живот", спомените и она што го оставил зад себе.

Не е така. Има живот. Душата продолжува.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom