Живеам за да...

• Креатор на темата Креатор на темата Nelogichen
  • Време на започнување Време на започнување
How patriotic!!!
Ја од друга страна,ни најмалку не живеам за да ја извлечам земјава на прав пат.
Убава ми е и ваква каква што е,а и безтоа,сеуште е дискутабилно(меѓу неколкуте стотици религии,филозофии,правци и слични тракатанци) на каде води правиот пат,така да...не се мешам.
Освен тоа,глупо е овој фин 70 годишен одмор на планетава,да го искористам за бистрење политика.Стварно нема поента у тоа.
Зошто го живеам животот?
Па за да го живеам,доволно е да го направиме тоа.
Ignorance is a bliss.:back:

Живеам за да го исполнам,добијам тоа што го сакам,но пред се за да дознаам што е тоа што навистина сакам да го добијам.

How patriotic!!!
Ја од друга страна,ни најмалку не живеам за да ја извлечам земјава на прав пат.
Убава ми е и ваква каква што е,а и безтоа,сеуште е дискутабилно(меѓу неколкуте стотици религии,филозофии,правци и слични тракатанци) на каде води правиот пат,така да...не се мешам.
Освен тоа,глупо е овој фин 70 годишен одмор на планетава,да го искористам за бистрење политика.Стварно нема поента у тоа.
Зошто го живеам животот?
Па за да го живеам,доволно е да го направиме тоа.
А кај ти виде дека јас живеам за политика? Во друга конотација зборев, сакам во иднина ако можам да придонесам за поголем успех на македонската нација во спортот. Доста ми е од неспособните што ја водат АМС. Баш со нашата пливачка Мирјана Бошевска правев муабет пред некој ден, таа си има свој клуб во САД, многу македонски пливачи студираат во САД, може да се прават размени на тренери и пливачи, ама ок е, не мора да ми реплицираш :).

Само да станам селектор на репрезентацијата, само тоа ми фали...може да се каже дека и за тоа живеам, како некој вид неостварен сон. Затоа што стигнаа умоболни луѓе да ми бидат селектори, а соодветните луѓе да мораат да емигрираат и во Америка да бидат ценети. Не дека јас сум најсоодветна личност за тоа место, ама посекако подобро тоа да биде пливач отколку пекар.

Живеам за да и помогнам на мојата земја да ги победи своите клети непријати и да напраам грешка како татко ми :wink:

за да ги нервирам по дома!!!!!!!!!!!!!!!посебно сестра ми!!!!!!!!!!

Живеам, да се карам со мајка ми
Живеам , пошто ако не бев жива не ќе имаше кој да ги замара професорите и улениците низ ЈБТ...
Живеам, за да реметам фаци што се праат многу паметни, а уствари имаат ајкју толку ниско, за да може да се прогласи слаба ретардација
Живеам, за да бидам она што сум, не она што другите сакаат да бидам...
и на крај, Живеам да спијам, да се дружам со моите другари...фала ви, вие го праите животот вреден да се самоубијам :) :pos2:

Живеам ...затоа што ми се допага да животов со сите негови маани и доблести

за да постигнам упех!
Ја имам одредено својата цел, и кога ќе ја исполнам, ќе го имам исполнето мојот животен сон, дури и да се случи за 10 години, ќе го имам завршено најголемиот дел од мојот живот, другото ќе ми биде се само уживање и занимавање со ситни работи!
Тешка филозофија:)
ама тоа е

Ziveam za da si ja ostvaram svojata zivotna misija... ;) i da stanam neso u zivotov...:wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom