Жито Лукс стана срање!

  • Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Се согласувам.. Жито Лукс стана живо срање... Се е катастрофа, особено лебот.. Јадам тазе леб за доручек, а веќе за вечера јадам камен!!
 
леле да се сеќавам на старито Жито Лукс какви погачици имаше па пирошки со сирење ма немаше никаде ни еден Специјал и Вегера нема такви да направи, а сега нема ништо од тоа се е без везе незнам што стана со Жито Лукс навистина беа добри!
 
леле да се сеќавам на старито Жито Лукс какви погачици имаше па пирошки со сирење ма немаше никаде ни еден Специјал и Вегера нема такви да направи, а сега нема ништо од тоа се е без везе незнам што стана со Жито Лукс навистина беа добри!
Па од кога грците го купија Жито Лукс фирмата оди само во надолна линија.
 
Па од кога грците го купија Жито Лукс фирмата оди само во надолна линија.

истото и јас го помислив ама ја викам да не ги окривувам Грците но вистина така е!
 
Едно време ги јадев кроасаните со шунка и кашкавал и со сирење. Пред 4-5 месеци пробав Пица Бурек, толку беше тиња, сув, бајат..што никад више нема да ми текне да јадам таму...
 
Што да прават и тие... Се намножи конкуренција, немаат шанси со Вегера, Специјал и уште куп други млечни ресторани. Пред неколку дена сакав да купам нешто од Жито Лукс, женава ми кажа:„Ако е за децата немој, од вчера се...“
Тажно...
 
Се додека не стане познато е добро. Кога ИМЕТО на бурекџилницата (или како и да ја наречам) ќе стане познато, сите ги расипуваат производите. Во Специјал фурната цел живот јадев пастермајлии и беа преубави, ама последниве неколку месеци штедат на материјал и помали се од порани. Порано кога ќе купев полна беше месо, а сега трчи, трчи оп едно мевце... па пак трчи па уште едно мевце. Ама тоа е. Од Жито Лукс порано го јадев тој ролатот со вишни ама сега ставаат две вишнички во цел ролат, а порано течеше од сите страни кога ќе гризнев. Ама јебига.
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
 
Ха... Жито Лукс во глава ми е репер за конфекциско производство, цени од типот: 19, 11, 8... Итн. Меѓутоа квалитетот порано беше некако, маалски, приземен, штознам, веројатно таков, социјалистички!

Сега е грчко ѓубре, сите печива се смрзнати, па испечени. Единствено еден кроасан со копар и сирење ми е вкусен, сето останато е некако... Невкусно.
 
Им преостанува уште да почнат да продаваат кроасани филувани со пуканки.

Јас не знам која им е пазарната политика на жито лукс ама од моја гледан тоќка изгледа самоубиствена.
Значи пак си остануваат најдобрите печива кај локалните бурекџии кои имаат подолгогодишна традиција и во името на квалитетот не го укрупнуваат својот бизнис.
Не сум купил нешто од жито лукс најмалку 10 години, специјал кај стара телевизија точно е дека почнуваат малку да стануваат стиснати на материјал, ама затоа до сега мојот локален бурекџија не ме изневерил, кој бил во лептокарија или учел во средните во близина знае дека бурекџијата на ќошот на задниот ред згради кон карев не паднале на квалитет, ѓеврекот им е феноменален, преклопена пица за 20 денари тамански, балга кифла полна со крем за 15 денари, ма тоа има за 30 денари да не можеш да дојадеш.

Еј! Луѓето се генијални! Секој или секој втор ден не испуштам прилика да каснам било шо од кај нив! У карев учам, близу ми се, за 50 денари се праиш тупан! Ем убаво јогуртче ем преклопена пица ПУНА со саламче, кашкавалче и кечап, и кроасан со виршла, ууууууубав кроасан, со 50 денари 16 годишен момак коа е гладен се најадува!
Бурекот им е одличен, и со сирење и со месо, баничките исто, а за кифлата со крем, да не зборам. Најдобра инвестиција за оние шо се мераклии по благо, за 15 денари јадеш кифла ПОЛНА со крем и + крем одозгора и шеќер во прав..
Навистина не штедат на материал а цените им се зачудувачки ниски.
Затоа пак дневно им проаѓаат најмалце 500 души, и како да не се у ќар?
 
Јас еднаш купив од Жито лукс кроасан со копар, јогуртче мало и ролат со вишни и кога ми рече таа тетката 75 денари?:raz: Па кај мене у маало имаш четврт бурек и јогурт за 52 ден што ќе се најадеш.:uvo:
А да не зборам за лебот, тоа како да јадеш слама обложена со тврда кора. КАТАСТРОФА

Единствено што ми се свиѓа е диеталниот леб.:kesa:
 
Додека бев средно задолжително јадев од Жито Лукс, Блиску ми беше, внатре во школото имавме продавница па немаше потреба да трчам по сендвичарите. И тогаш не имм беше нешто спешл храната али сега се бетер. Пред некој месец купив кифла со џем, на таа теткицата и викам тазе ли се, да да вика дури со сигурност го кажува тоа буквално те убедува.. арно заб не скршив, тврдо камен, ко три дена да стоела па ја подгрејуваат во микро. Ужас. Само млечните кифли ги признавам таму, ништо друго, тие ми се најубави.
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom