Жестока тепачка меѓу навивачите на МЗТ и Работнички

• Креатор на темата Креатор на темата Јован
  • Време на започнување Време на започнување
DECKO TI ILI SI GLUP ili si tezok DEBIL...Znaci da ti objasnam...Nie bevme na ulicata(kako stalno)koja sto ide nakaj jane sandanski.Vie iskocivte,VIE napadnavte i normalno deka taka ke izreagirame...Se povlekovme do trotoar(znaci ne poveke od 4-6 metri za da (NORMALNO) ne gi izedeme kamenjata i glupostite nad nasite glavi.Ne vikam deka ne dobivme na sila koga vi vleze dzipot,ama nie i bez toa ke go vratevme udarot.E sea nemoj da mi kazes deka vie ne begavte poise od 4-6 metri,posto dokaz za toa e vlezot,prodavnicite,stanovite...Znaci NORMALNO e od vasa strana da izbegate posle koga ispadavme 3 pati poveke.Se kladam deka i nie kaj nas ke sme se razbegale ako ste 3 pati poveke...TAKA DA NE SERI DEKA SME GO JADELE i deka ne ste begale...5-6 povredeni kaj nas,tolku i kaj vas...I ko da znaes za informacija,koga ne uapsija prvo se mislese deka nie sme krivi za se stgo se sluci i deka ke go jademe mn site krivicni bla bla,zasto nie sme ve brkale do vucko pa zatoa morale da ne mavaat i tepaat gadno i da ne apsat tolku....

A btw Micka si e top i on e megu tie sto ne se povlece ni metar pa popi kamen,ama koga vi se uleta stanovite daleku vi bea.poz

Нежни ај пази како се понашаш!Не сум ти јас city park boy :vozbud: ..Што сакам и на кој начин сакам ќе тврдам...:helou: Сакам да те пофалам за ова (потемнетото) што си призна :smir:

DECKO TI ILI SI GLUP ili si tezok DEBIL...Znaci da ti objasnam...Nie bevme na ulicata(kako stalno)koja sto ide nakaj jane sandanski.Vie iskocivte,VIE napadnavte i normalno deka taka ke izreagirame...Se povlekovme do trotoar(znaci ne poveke od 4-6 metri za da (NORMALNO) ne gi izedeme kamenjata i glupostite nad nasite glavi.Ne vikam deka ne dobivme na sila koga vi vleze dzipot,ama nie i bez toa ke go vratevme udarot.E sea nemoj da mi kazes deka vie ne begavte poise od 4-6 metri,posto dokaz za toa e vlezot,prodavnicite,stanovite...Znaci NORMALNO e od vasa strana da izbegate posle koga ispadavme 3 pati poveke.Se kladam deka i nie kaj nas ke sme se razbegale ako ste 3 pati poveke...TAKA DA NE SERI DEKA SME GO JADELE i deka ne ste begale...5-6 povredeni kaj nas,tolku i kaj vas...I ko da znaes za informacija,koga ne uapsija prvo se mislese deka nie sme krivi za se stgo se sluci i deka ke go jademe mn site krivicni bla bla,zasto nie sme ve brkale do vucko pa zatoa morale da ne mavaat i tepaat gadno i da ne apsat tolku....

A btw Micka si e top i on e megu tie sto ne se povlece ni metar pa popi kamen,ama koga vi se uleta stanovite daleku vi bea.poz

Tи можеш да не кажуваш гачки:tapp::helou:

Само едно може да се каже, проста работа. Се изиграва нешто љубов према клубот и слично, само се прават некои филмови. Фемили,јес да сте најверни кошаркарски навивачи ама не вреди да се докажува нешто или слично. Во неквалитетна лига,со клубови во распаѓање, па и тепачки да има,нема зошто. ајде поздрав до фемили и сити парк бојс.

Бар си објективен.. Да не беше дефендерот друга приказна ќе се раскажуваше

Абе навијачка група од еден дифендер не се плаши, деца кои сакаат да се чаталат се друга приказна... :tapp:

Ебаве копиљаците, место да се тепате ко луѓе серете на форум, тука и ја сум многу јак... али старите си знаат и си кажале, куче што лае, не каса, па на улица тој што пишуе тука највише, таму е мирен како зајче и бега прв исто како зајче. :wink:

Абе навијачка група од еден дифендер не се плаши, деца кои сакаат да се чаталат се друга приказна... :tapp:

Жити се...Улетан дифендер во тебе...исто како некој ластик да ти мавнал, нема разлика...:tapp::tapp::tapp:

Ебаве копиљаците, место да се тепате ко луѓе серете на форум, тука и ја сум многу јак... али старите си знаат и си кажале, куче што лае, не каса, па на улица тој што пишуе тука највише, таму е мирен како зајче и бега прв исто како зајче. :wink:

Деца што се чаталат?! Дечко дај не трескај бе! И пази како говориш за нашата група :smir: А кој и како бегал најмалце ти имаш право да збориш статистичару ..И не се фурај нешо демек ти си идел со Вардар жити се зошто се знае кој е бр.1 на нашава навивачка сцена

Ај да не цитирам.

Сите вие што викате дека ова не ни чинело и дека ова е дело на ненавивачи него на обични сељаци што незнаат за ништо друго во животот освен за хулиганство, изгледа се сте вие синови и ќерки на разни лекари, декани, судии и остала МАФИЈАШКА и КОРУПЦИОНА БАГРА што зима плата од 60.000 и која нормално е "најпоштена" во оваа држава и што на своите секогаш невини чеда им дава по 500 денари џепарлак за во школо и што за секој добиен неоправдан или 4творка во школо добивате казна од недела дена неизлегување.Едноставно ми се има смачено од вакви коментари.Никогаш, ама баш никогаш нема да го сватите она нашето.Никогаш нема да сватите како е да се нападне, како е да си нападнат како е да се шеташ во кортео низ друг град, како е да одиш на гостување во Романија со 20 евра во џеб (личен пример) или до Велес со воз без пари.Како е да работиш на кореографија 10 дена и во тие 10 дена секој ден да јадеш по еден ѓеврек зошто неможеш уствари нејќеш да се прибереш дома, како е да се шеташ со шал околу врат, како е да одиш на утакмица се шеташ и да делиш се што имаш со луѓе од 40 години кој имаат и жена и деца,како е да си на стадион во недела во 11 сабајле на - 20 и снег, како е кога само навивачката група онаа "хулиганската" нели го спасува клубот од проапаѓње, а не оние за вас "вистински навивачи" кој доаѓаат на стадион еднаш годишно и го бодрат "својот" клуб со грицкање семки на трибина...И уште мал милион работи.

Еве и еден дел од текстот подоле :

Ултрас не е вандализам и насилство без причина, он е упорна одбрана на еден начин на живот кој паднал во криза поради социјални проблеми, поради глупата телевизија, поради глупите дискотеки кој привлекуваат се повеќе млади и највише поради НЕОПРАВДАНАТА РЕПРЕСИЈА.
Да бидеш Ултрас е се ова и многу повеќе, емоции и страст кој неможат да се објаснат со зборови на луѓето кој тоа нејќат да го сватат и кој секако ќе ја свртат главата и ќе продолжат да живеат позади едно стакло, луѓе кои немаат м..а да го искршат истото стакло и да влезат во нашиот свет : тмурен и ладен!!!

Може малце забегав ама од вакви "вистински навивачи" ми се дига притисокот.

Текстов вреди да го прошитате :

http://www.furka.com/blog/40606/LunaticTB/Sta_je_Ultras_

одговор не е потребен

Жити се...Улетан дифендер во тебе...исто како некој ластик да ти мавнал, нема разлика...:tapp::tapp::tapp:

Бојанфамилија97 напиша:
Деца што се чаталат?! Дечко дај не трескај бе! И пази како говориш за нашата група А кој и како бегал најмалце ти имаш право да збориш статистичару ..И не се фурај нешо демек ти си идел со Вардар жити се зошто се знае кој е бр.1 на нашава навивачка сцена

:pos: :pos2: Момци, само ако дојдете да владеете со држаава, со кашикара има да ве гаЏам. :pos:

:pos: :pos2: Момци, само ако дојдете да владеете со држаава, со кашикара има да ве гаЏам. :pos:

Убаво ти кажаа Викторе...Не беше таму и не знаеш како е чувството да ти се улета џандарски дифендер...Можеш да замислиш само како е тоа ама не и да омаловажуваш...А зошто се случило сето тоа има наназад на страните објаснето...Не е како гром од ведро небо па сеа сите да се чудат дека младината има начисто забегано и дека нема иднина со ваква младина...

Деца што се чаталат?! Дечко дај не трескај бе! И пази како говориш за нашата група :smir: А кој и како бегал најмалце ти имаш право да збориш статистичару ..И не се фурај нешо демек ти си идел со Вардар жити се зошто се знае кој е бр.1 на нашава навивачка сцена

се знае ако ти дојам па ја на тебе, шо се закануеш у крв ке спиеш сфе...!!!

Убаво ти кажаа Викторе...Не беше таму и не знаеш како е чувството да ти се улета џандарски дифендер...Можеш да замислиш само како е тоа ама не и да омаловажуваш...А зошто се случило сето тоа има наназад на страните објаснето...Не е како гром од ведро небо па сеа сите да се чудат дека младината има начисто забегано и дека нема иднина со ваква младина...

Марко друже, ако имаш сила да се праиш фраер, и да бидеш дел од навивачка група, и особено со неа да нападнеш туѓа навивачка група, треба да бидеш сигурен дека ќе имаш проблеми со полиција, а не да пишува некој “ама дифендер ни улета“. Навивачка група која премниува во хулиганизам, позади себе нема 15 годишни дечиња, туку има момци од +20, кои се спремни да газат ако веќе решиле. Не знам дали си гледал како изгледа соочување на навивачи со полиција, ама обично џандарите се тие кои им е страв, не навивачите. Пиши на јутуб ACAB и да видиш какви клипови искачаат, армија од џандари се гази, а не дифендер, има да го превртат.

А ја пошто не поштуем хулиганство, си идам да ракоплескам на утакмици и да пеам, не се курчам по улици, ама ако решам да се курчам, онда нема да дојдам на форум да напишам, “леле дифендер ни дојде...“ епа шо сакавте да дојде, Дедо Мраз?

И тоа што овие двајца момци си ја најдоа мувата на капата не сум им јас крив, јас не посочив дека Фемили се копиљаци без муда, дури ако видиш страна наназад, го пофалив навивањето на фемили, организацијата, мене ми се допаѓаат аеродромците као навијачи, али ситуацијата и начинот на комуникација на форум се друга работа...

Се разбираме ... Али има една друга работа во целата ситуација...Едно е да ти се улетаат џандари а друго е да ти се улета машина од 3 тони со 70 км на саат...И таква е физиономијата на местото каде што беше дешавката да не може да се направи нешто повеќе од тоа што е напраено...Не е дека се правдаме ние тука ама сепак треба да се има малце разбирање...Алфи мафтале со репетирани пиштоли накај рајата...Тоа тешко да го видам во тие клипови на јутјуб што ми ги посочуваш....

Не треба да споредуваме сеа какви се тепачките во другите земји и тие кај нас...Вакво нешто не се десило одамна на навијачката сцена и дојде до придвижување сеа, а тие во странство редовно се лемаат и си се докажуваат...Не глеам они да се осудени во општеството таму или пак сите да плукаат по нив...Едноставно и луѓето се навикнати дека тие постојат како такви и дека нема туку-така преку ноќ да се променат мислењата во нивните глави...

Комуникација на форум...Еве јас викам дека не треба да се пишува на форум за ова, ние на нашиот ФА форум дури и не го спомнавме пошо сепак читаат ''момците во плаво'' и го забележуваат секој чекор...Али сепак, кога ќе се најде некој да збори против групата или пак да изнесува лажни тврдења кои не се случиле, тогаш не дека мора, ама да кажам пожелно е да се реагира и да се исправи неправдата...Не се јачаме ние на форум...Тие што беа таму (од двете страни) фино си напраија муабет и тоа ми се допадна...Се крена навијачката култура малце...Али каде на друго место можат да се сретнат и да разменат искуства од тепачката а пак да не се затепаат освен на форумов...:smir:

Се разбираме ... Али има една друга работа во целата ситуација...Едно е да ти се улетаат џандари а друго е да ти се улета машина од 3 тони со 70 км на саат...И таква е физиономијата на местото каде што беше дешавката да не може да се направи нешто повеќе од тоа што е напраено...Не е дека се правдаме ние тука ама сепак треба да се има малце разбирање...Алфи мафтале со репетирани пиштоли накај рајата...Тоа тешко да го видам во тие клипови на јутјуб што ми ги посочуваш....

Не треба да споредуваме сеа какви се тепачките во другите земји и тие кај нас...Вакво нешто не се десило одамна на навијачката сцена и дојде до придвижување сеа, а тие во странство редовно се лемаат и си се докажуваат...Не глеам они да се осудени во општеството таму или пак сите да плукаат по нив...Едноставно и луѓето се навикнати дека тие постојат како такви и дека нема туку-така преку ноќ да се променат мислењата во нивните глави...

Комуникација на форум...Еве јас викам дека не треба да се пишува на форум за ова, ние на нашиот ФА форум дури и не го спомнавме пошо сепак читаат ''момците во плаво'' и го забележуваат секој чекор...Али сепак, кога ќе се најде некој да збори против групата или пак да изнесува лажни тврдења кои не се случиле, тогаш не дека мора, ама да кажам пожелно е да се реагира и да се исправи неправдата...Не се јачаме ние на форум...Тие што беа таму (од двете страни) фино си напраија муабет и тоа ми се допадна...Се крена навијачката култура малце...Али каде на друго место можат да се сретнат и да разменат искуства од тепачката а пак да не се затепаат освен на форумов...:smir:
:wink: Нормално... мене ме поттикна плачењето, мразам чаталење па плачење. Не сакам изговори, оправдувања, таков сум по природа, спортски сум израснат, кога влегувам во дуел, каков и да е, сакам да победам, и на крајот и да изгубам не плачам, па веројатно го очекувам тоа и од другите...

Патем...
Едо Маајка напиша:
na Balkanu ljudi ginu za svoj fudbalski klub
ode zub, ode drug, ode mu arkada
nek ti je brat al cu ga polomit ako je iz drugog grada
krv, suze i znoj - to je Balkan moj
:helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom