Жестока тепачка меѓу навивачите на МЗТ и Работнички

• Креатор на темата Креатор на темата Јован
  • Време на започнување Време на започнување
Офтопик :oftopic: Ама ова е бе синовци навивање... Ова значи навивачка група. Тоа шо сте се размаале надвор, да сте живи здрави, ама шишиња камења... јок, ако си спремен да повредуваш, со боксови тргни, не се подложувај себе си на подоцнежни навреди дека си пи*чка и маваш од далеку...

Поштувам навивачки тепачки, ако се тие ферски, онака група на група, со боксови и клоци, без шишиња, палки, боксирачи... Баш како на клипчето од Шведска.

Поштувам навивачки тепачки, ако се тие ферски, онака група на група, со боксови и клоци, без шишиња, палки, боксирачи... Баш како на клипчето од Шведска.

ke bidam realen, ja ne se sramam a ni plasam od realnosta ko vas... Na utakmici idam od 5-6 odd... Idam na sekoja utakmica i na sokoli i na torus i na ovce pole... Ja licno idam na sekoja utakmica na rabotnicki i na sekoe gostuvanje...sto se odnesuva do brojkata osven so mzt i so feni a sega i vo bibl na drugite utakmici se sobirame po 50 dusi ama i toa pocnuva da se poprava od ovaa godina...a nemoj da mi se falis i ti mn poso ne ste nisto poarni ni vie, na sokoli-mzt u park koa igravte kolku bevte be?50 dusi maksimum...bev i ve vidov,ako bese na taa utakmica (poso se falis deka si nekoj strastven FA) ke znaes i samiot...toa sto go naprai FA bese najgolemata glupost do sea sto sum ja videl nekad... Decko ako se gordees so toa sto nemate mozok alal neka ti e... 50 dusi na 200 treba da ti fali nekoja daska, patem na seto toa da si veruvas sam na sebe deka mozes da gi istepas i uste na kraj da tvrdis deka si gi istepal... Hahahahaha... Stvarno ne ve sfakam ama bas ic... Toa se fantazii samo koj si se sirat ocigledno samo megu vas clenovite na ovoj forum posto sakate da si go izvadite isprljanoto gaze...a licno mene mi cestitaa i mi priznaa nekolku luge od FA denes i vcera za toa sto go napravivme vo sred aerodrom...samo da ti kazam deka mozes da se mavas do utre vo gradi i da se lazes deka ste ne istepale nekoj i tn i tn,ama realnata slika e poeban cel vlez,stan koli prozorci od stanovi i nekolku glavi na FA... Vasiot vecen kosmar povtorno prorabote... A da ne pocnam da zboram za toa kolku ste organizirana grupa i kolku umeete da si gi cuvate sopstvenite raboti... Do sega vi iame zemeno 3 transparenti (2 na FA i 1 na Piramida, 2tapanI...) so toa se dokazuva kakva navivacka grupa ste...
epa vaka decko ke ti odgovoram samo na eden del od postov kaj sto vikas deka 50 dusi e nemoguce da istepaat 200 dusi, epa ja ke ti kazam deka e moguce i toa mozes sam da se uveris so toa sto ke si prasas nekoi drugarcinja od centar koi licno od mene i eden drugar go jadea pred la fabriq pred dve godini! znaci toa bese 25 VS 2 ! I so ova mozes da vidis deka i 200VS50 e moguce!! POZZ i podprasaj si fi drugarcinjata:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Масовна тепачка во Аеродром
"Првото полувреме" од дербито беше во "Градски парк". Второто, она што исто така ќе се памети, секако по лошо, продолжи во саботата навечер и во населбата "Аеродром".
И покрај најавите дека нема влезни билети за нив (во слободна продажба), припадниците на навивачката група на Фершпед Работнички, "Сити Парк Бојс", сепак, одлучиле да тргнат кон салата "Јане Сандански".
2B09FD1BB00CAF4EBCEF9E7D5BAE353C.jpg
Но, некаде околу 18 часот, во време на почетокот на дербито, иако биле под полициска придружба, биле пресретнати, а потоа и нападнати од поголема група навивачи на МЗТ Скопје.
Кај популарното "Тобако 2", во центарот на населбата Аеродром дошло до масовна тепачка меѓу двете навивачки групи, испратена со реакција од полициските сили.
Според првите информации, има голем број повредени навивачи, а добар дел од нив завршиле и во полициските станици во главниот град со најави за поднесување на кривични пријави кон оние највоинствените.
Среќен момент во сета оваа тажна приказна е што сето тоа не "се преслика" на случувањата во салата "Јане Сандански".
Од тој аспект, дербито мина во исклучително фер и коректна атмосфера, гарнирано со оној би ги нарекле стандарден навредувачки репертоар, упатен кон дел од гостинските кошаркари.
Делумно и поради неприсуството на гостинската навивачка група во салата "Јане Сандански". Исто онака како што пред извесно време беше и во "Градски парк", каде тогаш немаше навивачи на МЗТ Скопје.

Македонски Спорт

Нова Македонија - Вчерашен Број

М.М.Е. кој прв почна
Автор: Игор Крстевски
Кошарка
Кога големите се препираат, најчесто страдаат оние помалите. Така беше и во случајот со кошаркарските екипи на Фершпед Работнички и на МЗТ Скопје, најголемите ривали и, слободно може да се каже, спортски непријатели. Управите на двата клуба подолг период водат меѓусебна тивка војна, која кулминира во периодот помеѓу 18 октомври и 30 ноември, кога се одиграа двете меѓусебни средби. Задевањата на управите и нивните мали игри добија своја завршница во саботата вечер, кога се случи голема тепачка помеѓу навивачките групи на двата тима.

Епилогот е поразителен. Десетина дупнати глави, исто толку прекршочни пријави, многу уплашени граѓани, неколку демолирани автомобили и еден вандализиран стан. А мораше ли да биде така?
Сè почна со одлуката на управата на Работнички да си направи приватна забава да не пушти во слободна продажба билети за првото „вечно“ дерби сезонава, нудејќи им само 150 билети на гостите од „Јане Сандански“. Тоа е преседан досега невиден во македонската кошарка. Тоа предизвика револт кај луѓето и кај навивачите на МЗТ, бидејќи овој клуб има и културни симпатизери, кои со оваа одлука беа спречени да ја проследат средбата во живо. Револтирани беа и обичните љубители на кошарката, меѓу кои имаше и такви што дошле во внатрешноста на Македонија со желба да го видат дуелот на најголемите ривали, а кои по нечија желба останаа со „прстот во уста“.

За да не остане покуса, управата на МЗТ за саботниот меч реши воопшто да не им даде билети на противниците од „Градски парк“ како одмазда за нивната претходна постапка. Но тоа не ги спречи навивачите на Работнички да се упатат кон „Јане Сандански“, каде што се играше средбата. Веста дека им доаѓаат ривалите на нивни терен веејќи ги знамињата на аеродромците, кои во саботата наутро ги украле од салата на МЗТ, е доволна причина за молскавична реакција на „Фемили“, кои прават класична заседа кај трговскиот центар „Скопјанка“ веднаш до железничката станица. Одеднаш Аеродром станува Бејрут. Следува бегање на сите страни, кое е зачинето со демолирање автомобили и со малтретирање случајни минувачи.

Сето ова наведува дека нема само еден виновник туку дека сите, од управите на клубовите до хулиганите, кои себеси се нарекуваат навивачи, заслужуваат максимална критика. Управите на Работнички и на МЗТ не смеат да заборават дека со нивните постапки директно влијаат врз однесувањето на армијата навивачи. Тоа е огромна одговорност, која не секој може да ја издржи. Горан Костовски, спортскиот директор на Работнички, и Драган Панковски, неговиот колега од МЗТ, паднаа на испитот. Останува да се надеваме дека тие ја научиле лекцијата и дека во иднина ќе внимаваат што прават.

Во саботата, за среќа, немаше жртви. Само до кога?

Нова Македонија - Вчерашен Број

М.М.Е. кој прв почна
Автор: Игор Крстевски
Кошарка
Кога големите се препираат, најчесто страдаат оние помалите. Така беше и во случајот со кошаркарските екипи на Фершпед Работнички и на МЗТ Скопје, најголемите ривали и, слободно може да се каже, спортски непријатели. Управите на двата клуба подолг период водат меѓусебна тивка војна, која кулминира во периодот помеѓу 18 октомври и 30 ноември, кога се одиграа двете меѓусебни средби. Задевањата на управите и нивните мали игри добија своја завршница во саботата вечер, кога се случи голема тепачка помеѓу навивачките групи на двата тима.

Епилогот е поразителен. Десетина дупнати глави, исто толку прекршочни пријави, многу уплашени граѓани, неколку демолирани автомобили и еден вандализиран стан. А мораше ли да биде така?
Сè почна со одлуката на управата на Работнички да си направи приватна забава да не пушти во слободна продажба билети за првото „вечно“ дерби сезонава, нудејќи им само 150 билети на гостите од „Јане Сандански“. Тоа е преседан досега невиден во македонската кошарка. Тоа предизвика револт кај луѓето и кај навивачите на МЗТ, бидејќи овој клуб има и културни симпатизери, кои со оваа одлука беа спречени да ја проследат средбата во живо. Револтирани беа и обичните љубители на кошарката, меѓу кои имаше и такви што дошле во внатрешноста на Македонија со желба да го видат дуелот на најголемите ривали, а кои по нечија желба останаа со „прстот во уста“.

За да не остане покуса, управата на МЗТ за саботниот меч реши воопшто да не им даде билети на противниците од „Градски парк“ како одмазда за нивната претходна постапка. Но тоа не ги спречи навивачите на Работнички да се упатат кон „Јане Сандански“, каде што се играше средбата. Веста дека им доаѓаат ривалите на нивни терен веејќи ги знамињата на аеродромците, кои во саботата наутро ги украле од салата на МЗТ, е доволна причина за молскавична реакција на „Фемили“, кои прават класична заседа кај трговскиот центар „Скопјанка“ веднаш до железничката станица. Одеднаш Аеродром станува Бејрут. Следува бегање на сите страни, кое е зачинето со демолирање автомобили и со малтретирање случајни минувачи.

Сето ова наведува дека нема само еден виновник туку дека сите, од управите на клубовите до хулиганите, кои себеси се нарекуваат навивачи, заслужуваат максимална критика. Управите на Работнички и на МЗТ не смеат да заборават дека со нивните постапки директно влијаат врз однесувањето на армијата навивачи. Тоа е огромна одговорност, која не секој може да ја издржи. Горан Костовски, спортскиот директор на Работнички, и Драган Панковски, неговиот колега од МЗТ, паднаа на испитот. Останува да се надеваме дека тие ја научиле лекцијата и дека во иднина ќе внимаваат што прават.

Во саботата, за среќа, немаше жртви. Само до кога?
mislam deka ova im gi rascistuva dilemite na site!!:kesa::kesa::kesa::kesa:

за следно не сакам да зборувам...следната се игра пак во аеродром...али тогаш гарант со нас ке иде цела армија

за следно не сакам да зборувам...следната се игра пак во аеродром...али тогаш гарант со нас ке иде цела армија

Мислев парк е.А кога е следната утакмица?
Да дефинитивно нема сами да идете.Нема да дозволат цајканите пак да се случи истото од саботата.

Следната ќе ве чуваат како министри за финансии кои проаѓаат низ воена зона :pos2: :pos2: :pos2: Јбг заебан е Аеродром :smir:

Мислев парк е.А кога е следната утакмица?
Да дефинитивно нема сами да идете.Нема да дозволат цајканите пак да се случи истото од саботата.
за следната има време..сеа ке има пауза зимава после почнува втора полусезона сеа ги играме оние натпревари што останаа т.е. со соколи,амак,пелистер,овче поле и вардар...после месец дена пауза има таму февруари продолчува

Следната ќе ве чуваат како министри за финансии кои проаѓаат низ воена зона :pos2: :pos2: :pos2: Јбг заебан е Аеродром :smir:
а што мислиш брат вас ке ве пуштат како у дубаи на излет

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom