Женската потреба за мизерија

• Креатор на темата Креатор на темата Brav
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
20 јули 2014
Мислења
311
Поени од реакции
302
Жената нема вредност. Како роб на генетиката, биолошки е програмирана да бара добри услови каде би снесла дете, тоа го прават сите животни па и таа. И тоа во основа ја прави суштество кое се храни со ебење и понижување. Респектот спрема неа не и е потребен. Не е нешто кое би можела да го збрца в дунда или пак претопи во нови чевли. Задоволна е кога има кур в уста и ја расфрлаат како партал (емоционално или физички, или и двете).

Нејзината среќа секогаш зависи од таа многу битна доза на мизерија.

Кога те напушти?

Не се работи за прекината врска. Одамна не сум разочаран од жени. Гледам нешто тренд стана да се зборува за правата и вредноста на жената па еве тема за еден аспект на нејзината психа.

Мислиш за аспект на кој може да се манифестира човековата психа?
Од твоето омаловажувачко и дегредирачко гледиште во кое жената е преставена како машина за секс и раѓање деца од кое може да се заклучи дека си имал лошо искуство со женскиот пол во неодамнешно минато или пак некое твое потсвесна одбивност женскиот пол бидејќи можат да уживаат со мажи а ти не бидејќи општеството ќе те осуди и твојата потисната хомосексуалност ја резултираш со омраза кон жените?

Чисто онака зборам општо за психата на луѓето.

Жалосно
09c.gif

You might be onto something, само штета што точниот заклучок си го донел случајно xD
Се сложувам дека имаме потреба од мизерија, пошо имаме потреба од сценарија кои ни се вклопуваат со емоционалниот ролеркостер на кој се возиме без престан, кој е биолошки условен.
Мислам дека имаме потреба не само од одредена мизерија, туку и од одредена тага, лутина, недоверба, копнеж за внимание, конфузија и останатите "негативни" емоции, ама во контролирани дози, пошо нас ни е многу битно да не ни е монотоно, досадно и разнолико од романтична комедија, барем додека сме помлади :D Едноставно, кога све чини, нешто не чини.
Кога ќе ја прележиме таа детска болест и кога приоритетите ќе ни прејдат од забава во стабилност (биолошки часовник, или сеопшто животен часовник), помалку време, желба и потреба има за чешање кај што не те чеша :)

Инаку ме интересира која толку те изгорела, за да лечиш комплекси со верување дека не ни е потребна почит него расфрлање као партал, па и да изјавиш дека немаме вредност :rolleyes:

Whatever helps you sleep at night <3

Џабе си се мачел друже тема да отвораш. Само што ќе се расправаш овде. А и не е дека не си во право.............:coffee:

...Едноставно, кога све чини, нешто не чини.
Кога ќе ја прележиме таа детска болест и кога приоритетите ќе ни прејдат од забава во стабилност (биолошки часовник, или сеопшто животен часовник), помалку време, желба и потреба има за чешање кај што не те чеша :)...

Тоа е тоа, се разбираме. Само шо јас мислам/знам дека тој период не поминува. Добар ти е постот само зошто го изгнаси со стандардното "која те заеба". Тоа е работа на собирачите на поени за дунда :duel: Тие ќе бидат изгорените, не јас.

Тоа е тоа, се разбираме. Само шо јас мислам/знам дека тој период не поминува. Добар ти е постот само не знам зошто го изгнаси со стандардното "која те заеба". Тоа е работа на собирачите на поени за дунда :duel: Тие ќе бидат изгорените, не јас.
Ти секако нема да бидеш изгорен, пошо до дунда нема ни да стигнеш ко шо си тргнал :smirce:

Ти секако нема да бидеш изгорен, пошо до дунда нема ни да стигнеш ко шо си тргнал :smirce:

Го вртиш муабетот накај мене, не е тоа целта. Влегуваш во дефанзива за да ја ишкаш мувата од капата или..?

Жената нема вредност. Како роб на генетиката, биолошки е програмирана да бара добри услови каде би снесла дете, тоа го прават сите животни па и таа. И тоа во основа ја прави суштество кое се храни со ебење и понижување. Респектот спрема неа не и е потребен. Не е нешто кое би можела да го збрца в дунда или пак претопи во нови чевли. Задоволна е кога има кур в уста и ја расфрлаат како партал (емоционално или физички, или и двете).

Нејзината среќа секогаш зависи од таа многу битна доза на мизерија.

Браос конечно се најде човекот што ќе им го плесне у фаца на цел женски род на форумов. :aplauz:

Само сега мораш да поминеш фаза на жигосување,каменување и фрлање клетви по тебе.:duel:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom