Жени - зошто ви значи првиот сексуален партнер?

viktordojran

пссwd
Член од
11 септември 2007
Мислења
351
Поени од реакции
31
Локација
valandovo
sto vi znaci prviot vo seksot i sto custvuvate za nego otkako ke raskinete?vie ste so drug on so druga a sepak nesto ne vi e se isto.

sto vi znaci prviot vo seksot

Секако дека во животот на секоја девојка,сексот е нешто што не се дава на секој(ок,сега има и исклучоци,ама ајде ќе се задржиме на тие со памет во главата:)).
Секако дека и првиот ќе и остави најдлабоки траги зашто на "тој" прв му припаѓа нејзината невиност.
i sto custvuvate za nego otkako ke raskinete?vie ste so drug on so druga a sepak nesto ne vi e se isto.

Кога врската ќе заврши,нема што друго освен да се продолжи со животот.
Нема зашто навраќање во минатото.Ќе останат само спомените,а тие ќе бидат убаво спакувани и сместени во архива во посебно катче во срцето и ќе бидат отворени тогаш кога нема да нанесат болка.

Секако дека во животот на секоја девојка,сексот е нешто што не се дава на секој(ок,сега има и исклучоци,ама ајде ќе се задржиме на тие со памет во главата:)).
Секако дека и првиот ќе и остави најдлабоки траги зашто на "тој" прв му припаѓа нејзината невиност.

Кога врската ќе заврши,нема што друго освен да се продолжи со животот.
Нема зашто навраќање во минатото.Ќе останат само спомените,а тие ќе бидат убаво спакувани и сместени во архива во посебно катче во срцето и ќе бидат отворени тогаш кога нема да нанесат болка.

da no sepak pak se ima zelba da se vratis so prviot.kolko sto jas znam i eksprementiral.site velat mi znaci ke mi znaci i ke go sakam cel zivot so koj i da sum. a za vtoroto-ZNACI SEPAK SE OTVART?

da no sepak pak se ima zelba da se vratis so prviot.kolko sto jas znam i eksprementiral.site velat mi znaci ke mi znaci i ke go sakam cel zivot so koj i da sum. a za vtoroto-ZNACI SEPAK SE OTVART?

Желбата со тек на време ќе исчезне.
Да,сум го сакала и ми значел и секогаш ќе ми значи зашто со ТОЈ сум имала нешто прекрасно за прв пат,но што било поминало,ќе ме радува фактот што се случило и траело колку што траело и било преубаво...ама јбг,со сила убавина не бива...

Za prviot seks sekoja devojka ke kaze deka mora da bide spremna,da bide so nekoj sto go saka i da bide nekoj poseben moment koj ke se pameti!Cuvstvuva sigurnost so nego i zatoa celosno mu se predava,so nego ja gubi nevinosta i so toa stanuva pozrela od predhodno,so edno golemo iskustvo pozadi sebe!

A koga na vrskata ke i dojde krajot...ostanuvaat samo spomeni...i sekogas edniot pati poveke od drugiot!Na kraj izbleduvaat i cuvstvata no ne se zaborava toa sto nekogas se slucilo i za koe nekogas bile srekni i dvajcata!:pipi:

Желбата со тек на време ќе исчезне.
Да,сум го сакала и ми значел и секогаш ќе ми значи зашто со ТОЈ сум имала нешто прекрасно за прв пат,но што било поминало,ќе ме радува фактот што се случило и траело колку што траело и било преубаво...ама јбг,со сила убавина не бива...

a dali sega koga ke go sretnes imas nekoi peperutki vo stomakot od nego?

tocno taka zelbata so tek na vreme pominuva:toe:.inaku na site nas ni znaci PRVIOT so nego sme podelile nesto sto za nas e skpoceno pa i za vas isto taka, sekako deka ke go pamtime zasekogas a zebata da se bide so nego povtorno so tek na vreme pominuva.jas nikogas ne bi sakala da bidam povtorno so nego :nenene: nikako.pa i kako sto kazale nekoi PRVIOT PAT NE SE ZABORAVA ili PRVOT NE SE ZABORAVA:toe:

tocno taka zelbata so tek na vreme pominuva:toe:.inaku na site nas ni znaci PRVIOT so nego sme podelile nesto sto za nas e skpoceno pa i za vas isto taka, sekako deka ke go pamtime zasekogas a zebata da se bide so nego povtorno so tek na vreme pominuva.jas nikogas ne bi sakala da bidam povtorno so nego :nenene: nikako.pa i kako sto kazale nekoi PRVIOT PAT NE SE ZABORAVA ili PRVOT NE SE ZABORAVA:toe:

sega sorry uste nesto a bi posakala li da imas pak so nego.iako na primer imas druga vrska?

a dali sega koga ke go sretnes imas nekoi peperutki vo stomakot od nego?

Си ме сфатил погрешно.
Јас пишував од женска гледна точка како би се чувствувала.:)
А за тоа дали би имала пеперутки кога ќе го видам...зависи од времето,а првенствено од мене(дали јас ќе си дозволам цел живот да ми се тресат колениците по него:))

kako sto kazav koga i da go vidam gi imam onie peperutki vo stomakot,a dali bi bila pak so nego mmm....tesko prasajne.ama koga ubavo bi gi razgledala rabotiite i koga je go poslusam razumot bi rekla NE,iako ponegas posakuvam ama koga bi mozelo da gi nema onie losi momenti:back:

Си ме сфатил погрешно.
Јас пишував од женска гледна точка како би се чувствувала.:)
А за тоа дали би имала пеперутки кога ќе го видам...зависи од времето,а првенствено од мене(дали јас ќе си дозволам цел живот да ми се тресат колениците по него:))

pa sto znam samo prasav.moze se uste imas ima i takvi.se omazile i sega oste po prviot si letat.

Мене ми е многу битно тоа кој ќе ми биде прв и како ќе биде.Знам дека првиот пат сакам да ми биде со човек на кој што му верувам и кој што ќе го сакам.
Без разлика што можеби врската нема да издржи и што можеби ќе раскинам со него,сепак,секогаш ќе го памтам по нешто многу убаво.
Додуша сега вака зборам,не знам што ќе се случи во иднина и какви ќе ми бидат односите со "првиот".
Ама во секој случај многу ми е битно да има љубов.

pa sto znam samo prasav.moze se uste imas ima i takvi.se omazile i sega oste po prviot si letat.

Па добро,мислам дека е малце претерано тоа и кога некоја ќе се омажи да трча по првиот...сепак,поминало време,запознала друг...
Зашто би се омажила некој ако сеуште лета по ТОЈ?
Бракот претставува нешто свето,помеѓу двајца кои се сакаат и планираат да основаат семејство,а како може семејство без љубов или некој трет помеѓу?:toe:

па вака сега!јас првото сексуално искуство го имав со девојка со која немав врска и јас бев неискусен а и она исто така!!! тоа се случи пред 3 год. од тогаш со таа девојка се имам видено усте неколку пати А ТАА СЕ УШТЕ МИ ВРТИ на мобилен иако иде со еден дечко!!!!а јас сега сум у врска со девојка што имала сексуално искуство пред да биде со мене!И според мене таа колку и да ми вика дека тој не и значи ништо знам дека ме лаже! тоа е како правило ПРВИОТ НИКОГАС НЕ СЕ ЗАБОРАВА(поготово за девојките) и мн се каам за таа работа!! и сите машки треба да знаат дека ако земале нечија невиност ТАА СЕКОГАШ КЕ ГО ПАМТИ!!!!!!!!

Па добро,мислам дека е малце претерано тоа и кога некоја ќе се омажи да трча по првиот...сепак,поминало време,запознала друг...
Зашто би се омажила некој ако сеуште лета по ТОЈ?
Бракот претставува нешто свето,помеѓу двајца кои се сакаат и планираат да основаат семејство,а како може семејство без љубов или некој трет помеѓу?:toe:

da taka e.ama sepak ima i takvi i dosta mi se interesni tie licnosti.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom