Жената во Библијата

• Креатор на темата Креатор на темата Omer el Faruk
  • Време на започнување Време на започнување
a ne. mora da nosi samija i da bide zabulena, inace lici na kurva i da ne.

PA IAM MNOGU RABOTI VO BIBLIJATA SO STVARNO NEMAAT NIKAKVA LOGIKA.PRED NEKOJ DEN BEVME SO ZENSKATA NA MANASTIROT NA TOSE I EDNO BATE NI VELI ZENSKITE NE TREBALO DA ODAT KAJ OLTAROT.ABE KATASTROFA

Најмалку имам намера да навредувам некого или да се инаетам со некого. Јас убаво уште на почетокот замолив за коментар на овие пасуси. Јас ја имам читано Библијата,ама не можам да се дрзнам и да речам дека убаво сум ја разбрал,но, затоа имаат луѓе што ја разбираат, и се надевам дека ќе ми ги објаснат цитатите кои мене ми се нејасни.

Јас знам во местото каде што живеам стари жени христијанки кои се носат пристојно и покриени во главата, т.е. носат шамија и истото го образложуваат со тоа што така им налагала Библијата.

Поздрав.
taka e ... porano site zeni hristijanki nosele samii ... a sega bidejki mnogu e navlezean modata nikoj ne nosi..

Добро бре па мал ли доказ ви е молитвата кон мајката Божја богородица, дева Марија????
Каде во Курано се моли некој на жена а ???
Ја заборавивте Марија Магдалена и нејзиниот грев??? И милоста божја кон неа да не ја каменуваат???
Стариот завет е едно , новиот е друга приказна
Со тоа значи дека верата пораснала дека луѓето се промениле и дека жената има голема улога и воопшто не е омаловажена, сам доказ е дева Марија и големиот поклон, дар кој и го подарил и ја уважил утробата во света да го носи Спасителот неговиот Син Господ наш.

ПС/ До муслиманите немој да богохулите прочијатете ги двата завета па после немој да ни плукате по верата.
koj ti pluka be nub?.... -.- sekakvi ljuge postojat ncncncncnc

hristijanki zeni nema posto onie koi tvrdat deka se hristijanki pre licat na prostitutki nego na zeni a ne pak na vernicki. Na zena licat onie so samija zabulenite, a na kurvi licat onie so gol stomak, minici i t n posto na vremeto samo kurvite rtaka se oblakale koa barale musterii za da privlecat a sea e moda i zatoa licat na kurvi.

siguren sum deka site stihovi vo biblijata znacat nesto... ama mora da se gleda na celinata a ne na eden stih. Ko so procitav sega ustvari crkvata vo korint bila mnogu zabegana... a i za mene e mnogu sovinisticki toa u vrska so zenite... demek oni se krivi so adam zgresil.... a sto se odnesuva na paralelata pomegu biblijata i kuranot pff jas nemam nikakov komentar. Kuranot e 95% prepisan od biblijata.

taka e ... porano site zeni hristijanki nosele samii ... a sega bidejki mnogu e navlezean modata nikoj ne nosi..
Da, ama koga odele vi crkva!!! I sega sum videl zeni sto koga odat vo crkva stavaat samija, ama jas mislam deka toa ne znaci deka se ponizni ili nesto taka. Cista pocit sprema crkvata, a ne nacin na zivot (sto te pravi hristijanin)

PA IAM MNOGU RABOTI VO BIBLIJATA SO STVARNO NEMAAT NIKAKVA LOGIKA.PRED NEKOJ DEN BEVME SO ZENSKATA NA MANASTIROT NA TOSE I EDNO BATE NI VELI ZENSKITE NE TREBALO DA ODAT KAJ OLTAROT.ABE KATASTROFA
toa e edna od rabotite vo pravosl. crkva prezemena od stariot zavet! ne znam zosto e uste na sila....valjda ke se reformiraat. nekogas mi licat ko onie starozavetni farisei....

abe tikvi ili neka se zabulat ili neka priznaat deka se kurvi, a gospod znae dali i tie zabulenite se posteni ama vazno ne te provocira ne ti dava da ja gledas ko sex objekt i ne te soblaznuva!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

abe tikvi ili neka se zabulat ili neka priznaat deka se kurvi, a gospod znae dali i tie zabulenite se posteni ama vazno ne te provocira ne ti dava da ja gledas ko sex objekt i ne te soblaznuva!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

e da be! a ti so si?? seksualen manijak pa te soblaznuva!??? :vozbud:

Isus rekol sekoj onoj sto ke pogledne so styrast tuga zena veke napravil preljuba vo srceto svoe. A koj soblaznuva, oni so provokativno oblekuvanje, zatoa ne lupaj mnogu zeleni.

za lupanjeto zeleni neam komentar!!! glej zeni pa na :drk: ako te soblaznuvaat... a i baska nihilist... a zbori za grevovi i soblazni....:nenene:

Ајде сега каде ја отеравте работава значи алал да ви е...
Ти па нихилишта попаметна работа немаш, што толку си се фатил за некоја како се облекува, не се облакаат сите така провокативно, и со ако носи шамија демек не те предизвикува, затоа муслиманките имаат по 5-6 деца дека уопште не изгледаат ко што треба... ма дај глуости...
Жената ви христијанството била и ќе биде светлост, со самиот дар кој го донела на нас смртниците Синот Божји, ако после сето тоа не ви е јасно зошто е возвишена незнам како би ви се објаснило поинаку, жената уште пред сите вери била симбол за нов живот, за плодност, и благосостојба, а во верата христијанска убаво е на гласено зошто и како треба секоја жена да се почитува, стриот завет е многу строг, арно ама со зачнувањето на Синот Божји во утробата на Марија, господ бог и го проштева гревот на жената направен во Рајската градина и ја просветлува и дава многу голема важност.

Ајде сега каде ја отеравте работава значи алал да ви е...
Ти па нихилишта попаметна работа немаш, што толку си се фатил за некоја како се облекува, не се облакаат сите така провокативно, и со ако носи шамија демек не те предизвикува, затоа муслиманките имаат по 5-6 деца дека уопште не изгледаат ко што треба... ма дај глуости...
Жената ви христијанството била и ќе биде светлост, со самиот дар кој го донела на нас смртниците Синот Божји, ако после сето тоа не ви е јасно зошто е возвишена незнам како би ви се објаснило поинаку, жената уште пред сите вери била симбол за нов живот, за плодност, и благосостојба, а во верата христијанска убаво е на гласено зошто и како треба секоја жена да се почитува, стриот завет е многу строг, арно ама со зачнувањето на Синот Божји во утробата на Марија, господ бог и го проштева гревот на жената направен во Рајската градина и ја просветлува и дава многу голема важност.
se slagam, ok e , no znaes porano koa se oblakav kako panker imav mnooogu problemi od seljkacana, ke se soberea 5-6 dusi postari a jas imav 16-17 g i ke me zdrvea od kutek sto izgledav so irokeza, kozna jakna, cokuli znaes, a mnogu propativ od niv i me cudi zosto im smetase moeto pravo da se oblakam kako sakam a za zenskite koi i vo toa vreme nosea minici posto neli minicite se odamna, nikoj ne gi dirase e toa me nervirase mnogu i sea koa ke se setam isto.

se slagam, ok e , no znaes porano koa se oblakav kako panker imav mnooogu problemi od seljkacana, ke se soberea 5-6 dusi postari a jas imav 16-17 g i ke me zdrvea od kutek sto izgledav so irokeza, kozna jakna, cokuli znaes, a mnogu propativ od niv i me cudi zosto im smetase moeto pravo da se oblakam kako sakam a za zenskite koi i vo toa vreme nosea minici posto neli minicite se odamna, nikoj ne gi dirase e toa me nervirase mnogu i sea koa ke se setam isto.

Епа сигурно некоја женка нема да изеде ќутек ради минич бе.. Ќе ја одмеркаат сите со воодушевување па може дури и некоја свирка да добие, е сега за твојов проблем незнам што било работата, искрно...:nesvest:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom