mi fali malku koga bev sredno .... zurkite .... eden ton gluposti ... ne deka sega mi e loso ali sepak sredno si e sredno ... posle toa doagaat mnogu raskrsnici vo zivotot , teski odluki .... ali vo globala sum si sreken
Не жалам во стилот еј да беше сега тоа време на пример основно ќе праев вака онака или што праев тогаш еееј поминаа времиња. Жалам за времето залудно поминато дома, за времето одвоено на многу женски од кои на крајот добив среден прст.
Жалам. Жалам што поминале некои моменти од животот што ми причиниле задоволство, а знам дека не можат да се повторат. Жалам и за едни други моменти, што ми дале шанса да ги искористам подобро, а јас сум ги пропуштила, и сето тоа се случувало во едно време што не може да се врати, нели логично.
Ама од друга страна, ќе се сетам после дека не треба да жалам за моментите на задоволство што поминале, затоа што ќе доживеам некоу други, уште подобри, што допрва треба да дојдат... И тие шанси што сум ги пропуштила- ќе дојдат подобри шанси, што ќе донесат подобри моменти.
Така да... Минатото нека остане само спомени. Зошто нема поента да губиме време жалејќи по нешто што прошло, додека го пропуштаме она што треба да дојде.
Жалам за многу работи шо не сум ги направила, а требало ама сега сфаќам дека џабе е, било-поминало, одиме напред со уште поубави моменти од тие за кои сум жалела :nokti:
ne zalam za nisto sto pominalo,zatoa sto veke se slucilo i nema vrakajne.covek ne treba da zivee vo minatoto,tuku vo segasnosta,a treba samo da ja sonuva idninata
па,се дешава да ми текне колку ми било убаво кога бев мала и играв со кукли ,скокав ластик и со ништо не се замарав...
ама секој период од животот носи нови и возбудливи случки и доживувања,така да не жалам за времето што поминало туку уживам максимално во сегашноста и со задоволство понекогаш се присетувам на нешто што било и поминало...
Ми се случува да се потсетам на минатото,на случувањата,на смешките,на безгрижностите,на проблемите,на све.
Ме фаќа некоја носталгија,но не се каам за ништо.На сето тоа гледам со блага насмевка.
Не жалам за ништо. А, и да жалам ќе се потрудам филингот да исчезне побрзо, и ќе се утешам со ,,памет за друг пат,, изреката, и така ми е полесно.Се обидувам да мислам дека некои работи кои се случиле се случиле баш заради еден сериозно поврзан сплет на околности кој ,,овозможил,, така да се случат!
so ogled deka sum covek koj povece go vlece minatoto znaci zalam za mnogu nestas (ma da spored mene ne treba da se zali- bilo, pominalo). Cuvstvuvam deka mnogu raboti imam ispusteno, neprezivveano.... Eve na primer mislam deka ja imam utnato cela godina od moite 17 i onaka bas mi bese krivo i uste mi e ama sega brzo edna licnost mi rece deka se vo zivotot se nadopolnuva, pa i ona sto ne se prozivealo izgubilo ce se nadopolni. Kolku e toa vistina.... vremeto ce mi pokaze
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.