Земјотреси во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Supervisor
  • Време на започнување Време на започнување
Нов земјотрес денес имаше во Гевгелиско, и беше доста силен, барем за мене на 5ти спрат, добро се стресе зградата

Нов земјотрес денес имаше во Гевгелиско, и беше доста силен, барем за мене на 5ти спрат, добро се стресе зградата
Па, нормално, кога епицентарот е во Солун

НОВИ СЛАБИ ЗЕМЈОТРЕСИ ВО ВАЛАНДОВСКО

Апаратите на Сеизмолошката опсерваторија при Природно- математичкиот факултет во Скопје во 11 часот и 56 минути и во 12 часот и 00 минути регистрираа два земјотреса чии епицентри се наоѓаат на околу 130 км југоисточно од Скопје и потекнуваат од валандовското епицентрално подрачје.
Првиот земјотрес е почувствуван во Валандово, Гевгелија, Дојран, Богданци и околните населени места со интензитет од В степени, а во Струмица и околината со интензитет од ИВ-В степени, а вториот е почувствуван во Валандово и Дојран со ИИИ-ИВ степени според Европската макросеизмичка скала-1998 (ЕМС-1998).

И за мене беше добар, накај 11.30... Ние шо живееме на високо најмногу чувствуваме...

Најнови шпекулациии во градот.... Човекот што го предвидел земјотресот во Италија, што не му веруваа, предвидел за македонија за 29 јуни 3 срушени града од земјотрес....

Знае ли некој како се викаше човекот да пребарам на интернет нешто?

ве молам не кревајте паника,три града сеа,не требаше датуми да спомнуеш,ама ај........

Kaко не бе, мора да се превземаат превентивни мерки. Нели оти земјотресите се предвидуваат недели унапред. :\

Еј храбар, ај објасни човекот како предвиде земјотрес???? Па не му веруваа па го судеа????

Еј храбар, ај објасни човекот како предвиде земјотрес???? Па не му веруваа па го судеа????
Јас знам дека човект до датум го предвидел во Италија исто така на листата била и мкд ама за ова 29 јуни не знам ама сеа стварно не требаше дати да спомнувате малку е морничаво.

Претпоставки. Пример, испарување на некои си гасови, повторно извирање вода од некои стари и пресушени извори, знаци дека има некаков притисок.. или шознам, не сум научник. Можно е да се мисли дека ќе има. Не толку специфично, како што пишувате вие. :smir:

Јапонија, алоо, the most hardworkin class, кои фрлаат билиони за направи да предвидат барем минути порано без никаков напредок, но аиде.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom