ЗЕМЈОТРЕС!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Како бе не беше страшно. И мрежа нема.
Кај немате?
Јас бев во КиселаВода во моментот имаше.
Иначе не осеќам земјотреси.
И сеа другар да не спомнеше немаше да обрнам внимание.
Знае да ми е дизи во главата.
И дома исто моите ако не ми кажат не осеќам освен ако не е ко тој у 2016.

Кај немате?
Јас бев во КиселаВода во моментот имаше.
Иначе не осеќам земјотреси.
И сеа другар да не спомнеше немаше да обрнам внимание.
Знае да ми е дизи во главата.
И дома исто моите ако не ми кажат не осеќам освен ако не е ко тој у 2016.
Исто беше јак и се осети како првиот во 2016 што беше околу 6 сабајле. Прво зуење, па јак звук, тресење прозори и дрмање јако подолго време од вообичаено.

Земјотресот 2016 беше 5.3 и е најсилен земјотрес после тој во 1963.
Имаше повеќе, тој беше најјакиот. Сигурно имаше уште 3-4 пропратни на ниво на денешниот. Сепак, денешниот имаше најголема сличност со тој што беше прв во низата во 2016 (неколку дена пред најјакиот). Заедничко за двата е што прво донесоа зуење, па страшен звук, па долго дрмање. Не се разбирам али ваљда се хоризонтални, затоа се разликуваат од другите. Знам дека во 2016 се коментираше дека на ист начин бил земјотресот во 1963.

Исто беше јак и се осети како првиот во 2016 што беше околу 6 сабајле. Прво зуење, па јак звук, тресење прозори и дрмање јако подолго време од вообичаено.
Да, само тој беше појак. Се сеќавам дека имаше и мали оштетувања на некои објекти. Сити Мол го затворија 24 часа. 5,3 ако не се лажам беше.

Ама тој не го осетив, во автобус бев. :P

Имало веќе 2.8 вчера околу епицентарот , така да лабаво не ја пичете.

Имаше повеќе, тој беше најјакиот. Сигурно имаше уште 3-4 пропратни на ниво на денешниот. Сепак, денешниот имаше најголема сличност со тој што беше прв во низата во 2016 (неколку дена пред најјакиот). Заедничко за двата е што прво донесоа зуење, па страшен звук, па долго дрмање. Не се разбирам али ваљда се хоризонтални, затоа се разликуваат од другите. Знам дека во 2016 се коментираше дека на ист начин бил земјотресот во 1963.

Сакаш да кажеш дека ќе има потенцијални слични земјотреси во следен период?

Да, само тој беше појак. Се сеќавам дека имаше и мали оштетувања на некои објекти. Сити Мол го затворија 24 часа. 5,3 ако не се лажам беше.

Ама тој не го осетив, во автобус бев. :P
Ќе треба да прогуглам. Најјакиот земјотрес се случи неколку денови после овој што го зборувам, попладне. Одевме на утакмица Ѓорче-Вардар, не затекна на Рекорд во двокатен автобус. Мислевме ќе падне автобусот, како го раздрма.

Овој за кој што зборувам се случи околу 6 сабајле, мајка ми не можеше да се соземе, ја потсети на 63-та според звуците :D
Али да, овој прв земјотрес во низата во летото 2016 беше посилен од вечерашниов.

Сакаш да кажеш дека ќе има потенцијални слични земјотреси во следен период?
Афтер шокови така ги викаат, после земјотресот во 63 една недела имало мали земјотреси дур се стабилизира земјата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom