Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
На некои места гледам и 4.3 го дава
Прегледај го приврзокот 469316
Кај немате?Како бе не беше страшно. И мрежа нема.
Исто беше јак и се осети како првиот во 2016 што беше околу 6 сабајле. Прво зуење, па јак звук, тресење прозори и дрмање јако подолго време од вообичаено.Кај немате?
Јас бев во КиселаВода во моментот имаше.
Иначе не осеќам земјотреси.
И сеа другар да не спомнеше немаше да обрнам внимание.
Знае да ми е дизи во главата.
И дома исто моите ако не ми кажат не осеќам освен ако не е ко тој у 2016.
Имаше повеќе, тој беше најјакиот. Сигурно имаше уште 3-4 пропратни на ниво на денешниот. Сепак, денешниот имаше најголема сличност со тој што беше прв во низата во 2016 (неколку дена пред најјакиот). Заедничко за двата е што прво донесоа зуење, па страшен звук, па долго дрмање. Не се разбирам али ваљда се хоризонтални, затоа се разликуваат од другите. Знам дека во 2016 се коментираше дека на ист начин бил земјотресот во 1963.Земјотресот 2016 беше 5.3 и е најсилен земјотрес после тој во 1963.
Да, само тој беше појак. Се сеќавам дека имаше и мали оштетувања на некои објекти. Сити Мол го затворија 24 часа. 5,3 ако не се лажам беше.Исто беше јак и се осети како првиот во 2016 што беше околу 6 сабајле. Прво зуење, па јак звук, тресење прозори и дрмање јако подолго време од вообичаено.

Имаше повеќе, тој беше најјакиот. Сигурно имаше уште 3-4 пропратни на ниво на денешниот. Сепак, денешниот имаше најголема сличност со тој што беше прв во низата во 2016 (неколку дена пред најјакиот). Заедничко за двата е што прво донесоа зуење, па страшен звук, па долго дрмање. Не се разбирам али ваљда се хоризонтални, затоа се разликуваат од другите. Знам дека во 2016 се коментираше дека на ист начин бил земјотресот во 1963.
Дефинитивно! Само се надевам тоа ќе бидат афтершокови.Сакаш да кажеш дека ќе има потенцијални слични земјотреси во следен период?
Ќе треба да прогуглам. Најјакиот земјотрес се случи неколку денови после овој што го зборувам, попладне. Одевме на утакмица Ѓорче-Вардар, не затекна на Рекорд во двокатен автобус. Мислевме ќе падне автобусот, како го раздрма.Да, само тој беше појак. Се сеќавам дека имаше и мали оштетувања на некои објекти. Сити Мол го затворија 24 часа. 5,3 ако не се лажам беше.
Ама тој не го осетив, во автобус бев.![]()

Афтер шокови така ги викаат, после земјотресот во 63 една недела имало мали земјотреси дур се стабилизира земјата.Сакаш да кажеш дека ќе има потенцијални слични земјотреси во следен период?