ЗЕМЈОТРЕС!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
2009-09-06 22:24:42.6 41.55 N 20.49E 2M 4.2 MACEDONIA
Ај сега не кажувајте колку дрмало еве точно колку бил јак п.с. Меркалиеве е или попозната како Европска

Времето е +2

5км северо-западно од Дебар на длабочина од 2км, јачина 4,2

Еј, мене ми личи дека земјотресиве се движат. Прво Албанија, па сега Дебар... Дај нека не доаѓа наваму...
Иако убаво е на неколку месеци да има вака неколку дрмања. Лошо е ако долго време нема. Тогаш ако мавне, мава јако.
Нешо мислам дека вака дупките (празнините) што се прават доле се полнат до земја одма и не доаѓа до нагло слизнување на некои места. Али ако се направи некоја поголема празнина внатре во земјата, тогаш доаѓа до јаки земјотреси.

Еј, мене ми личи дека земјотресиве се движат. Прво Албанија, па сега Дебар... Дај нека не доаѓа наваму...
Иако убаво е на неколку месеци да има вака неколку дрмања. Лошо е ако долго време нема. Тогаш ако мавне, мава јако.
Нешо мислам дека вака дупките (празнините) што се прават доле се полнат до земја одма и не доаѓа до нагло слизнување на некои места. Али ако се направи некоја поголема празнина внатре во земјата, тогаш доаѓа до јаки земјотреси.
Убаво е важното некој пат ќе удре појако некој пат помалко тва е земјотрес:)

Па не би рекол дека е баш така. Еве ја старата тема http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=39319 од 24.05 исто тогаш имаше силни потреси но дефинитивно овој беше посилен од сите тие.
И нормално е да има уште последователни само се надевам многу послаби.

Уште еден нов во Албанија !!! Длабочина 2км јачина уште не се знај

2004. 4 или пет според рихтер. тресеше наутро околу 9 или 10. никад нема да заборавам. сама бев дома. син ми имаше 1 год и 3 мес. а ќерката само 2 мес. не спиев од паника неколку дена после тоа...
да да го памтам и јас ова...дефинитивно најјак земјотрес во понова историја

абе експерти дај проверете низ минатото земјотреси на денешен ден:vozbud::vozbud::vozbud:

Шо е ова на секој 10-15 мин нов земјотрес има во Албанија или Македонија

Еве уште еден напишаа во Албанија, најверојатно повеќе се.

Иначе тој најјакиот беше во ~23:50

2004. 4 или пет според рихтер. тресеше наутро околу 9 или 10. никад нема да заборавам. сама бев дома. син ми имаше 1 год и 3 мес. а ќерката само 2 мес. не спиев од паника неколку дена после тоа...

Е богами и ја го памтам тој... од спиење ме разбуди... многу бучеше... од кревети, звучки, маси, столици лустери све се дрмаше... а на 2-ри кат живеам. :)

Јас не легнувам да спијам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom