ЗЕМЈОТРЕС!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Дрма дрма, ама нивните здгради на какви ли амортизери се????
Кај нас да здрма таков земјотрес со таква јачина, Водно ќе не претрупа.
@Almeida нашиве згради оти немаат амортизери или како ли се викаат стручно, па и ние да се љуљаме без да се срушиме?

само тресење, амортизери и вибратори ви се вртат у глава ццц.

@Almeida нашиве згради оти немаат амортизери или како ли се викаат стручно, па и ние да се љуљаме без да се срушиме?
Kaј нас да здрма земјотрес со јачина од 9,0 степени Рихтер во Велес бидејќи е центарот на Македонија има да ја срамни цела наша држава... Па Јапонците тогаш ќе си мислат дека земјотресот бил со јачина од 20 степени според Рихтеровата скала...

Богами. Од овие афтершокови што беа, од тоа што последно време не спијам многу и почнав да осеќам ствари кои што у опште не се дешаваат XD.

Заради тоа ми е тешко да распознаам дали стварно имало некој помал земјотрес или јас "трипам".

... пред еден час исто како и вчера вечер, дежаву 2.9 по Рихтер, пак покрај Мавровско Езеро епицентар, со звук и вертикакен тремор, се прашувам дали вака сеизмичка активност има поради вештачко пополнување на езерото или имало и порано таква активност на тлото :(

Кога си бегала од часови по географија, поставувај сега вакви наивни прашања...

... па ете објасни ти, докажи дека не си бегал и одговори на наивното прашање!

Нема грешка.
Ќе пишувам јас сега семинарски, за ти шо си дремела по кафиња....

Се тресеше како цицка на пајдушко, жими се.
ice_screenshot_20210401-193651.jpeg
ice_screenshot_20210401-193713.jpeg
ice_screenshot_20210401-193800.jpeg

има луѓе кои се во епицентар и не им се баш згодни овие потреси да ги имаат скоро секојдневно делувајќи им општо на психата, очекувајќи можеби посилен земјотрес,

ice_screenshot_20210401-193831.jpeg

ама има и такви кои се малку подалеку од тие потреси, па си играат мајтап и терат сеир, се додека наеднаш не им дојде и кај нив некој тремор, па да размислуваат малку поинаку!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom