ЗЕМЈОТРЕС!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Она што ти го пишувам е информација од прва рака, и за поплавата и за земјотресите.

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

И јас ти пишувам инфо од прва рака, од инжењер кој работи во ИЗИС, не од муабет преку некој што го знам, па него што му кажале.

Ако јас и ти незнаеме, не значи дека никој незнае :D

Плус ако се земе во предвид дека земјините плочи се подвижни, нормално реагираат на гравитација. Според астрономите се повеќе и повеќе се доближува Алдебаран и Алконе а нивната сила /гравитација и те како може да влијае :D .
................привлечени од Плаошник и неговата културна историја :tapp:

Страшно чим и до 5.1 степени стигнаа земјотресите. Се надевам дека нема повеќе да ги има. Јас лично не го осетив, се возев тој период.

Иначе низ народот кружат приказни дека ХААРП или вулканот е причина за земјотресиве. Мене чисто ме заинтересира ова за вулканот, колкава штета би можел да направи со оглед на тоа дека не е некој преголем вулкан?

eACQAEu.jpg

Страшно чим и до 5.1 степени стигнаа земјотресите. Се надевам дека нема повеќе да ги има. Јас лично не го осетив, се возев тој период.

Иначе низ народот кружат приказни дека ХААРП или вулканот е причина за земјотресиве. Мене чисто ме заинтересира ова за вулканот, колкава штета би можел да направи со оглед на тоа дека не е некој преголем вулкан?
Кај приказни можеш точка да ставиш.

Човекот на 30.06.2017 вика дека за два дена да очекуваме поголем земјотрес во МКД. Да не сакаш и прецизна улица ,јачина и саат да ти каже :D

Кревај бате колку сакаш, тој си влијае, но Земјата не е затворен изолиран простор.
До четврток рачунај на уште една 5ка во МКД :D
Порано многу повеќе верувале во астрологијата, дури и од таму произлегуваат денешните религиозни приказни. А и Хитлер си го сакал Алдебаран :cool:

Еве како од нормално движење на небесните тела, можеш да си направиш религиозна приказна ;):
https://www.youtube.com/watch?v=_1y_hLqVXf4

Roten 96 оди гледај како 22ца трчаат по топка и не се замарај со глупи работи (y)
Човекот е глуп шо зборува ама ти си изгледа поДЕГЕн шо споделува такви видеа,....ај оди кењај и не се замарај со мене хахахахаахаха

Еве го повторно, 3.8.

Бреј таман си подзаборавил, и повторно дрма. :гомце::гомце::гомце:

Ова е веќе стрстест ситуација!Дали е точно дека почнало да чадит од вулканот или се работи за шпекулација?минимално,ама доволно да прорапоти паранојата кај љугево.

Абе треба и позитивно да се глеа. Лето е. Па и се мрда, моеш некој шатор, тенда да стаиш надвор. Зимно време е зезнато за вакви работи....парно, греење, струи, води...

И теоријата со врнежите еве уште еднаш се покажа дека нема врска. Месецов беше суво и немаше некој циклон сериозен.

шо е ова бе, секој 15 мин тресе да му ебам мајката

Ова е веќе стрстест ситуација!Дали е точно дека почнало да чадит од вулканот или се работи за шпекулација?минимално,ама доволно да прорапоти паранојата кај љугево.

Косел не е вулкан туку остаток од изумрен вулкан т.е. нешто што го викаат сулфата. Пред три четири години имаше една стручна статија по медиумиве за муабетот дека сме го имале "единствениот жив вулкан на Балканот".

Инаку, историски Охридско има видено најмногу до 6 по рихтеровата и сметаат дека тоа е максимумот што може тој расед да постигне. Скопскиот расед се смета дека може до 7 по Рихтер. Ама тоа се настани што се случуваат еднаш на многу долг временски период.

Масивни и чести земјотреси има доле кај Италија, Грција и Турција кај што се раседите на големите тектонски плочи, евроазиската, егејската, афричката и анатолиската плоча.

Се разбира ова се само претпоставки базирани на историски факти, и предвидувања во рамките на тоа колку што научно можеме да спознаеме.

Точни претпоставки за тоа кога и каде би се случил и која магнитуда би бил земјотресот не можат ниту официјалните институции на Јапонија да дадат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom