ЗЕМЈОТРЕС!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
на кој сајт гледате информации за јачина на земјотресиве кај нас?по шо еве сега барав нигде не е регистрирано на ниеден сајт од прва страна резултати на google дека имало земјотрес...

Имаше ама во Албанија ко да чув муабети прееска кај што земав кафе, 5 степена негде, сега дали бил истиот, видете на сајтот... Не здрма силно ама имаше пак звук, мене тоа ме разбуди.

Точна е информацијата дека денес имало земјотрес во Скопје. Бил со јачина од 2 степени според Рихтер, а настанал во 3 саатот и 11 минути по полноќ. Епицентарот бил во источниот дел на скопското епицентрално подрачје.

Рекоа дека автершоковите од силниот земјотрес од септември ќе траат месец ипол по тој земјотрес, но сепак траат подолго. И прашање дали воопшто се автершокови, што најмногу ме заплашува:unsure:

Гаден звук у пм мислиш ејлиенс ти прават инвазија.

Афтершокови можат да продолжат дури и две години но што е поонтересно да не се сите овие наши земјотреси вклучувајки го и тој од 5.3 фор шокови оф топик до сунгерот абе не си во гостивар к"р те боли тебе

Мене искрено ова почнува да ме заплашува. Рекоа дека земјотресите кои настануваат на Балканов и околните држави околу него настануваат како резултат на судирање на тектонските плочи под Европа и Африка, но сепак се покажува дека науката ништо незнае. Вчера имало земјотрес во Нов Зеланд од 7.8 степени според Рихтер, а според изворов пишува дека траел три минути:confused:. Исто така вчера имало земјотрес и во Аргентина со јачина од 6.2 степени според Рихтер. Еве и извор.

Се повеќе и повеќе се рашируваат земјотресиве низ светов, а што е најлошото од се и се појаки се:(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom