ЗЕМЈОТРЕС!

M

mar30

Гостин
на кој сајт гледате информации за јачина на земјотресиве кај нас?по шо еве сега барав нигде не е регистрирано на ниеден сајт од прва страна резултати на google дека имало земјотрес...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Имаше ама во Албанија ко да чув муабети прееска кај што земав кафе, 5 степена негде, сега дали бил истиот, видете на сајтот... Не здрма силно ама имаше пак звук, мене тоа ме разбуди.

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Точна е информацијата дека денес имало земјотрес во Скопје. Бил со јачина од 2 степени според Рихтер, а настанал во 3 саатот и 11 минути по полноќ. Епицентарот бил во источниот дел на скопското епицентрално подрачје.

Рекоа дека автершоковите од силниот земјотрес од септември ќе траат месец ипол по тој земјотрес, но сепак траат подолго. И прашање дали воопшто се автершокови, што најмногу ме заплашува:unsure:

DonRistovski

Peace Disturber
Член од
1 септември 2009
Мислења
3.562
Поени од реакции
4.505
Гаден звук у пм мислиш ејлиенс ти прават инвазија.

Член од
2 септември 2013
Мислења
258
Поени од реакции
238
Афтершокови можат да продолжат дури и две години но што е поонтересно да не се сите овие наши земјотреси вклучувајки го и тој од 5.3 фор шокови оф топик до сунгерот абе не си во гостивар к"р те боли тебе

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Мене искрено ова почнува да ме заплашува. Рекоа дека земјотресите кои настануваат на Балканов и околните држави околу него настануваат како резултат на судирање на тектонските плочи под Европа и Африка, но сепак се покажува дека науката ништо незнае. Вчера имало земјотрес во Нов Зеланд од 7.8 степени според Рихтер, а според изворов пишува дека траел три минути:confused:. Исто така вчера имало земјотрес и во Аргентина со јачина од 6.2 степени според Рихтер. Еве и извор.

Се повеќе и повеќе се рашируваат земјотресиве низ светов, а што е најлошото од се и се појаки се:(

Kajgana Shop

На врв Bottom