ЗЕМЈОТРЕС!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
In space no one can hear you scream....in Lisice on the other hand you can't sence the freakin earthquake everyone is talkin about.
Чудна работа е тоа Лисиче. Баба ми и дедо ми живеат таму и никогаш не ги осеќаат земjотресите. Навистина чудно :)

До моментот една кукja е паднала во село близо до Перник, един блок во Софиja е евакуиран заради напукване. Нема податоци за жртви.

И да сакам неможам да пожелувам земјотреси во Бугарија.....таму е централата на blizoo.:)

Како што видов.. не се само три... провери ја убаво мапата
Според сеизмологичниот институт след основниот трус има повекео от 20 помали.
--- надополнето: 22 мај 2012 во 04:20 ---
И да сакам неможам да пожелувам земјотреси во Бугарија.....таму е централата на blizoo.:)
Половината интернет страници во БГ паднаха и поне пол саат не можеше да се отворат.

Според сеизмологичниот институт след основниот трус има повекео от 20 помали.

Прочитај поназад напишав дека ќе има уште потреси....имам сеизмометар дома.:)

• Ми се допаѓа
Reactions: fmi
Прочитај поназад напишав дека ќе има уште потреси....имам сеизмометар дома.:)
Од кај го купи ? Од пазарче :)

Не ги отвара камерите во Бугарија се е офлајн

Пред 15 мин со јачина 4.6 пак таму....

Од кај го купи ? Од пазарче :)

Купен е од обичен aquashop....ама битно ги предвиде и земјотресите во Валандово:

Над 180 земјотреси ја потресоа Македонија викендов. Епицентарот на најсилниот земјотрес бил во Валандово со јачина од 5.1 степени по Рихтерова скала.

Серијата на земјотреси започнала на 23 Мај околу 13 часот и. Најсилниот земјотрес во Македонија е почуствуван во Валандово во 18.17 часо. Неколку минути подоцна е регистираран уште еден земјотрес со јачина од 6 степени според макросеизмичка скала во 18.23 часот. А со иста јачина е регистриран уште еден потрес во 21.37 часот.

Неколку куќи и помошни објекти се оштетени во селата Башибоз, валандовско и Ѓопчели и Црничино, дојранско. При посетата на погодените региони од страна на Џељаљ Бајрами министер за труд и социјална политика, обеќа помош од две просечни плати за погодените семејства.

Перник е одма до Софиjа, скоро и да се споени тие градови

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom