Зелено, недозреано овошје - јадете ли?

• Креатор на темата Креатор на темата Samaramon
  • Време на започнување Време на започнување
СпаЈдеР напиша:
Бананите ги обожавам недозреани :je:

Се сложувам со ова. Повкусни ми се бананите кога се недозреани

Зелено! Зелени кајсии (ко мала уше у кој двор е се пикнав само за нив), зелено јаболко - најубаво е, млади ореви - помеки и повкусни од зрелите, сливви, банани - недозреани.......сакам кисело овошје!

Највеќе сакам зелени јаболка

Со темава сакаф да кажам ,зелено, во смисла на недозреано, а неколку пишале зелени јаболки....Не мислев на бојата :icon_conf

ovoshjeto go sakam koga e zrelo, no se slucuva da kasnam i nesto nedozreano

Znaci site ste jadele samo zeleni ili nedozreani slivi i kajsii,temata e sto da vi kazam,prvo koga vidov mislev nesto salati no ova e nesto posebno.

Pa normalno samo tie se dve ovoski koi mozat da se jadat uste koga se zeleni nema valjda japonski jabolki,krusi,kalinki,smokvi,cresi,visni,grozje,mandarini i da ne redam uste, potocno 99 posto od ovoskite vo MK koi samo zivotnite gi jadat zeleni i nedozreani.

<mengele> напиша:
Znaci site ste jadele samo zeleni ili nedozreani slivi i kajsii,temata e sto da vi kazam,prvo koga vidov mislev nesto salati no ova e nesto posebno.

Pa normalno samo tie se dve ovoski koi mozat da se jadat uste koga se zeleni nema valjda japonski jabolki,krusi,kalinki,smokvi,cresi,visni,grozje,mandarini i da ne redam uste, potocno 99 posto od ovoskite vo MK koi samo zivotnite gi jadat zeleni i nedozreani.
Јас обожавам недозреани банани,како и јагоди...има и мн други овошја што ги сакам недозреани ама сега не ми текнуе....кога ќе ми текне ќе допишам:smir:

СЛИВИ! нема нешто појако од сливи.....како мал одвај чекав тој период да дојди.....ама скоро и сите овошја ги сакам недозреани....

како она...‘‘ Црвени се оти се зелени ’’ :seir:

СпаЈдеР напиша:
Јас обожавам недозреани банани,како и јагоди...има и мн други овошја што ги сакам недозреани ама сега не ми текнуе....кога ќе ми текне ќе допишам:smir:
Spajder temata e zeleni a ne nedozreani,i aj neka ti tekne uste nekoe ovosje.

Samara напиша:
Со темава сакаф да кажам ,зелено, во смисла на недозреано, а неколку пишале зелени јаболки....Не мислев на бојата :icon_conf

Spajder temata e zeleni a ne nedozreani,i aj neka ti tekne uste nekoe ovosje.

што значи добро си кажал дечкото.

Ги сакам оревите зелени, млади :) А иначе имат овде Охрид едни ко сливи* ПЕТРОВКИ ги викаме.
*всушност и сливи и се :)

ПЕТРОВКИ не се јаболка??? Или ...:toe::toe::toe:
Сакам недозреани овошја и тоа многуу

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom