Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
... а што не се надоврза на неговото „шалтеруша сестра“ личи ли тоа така да ме нарече, тоа не ти пречи нели, што ги вреѓа медицинските сестри што работаат на шалтер, но тоа е оправдано од твоја страна, ама тоа „оделно“ веднаш ти падна во очи, па дополнително „тоа што го знам не значи да е точно“ завземаш страна како негов адвокат, тој ме вреѓа, ти го браниш, машки суети невидени, те прашав нешто не ми одговори и со тоа не ме удостои!Ти беше таа што почна со граматиките, само се надоврзав, не се расправав. Тоа што го знаеш, не значи дека е точно
...да не ти ги постирам и твоите мемиња, гифови и други несоодветни постови во здравството што се подбиваш со членови кои прашуваат, најде ти сега опсервација да правиш, ОК терајте, јас се извинувам, се повлекувам!Се молат тетките да се држат до темата "здравството кај нас".
Ова не е вечер но школо по македонска граматика!
Срамотно е сестра да работи на шалтер?... а што не се надоврза на неговото „шалтеруша сестра“ личи ли тоа така да ме нарече, тоа не ти пречи нели, што ги вреѓа медицинските сестри што работаат на шалтер,
Ако го знаеше вистинскиот идентитет на Штерн, ќе знаеше дека има држено милион функции, дека е бивши професор на медицински во Скопје, жена му исто, ќерката и синот, со сите салтанати. А најважно потекнува од една ,,елитна'' лекарска фамилија во Македонија, многу воочливо презиме. А сега работи во приватно и ,, сере'' против државното. Со еден збор тој е еден од колективните виновници што здравствениот систем во Македонија е ваков каков што е, а сега излегува и зборува за пропусти во системот во кој што бил лекар и учествувал во неговото градење скоро 40 години. Ако паметиш добро, како ревносно го бранеше оној хирургот од Битола што го фатија како зема мито, а паралелно во друга тема се фалеше со империјата од станови за издавање во Солун?...и да,
здравството пропаѓа од несоодветни форми на лекови дадени посебно на новородени, јачина за возрасни поделено на шест бебчиња колку раката ќе и' држи на сестрста во еден шприц, еден Господ знае, каде во упатство се нагласува строго неприменливо за неонатологија, па после од предозирање на тој К вит кој во состав има конзерванс кој ги оштетува неразвиените бебешки бубрези, сеуште нефункционален и неразвиен црн дроб и ослободување на енормно билирубин во крвта со што бебето пожолтува и тенденција на мозочно оштетување со појава на разни форми на аутизам во следните години, али што зна шалтеруша со цигара кафе муабет, ова ли го знае?
...ај @Stern гледај таму ноќно дежурство, пациентите дали се арни, не те плаќаат да киснеш ноќе на форум, ќе пишувал изгорен за Вардарех пусто наше здравство!
Ke probam najkratko I najplasticno sto mozam da ti kazam nekoi raboti posho drugacije gleam se gubis I bunis cela…... а што не се надоврза на неговото „шалтеруша сестра“ личи ли тоа така да ме нарече, тоа не ти пречи нели, што ги вреѓа медицинските сестри што работаат на шалтер, но тоа е оправдано од твоја страна, ама тоа „оделно“ веднаш ти падна во очи, па дополнително „тоа што го знам не значи да е точно“ завземаш страна како негов адвокат, тој ме вреѓа, ти го браниш, машки суети невидени, те прашав нешто не ми одговори и со тоа не ме удостои!
... пак ќе кажам јас знам „одалеченост“ и „филозофија“, а сега е „оддалеченост“ и „философија“ според тој дигитален македонски речник, па затоа прашав кој и кога го напишал!
...да не ти ги постирам и твоите мемиња, гифови и други несоодветни постови во здравството што се подбиваш со членови кои прашуваат, најде ти сега опсервација да правиш, ОК терајте, јас се извинувам, се повлекувам!
Ajde momci dosta, sto e ova prepukuvanje!!!Ke probam najkratko I najplasticno sto mozam da ti kazam nekoi raboti posho drugacije gleam se gubis I bunis cela…
Za gramatikata pocna ti prva i clenot samo ti odgovori pak korektno deka greska ako se saka moze sekogas da se najde I deka nemora toa sto go znaes deka avtomatski mora da Go prodavas kako ispravno I samo tvoeto mislenje da se zema kako merodavno…ti prodolzi po 6 pat da siris kako ti si ucela Taka I mozda medjuvreme se smenila gramatikata I sea nie sme dolzni da ti objasnime I toa koga sto kako se smenila … postaveno imas 100000 prasanja I eve gledam skoro site trpelivo kolku moze ti se objasnilo sve ama ti nemas kocnica coek razvrzuvas sledno I da se siri bezveze bez pocetok I kraj … nikade ne sum te navredil a najmalku ke navredam medicinska sestra zasto ako nekoj gine od rabota toa se oni …odvratni ste vie na salter sto ste I site ste u tie godini 50+ sto sekoj voz zivoten viprosol u zivotot i zemi plukaj samo I kaj sto treba I kaj sto ne treba a poima nemate deka tie doktori ucele investirale u sebe nervi gubele po celi knigi celi nokji da ucat da si kratat od uzivanje vo toj period vo 20te za da stvorat covek od sebe so kariera ponataka gordi da bidat na sebe dodeka Ti tie godini vlozuvashe u sminka da Go upecas Doktor Random od ortopedija …da otideme sea na gradiliste I Stojan na mesalica sto raboti da go prasam sigurno nema da mi kaze slusaj brat imam procitano stolbovive ne treba ovde da ti bidat nit pa ke se zamara nego ke me preprati kaj arhitektot sto go stvoril toa… a nit pa ke se navredi sto e na mesalica nit nisto I ti mi zboris za maska sueta? Od druga strana ovie na salter mislat ostavnina od dedo im e generaciski im sleduva pa koj koga dojde da zavrsi rabota nesto treba prvo da im se izvini sto smeta pa da predade dokumentite Sto ima da zavrsi rabota… nikakva maska sueta nema Samo vie postari sestri sto ste tolku odvratni ste polni kompleksi polni omraza toa e strasno nesto I na kraj ke zavrsis so Dimce stolarot sto pie pusi ( mada I on Samo pijan bi Te zagleal)I ke kolnes po sekogo Sto vozi kola nad 10000 evra e zatoa za mene si salterusa ( ako toa te navredilo imas definitivno problem sama so sebe Jas Samo Reality check ti davam )
Da ne siram ponataka I ne pisuvam za topol pozdrqv like da mi stavi nego se ubi vishe od vredjanje cela profesija plukas bez vrska
90% se Ne strucni, na zalost.Tolku se strucni nasive "doktori"
А шалтерушите вооружени со ChatGPT?90% se Ne strucni, na zalost.
Не се 6 години плус специјализација туку медицината се учи додека е човек жив! Терапиите и дијагностиките се менуваат од година во година. Имам книга интерна медицина од 2017 година на германски и сега кога ја разлистувам ја гледам дека е ептен застарена и outdated за многу терапии.- Си учеле 6 години медицина, после сте се труделе специјализација толку многу години и на крајот вашата професија ја заменувате за поголема плата?
![]()
173 tuh vaatamist · 748 reaktsiooni | Игор Кузмановски, директор на Неврологија, другар на Мицко. Само чисто бело шмрка, ако е мешано го враќа! Ајде масовно споделете да го направиме познат. Срамота! | Мицко Кочи
Игор Кузмановски, директор на Неврологија, другар на Мицко. Само чисто бело шмрка, ако е мешано го враќа! Ајде масовно споделете да го направиме познат. Срамота!.www.facebook.com
Пишав за ова пред околу една година. Сега полека почнуваат да ги вадат во јавност наркоманите. Најголем дел се знаат со име кои се кокаиноманите на Клинички, ама тоа е јавна тајна. Многу повеќе алкохоличари има.Треба еднаш да прекине таа наратива на добриот доктор Филипче кој од наивност беше заведен од клетиот муртинец кој му ја извалка душата. Филипче е стара преварантска фамилија - од прадедо му кој продавал свети круни во Охрид до татко му Илија кој направи милиони од препакувани лекови. Венко е таква клапа и му лепат рацете. Од тендерите за лекови за веледрогерија пановски, тендерите за преплатени респиратори,вакцини,модуларни болници. За џабе не градат со свекорот комплекс од хациенди на парк Водно.
Во однос на стручната спремност далеку е од најдобриот во Македонија па дури и на клиника. Да не рече некој го напаѓам дека е сдс, еве пример Рендевски исто така е сдс,па го шие во секој поглед како хирург. Со таа разлика што на Рендевски не му беше обезбедена специјализација и усовршувања во САД како на Венко,кои инаку му беа обезбедени од таткото кој тогаш беше министер за здравство,а свекорот декан на медицински. Во однос на квантитетот на работата,човекот едвај се завртува на работа последните неколку години. Имаше неодамна писмо потпишано од хирурзите на клинички во кое го пишуваше истото ова кое го зборувам.
И да треба да не интересира приватниот живот, бидејќи ако е кокаиноман како што кажуваат тогаш ги става во опасност пациентите врз кои оперира. Што ако еден ден дојде под влијание и направи како оние пијаните анестезиолози во источна пред десетина години.
Дипломирав пред неколку години на медицинскиот во Скопје и знам што зборувам. Генерално,факултетот е претворен во дувло на дроги и швалерај. Не постои клиника на која нема шмркач од генерациите помлади лекари ( под 50 години). Не држат вежби, доколку држат спојуваат 5 вежби во една, никаква едукација за студентите. За пациенти и да не зборувам, одложуваат пациенти со недели. Безработност и мува не ги лази. Ова е надпартиска работа, нема врска со партиите. Распашана команда се направени факултетот и клиниката, доколку некогаш и биле поинакви.