concrete
alte Esel
fmi...odnapred se izvinuvam ...ti ovaka PRIRODNO si glup...ili po ZADACA???? 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
И двете ќе да се!:pos2:fmi...odnapred se izvinuvam ...ti ovaka PRIRODNO si glup...ili po ZADACA????![]()
Абе едно е 26 држави да са со тебе,друго е само 1.
Едно е да имаш право на вето врз наjсилните,друго е да гледаш отстрани.
Едно е да имаш договор за чуване на териториjaта си от едни от наjсилните држави,друго е да си ja чуваш сам.
Eдно е да вкарваш пари со заеми во икономиката,друго е да имаш помошти.
Абе едно е 26 држави да са со тебе,друго е само 1.
Едно е да имаш право на вето врз наjсилните,друго е да гледаш отстрани.
Едно е да имаш договор за чуване на териториjaта си от едни от наjсилните држави,друго е да си ja чуваш сам.
Eдно е да вкарваш пари со заеми во икономиката,друго е да имаш помошти.
Никој не рече само 1.
А плус.. што ќе ми сојуз со Грција или Франција..
Вака барем можам да си ги бирам сојузниците.
Па нали разбираш дека например ако подпишеш со една Шпаниja или Руманиja,тиja држави са дложни да се сообразават со една Гр,па да не зборуваме за ФР и во един спор во наjдобриот случаj ке запазат неутралитет,па во лошиja случаj нема да застанат на страната на МК.
Нека зборуваме со рака на срцето-Да има корупциja има и криминал,па и насекаде го има.Па лостовете со кои разполага државата за влиjaние врз другите 26 са во пати повеке от преди неколко години.Икономиката е во пати подобре и стренските инвестиции растата,а безработицата е 6%.Да платите са ниски,па по добре ниски плати,отколкото никакви.
Алтернатива на ЕУ во този момент нема.НАТО-ке го прежалиме ке речем дека може и без него,но ЕУ нема алтернатива.Нема откаде да получат земеделците пари,кои не треба да ги вратат во големи размери,нема откаде да се земат заеми без лихва или со ниска за да купат машини.Нема каде да изнесеш продукциjaта без да имаш мито.Нема откаде да имаш фондове со пари.Нема откаде да зимаш пари за инфраструктура и то голема.Еве колко години се гради железничката линиja СФ-СК?Това са пари които седат и чекат да се пишат програми и да се земат.
Нема алтернатива на това.
Знам много добре дека темата не е БГ и ЕУ,па МК исто ке има фондове,ке има отделени пари,ке има право на вето за да прокарва политика,ке има преки собсидии за земеделците,ке доjдат повеке странски инвестиции и невработените ке намалеат.Ако това не го сакате,jaс незнам шо сакате?!Стварно ти фали некоја летва...
Не е темата БГ во ЕУ и НАТО...
И ако ЕУ таму во БГ си ја сфаќате само како крава за молзење далеку ќе стигнете...измолзени до последна капка...
Не е темата БГ во ЕУ и НАТО...