Завршив основно, каде понатаму?

• Креатор на темата Креатор на темата Спенсер
  • Време на започнување Време на започнување
Корчагин всушнот не ти е тоа како што сите од надвор го претставуваат: тешка гимназија, најдосадни години и др. Исто така незнам од каде му е тоа математичка гимназија, Корчагинци први на математички натпевари и незнам што уште не! Тоа нема никаква врска. Јас во овие две години како што сум во Корчагин не видов саглам професор по математика. Во прва таа немаше појма од предавање и нонстоп тресеше глупости а кога нешто ќе ја прашавме кога не ни е јасно одма тема мењаваше. Во втора овој што ни се падн става 5 на лепе очи. Лани детено имало едвај 2 сега му става 5 и тоа со пофалба! Има една оценки 1,1,4 и двапати избегано од тест - крајна оцена 5 и тоа со пофалба.
Друго што е важно за школото е тоа што имаме директор што мисли дека со свои раце го има изградено школото и што мисли дека се мора да се тера по негов ќејф. Хигиената не е на завидно ниво зошто незнам во кое школо со истата крпа што ги чистат лајната во wc чистат и по училниците!?
Исто така една од најважните, а можеби и најважна работа, поради која не би требло да се запишеш во Корчагин е професорот по социологија кој е страв и трепет. Имено тој си води анархија во школото веќе 20 годи и го боли за тоа што мили директорот или било кој во школото. Јаде гомна за професорите, збори за дедо му кој бил поп итн. За оценки е жално да се зборува кај него.
Но и покрај тоа Корчагин има и светла страна!
Дружењето ти е загарантирано! Има професори со кои можеш да се поставиш не само на ниво како ученик - пофесор, туку и како другар. Со нив можеш и да се нашалиш и насмееш (такви ги има многу!). Оценувањето делумно не е строго, а за ти што сакаат да знаат нешто повеќе околу историјата, тука е професорката Вера која е мобилна архива за податоци бидејќи се живо знае!:salut:

ne bi se slozil, ne si dobro inforimran:D na primer eve ja sea zavrsiv 3 godina 3 godini po red na drzavniot natpprevar po fizika 1 i 2 mesto mi se drugari od klas, matematika isto. Se zavisi od sklop na profesori mene na primer mi se padnaa site postari Globocka, Packa, Petranka, Elisaveta, pa da vidis so e praviot korcagin, koa ke nemas vreme ni da pomislis da ne naucis poso znaes deka za da ne ides na polaganje ke nesmees da kidnes od nieden cas hemija a ona sekoj moguci cas isprasuva, Fizika ti dava da prais test koi nema teoretski sansi da go napises za 2 casa pa zatoa ides i na golem odmor da go prais, matematika sekoja bozja nedela prais livce, latinski isprasuva sekoj cas pred da pocne da predava i taka site pored. No ona so te odrzuva u zivot u korcaginot e pred se dobroto druzenje, i da ima profesori so koi mozes da si bides drugar ama na mene nikoj ne mi se padna:nenene: okolu higienata i ne e bas neso naj naj ali ok se prezivuva nekako :D i da i pokraj toa so ne ne odnesoa 2 godini na ekskurzija imavme 7 dena niz evropa i si pominavme najubavo, za razlika od drugite skoli koi sto gi odnesoa samo u eden grad za skoro istata cena:pos2::pos2::vozbud:
Da bi odbiral pak , povtorno vi go odbral korcagin

ajdeeeee, gleam za korcagin zborite pa da vi kazam neso........

i ja isto mislev deka e strav i trepet koga se zapisuvav ama posle ispadna deka e raspasana komanda....inace bev posleden na spisok na primeni kandidati, imav 69 boda poso u osmo imav 2 cetrvorki....:bip: :bip::bip: za nastavnckite od osnovno.......

prva godina....pocna light, malce strav ama prvo 3-mesecie bese top....prosek 4,5 i uzivkic....posle do kraj na godina neso rasipav ,neso popraiv i za na kraj trebase da imam 4,7 ama me zaebaa istorija i angliski kaj koi imav 5 prvo, 4 vtoro polugodie i na kraj mi zaklucija 4-ka.......bitches....

vtora godina pocnav da se zaebavam...prvo 3-mesecie 2 keca,hemija i biologija ....ajdeeeee......hemija do kraj na godina se opraiv poso i bev simpaticen na ''teta eli'' a biologija kaj ''packa'' dogurav do 3-ce sto bese premija.....matematika bev tapa i imav 2-ka , drugite bea ok osven sociologija kaj dimitrija dameski kaj kogo nemav niedna diskusija a sepak imav 3-ka......:bip: i do tebe majstore .........

treta godina, opstestven smer, lighterica.....pravo,latinski,sociologija kaj vesna, top bese , zezanje do kraj, novo drustvo ,ekskurzija po sredna evropa........topoiniiiiiii....
zavrsiv so edna 4-ka ,matematika kaj bitolcankata.........:bip:, pusi go pelisterrrrr ...

cetvrta isto kako i treta , samo so mesto ekskurzija imavme matura a inace pak me zaeba bitolcankata........i pak.....:bip:...pusi go pelister........

znaci deca ,idete u korcagin slobodno ,ne e strasno nisto iako sepak treba malce da poucis i da gi naucis profesorite.....i najdobar sovet od mene,.....nikogas ne se karajte so profesor ili profesorka poso posle ste na los glas...ako dobies kec, ok e ,ne panici, kje poprais............pozz...:helou:

ne bi se slozil, ne si dobro inforimran:D na primer eve ja sea zavrsiv 3 godina 3 godini po red na drzavniot natpprevar po fizika 1 i 2 mesto mi se drugari od klas, matematika isto. Se zavisi od sklop na profesori mene na primer mi se padnaa site postari Globocka, Packa, Petranka, Elisaveta, pa da vidis so e praviot korcagin, koa ke nemas vreme ni da pomislis da ne naucis poso znaes deka za da ne ides na polaganje ke nesmees da kidnes od nieden cas hemija a ona sekoj moguci cas isprasuva, Fizika ti dava da prais test koi nema teoretski sansi da go napises za 2 casa pa zatoa ides i na golem odmor da go prais, matematika sekoja bozja nedela prais livce, latinski isprasuva sekoj cas pred da pocne da predava i taka site pored. No ona so te odrzuva u zivot u korcaginot e pred se dobroto druzenje, i da ima profesori so koi mozes da si bides drugar ama na mene nikoj ne mi se padna:nenene: okolu higienata i ne e bas neso naj naj ali ok se prezivuva nekako :D i da i pokraj toa so ne ne odnesoa 2 godini na ekskurzija imavme 7 dena niz evropa i si pominavme najubavo, za razlika od drugite skoli koi sto gi odnesoa samo u eden grad za skoro istata cena:pos2::pos2::vozbud:
Da bi odbiral pak , povtorno vi go odbral korcagin

Pa toa i jas vikam. Nas ovie dve godini ni se padnaa tapa profesori po matematika. Prva godina Mimi koja pojma nemase od sebesi a kamo li od materijalot sto go `predavase`. Vtora godinani se padna Mitrus kaj kogo potrosiv 720 den. na knigite. Znae da predava ama kaj nego nema ni vezbanje ni pripremi pred test, atestot koga ke go dade zadacite se od nekoja ruskazbirka za fakultet.
Za drugite profesori nemam zamerki (Vera - istorija, Tanja - biologija, Tatjana - francuski, Lickov ...) osven za dimitrija bidejki covekot e gad.

Pa toa i jas vikam. Nas ovie dve godini ni se padnaa tapa profesori po matematika. Prva godina Mimi koja pojma nemase od sebesi a kamo li od materijalot sto go `predavase`. Vtora godinani se padna Mitrus kaj kogo potrosiv 720 den. na knigite. Znae da predava ama kaj nego nema ni vezbanje ni pripremi pred test, atestot koga ke go dade zadacite se od nekoja ruskazbirka za fakultet.
Za drugite profesori nemam zamerki (Vera - istorija, Tanja - biologija, Tatjana - francuski, Lickov ...) osven za dimitrija bidejki covekot e gad.

potpolno tocno mene mimi mi predava 3 godini :pos2: uzivancija zenata si predava ali nikoj nema u ucilnica, tanja francuksi e najzakon zena, vladee epten ja sakam baska i klasna mi bese u 2::back:epten ja postuem ali dimitrija si e prikazna za sebe mene mi predavase samo u 2 i ne za dzabe imase 60 prigovori, tipot eednostavno lud::pos2:

potpolno tocno mene mimi mi predava 3 godini :pos2: uzivancija zenata si predava ali nikoj nema u ucilnica, tanja francuksi e najzakon zena, vladee epten ja sakam baska i klasna mi bese u 2::back:epten ja postuem ali dimitrija si e prikazna za sebe mene mi predavase samo u 2 i ne za dzabe imase 60 prigovori, tipot eednostavno lud::pos2:
Димитрија е доказ за постоење на анархија во корчагин :pos2:
Али јас сепак би му рекла секоја чест на тој човек како може да преостане така сам и едниствен во Корчагин:wink:
Инаку сакав да прашам дали некој (бидејќи гледам многу од Корчагин) знае кои ќе бидат класни оваа година за 1ва?
Ми сопмнаа дека Вера по историја ќе земала клас па сакав кај неа да се лупнам.

Али јас сепак би му рекла секоја чест на тој човек како може да преостане така сам и едниствен во Корчагин:wink:
Инаку сакав да прашам дали некој (бидејќи гледам многу од Корчагин) знае кои ќе бидат класни оваа година за 1ва?

vera mene mi bese klasna a jas zavrsiv ovaa godina pa moze da ispadne pak da bide klasna.... lupni i se, top e, nema frka so istorija...:wink:

Вера ти една од најдобрите професори во Корчагин. Жената е закон. Мене ми предаваше 2 години и сакам и во трета да ми се падне ама не верувам. Малку повеќе бара да се знае од тоа што е во учебнико по Историја ама барем кај неа може нешто во глава да ти влкезе
Иначе моли Бога да ти се паднат построги професори зошто кај овие другиве ништо нема да научиш, а врувај знаењето ќе ти треба:salut:

Него јас би се согласил со Џену Грл ...
Од Директорката абер нема ... плус ми се паднаа у прва лоши професори ми е*аа мајката ... малце фалеше Драганчо-математика да ми бара пари да пројдам година пошо ме фати на пик на еден тест и едвај пројдоф ... него Македоснки ... таа па таа .. на час се зезанции ке доеш на писмена 1 ... епа сеа после нешо се вади ова она ... трето ... класна по бетер не можеф да најдам ... не информирана за се (бтв радмила био ми е )... 4етврто ... пола од децата се не знам ... кој од кој побетер ... Не би ви ја препорачал гимназијава ни за жива глава ... идете у Корчагин или Кареф ... пошо и ја од трета ке се префрлам... не се издржува ...
Толку од мене ... кој има поише да каже повелеле ... али кој ке дое тука ... жал ми е за него ... али па ако си некој шо сака бегање повелете ... пошо требаше да имам околу 60 неоправдани а на крај од година имаф 7 ... така да ... како сакате...

Јас сум у Корчагин сеа втора. Ок е, само малце е потешко од минатата година, појше се бара за учење. Хемија највише мрзам, глуп, досаден предмет:zid: Што се однесува до професорите, можам да кажам дека ми се паднаа едни од подобрите професори, може и да се научи од нив што е супер:)

Корчагин____чист затвор. Се утепуваме од учење за тројки а камоли за четворки или петки. На професорине како Хитлер да им е дедо, иако има и добри како на пример математика, физика(класната) и најдобра од сите е......не ми текнува име ама предава физичко или спорт исто ти е тоа. Сестра ми учи во Панче Арсовски и сите го понижуваат тоа школо.
Нема врска она си поминува многу полесно за разлика од мене. Учи помалце а добива поголеми оценки. Речиси сите книги ни се исти бидејќи двајцата учиме во гиназија. Ако не ви се живее запишете се во Корчагин. Јас се заебав и 4 златни години од мојот живот ми пропаднаа во учење (бубање) за проклети четворки.
Професоркава по хемија поготово е е нездрава. Учев секој ден само хемија и на крај ми стави 2+.
Повеќе немам что да кажам!!!!!!!!!!1:nenene:

гледам сите за корчагин зборите.. хахахаха... Од каде таа идеа дека е затвор?? :uvo:
Јас учам у корчагин и не е ништо страшно. :wink: Пред се закон е поради тоа што нема некои кретени, мислам на ученици, онака невоспитани што ти идат и те пцујат и сл., има доста културен народ хехехе :helou: а и освен тоа професорите не се до толку лоши како што некои мислат, треба само да им ги научиш финтите. Ја дали три пати у годинава имам седнато да бубам и просек на крај 4. Тоопоии!:vozbud:

Јосип Броз Тито.
Па најбоље е.Прво ми е преку улица така да ако некој биде најнаспиен тоа ќе сум ја.
Ем и пола генерација се запиша таму значе ќе е поинтересно.А за наставници што ќе има луди ќе има.Уствари и каде па и нема.Така да топ ќе е.

Основно завршив.. продолжувам во Васил Антевски-Дрен ( Борис Кидрич-правно).:pipi:

Медицинско - Никола Штејн - Тетово

Каде во средно образование- Предлог

Па штотуку завршивте осмо, или вашите браќа сестри брачеди и другари, а не им текнуе каде да идат.

Па као за почеток ќе ви го претставам Срање училиштето

Кузман Шапкарев битола Средно земјоделско школо.

Имате смерови да бидете-

Одгледувач на крави:)

Управувач со земјоделски машини

Ветеринар

Цвеќар

и мн срање струки

На прв поглед уште коа ќе стигнете до училиштето кое се наоѓа во најлошиот дел од биотла, обиколено со милјарда стоваришта,механичарски работилнци,гробишта (веднаш до школото),мермерна индустрија,штала со свињи крави која е прекриена со еден куп лепешки од времето на тито кога кравите јадеа банани а луѓето се качуваа по дрвја.

Ебено незнам колку младиќи и младиќици се зезнале у тоа школо што дошле али сепак заминале на некој начин.

На прв поглед школо ветува многу,уште првиот ден кога ќе стигнете ќе можете да ги видите нај-смачканите фаци што постојат во светот што на момент ќе помислите ова е оддел за рекламации на кондоми. Сите се кој со големи уши, кој смачкан во суратот, кој келеш,кој без очи,кој без раце,кој со психички пореметувања па земјоделско го примиле.

Значи така би изгледал вашиот клас во поголем дел.Доколку сте вие од град значи тоа би биле единствените претставници на градот, додека целото училиште изобилува со луѓе од блиската и подалечната деформирана Чернобилско- Битолска селска област.

Уште на првиот час ќе примите безброј закани од вашиот класен-гнасен професор, дека не смеете да стаате гел на коса,(а камо па долга коса да имате као јас што имав) морате примерно да се облекувате (како што се навикнати да глеат ученици/ки по тренерки и папучи), не смеете да имате обетки,нити да чкртате по скапано-распаднатите клупи врз кои седел можеби и гоце делчев на времето кога бил учител

.Исто така ќе можете да ја забележите таблата, која ееее некогаш на времето била зелена но сега е замаглена, заматена и испишана со Сите прекари на главните селски фаци - РАМПЕ, ЦЕЛЕ-КРаВАРИ, Љујзим-Лажани и сл.

Воедно ви препорачувам да внимавате каде газите,особено доколку сте на полошиот-втори спрат каде што доколку ја затворите малку посилно вратата,голема е веројатноста да ви падне таванот на глава.Исто така,не ви препорачувам да седнете на столче се додека не го испитате убаво дали е исправно,дали би ја издржало вашата тежина,дали би се согласиле сите ситни животинчиња што го гризат да го делат столчето со вас, а воедно внимавајте доколку седите на последните клупи,голема е веројатноста да настрадате од наезда од глувци.

Доколку ви се иде во WC,не ви препорачувам да го користите за време на одморите, само заради тоа што е зафатено од преголем број на пушачи,освен тоа исто така е и Боксерски ринг, во кој се одржуваат најголем број тепачки, за кои валјда причината е ако немате да му дадете цигара на тие што ви бараат.

Голема е можноста да добиете ладен туш со цревото врзано на чешмата што значи не ќе можете ни вода да се напиете, постојано е зафатена со црево со кое се чистат Ве-цеата, а воедно и служи за ладно туширање на случањите минувачи.

Истовремено ви препорачувам да внимавате и каде газите додека сте низ учичишниот двор, преполн е со кравји измет, истечено масло од трактори, отпадоци,кифли, и други срања.

Воедно можете да налетате на било каква погребна опрема,заради што гробиштата се веднаш до училиштето,па големи се шансите да нагазите на череп,раце, нозе од мртовци разнесени од кучиња скитници,венци, ковчези, крстови и слични срања.

За време на големиот одмор ви препорачувам да си носите од дома јадење,затоа што не постои никаква продавница во радиус од еден киломтер, најблиску е бензиската пумпа,а пред школото можете да видите како се распродаваат кифли по цена од земи едно плати две три, а истите не можат ни кучињата да ги јадат.(најголем број на затровање од тоа јадење имаше)

Воедно,праксата, како за секој ветеринар што се одржува во ветеринарна станица и се запознава со лекови и слични срања, е занемарена во ова школо, така да ќе ви биде доделена работа или да ја чистите шталата, преполна со измет,или да ги нахраните лудите крави кои клоцаат као од бардовци излезени,или пак да пасите крави во блиските ЛИВАЈЃЕ,а големи се шансите да ви избега некоја крава за која вие ќе платите оштета од 500 евра па далје.

Воедно на крајот од годината ќе ви бидат доделени 30 работни денови од летото со кои ќе си го упропастите цело лето, и ќе морате 30 дена да идите во школото на пракса, да пасите крави, да чистите гомна или пак да ги молзите кравите.Страшно нели?

Ипак доколку сте љубител на алкохолот ќе можете да дегустирате домашна ракија со сите професори а на чело со директорот,а доколку пак вие донесете ракија би имале 2-ка за на крај што во земјоделско 2-ката е ценета као 5-ка.

за крај, ви престојат многу бројни неволји со неандерталската селска маса, доколку случањо сте малце поразлични од другите тогаш црно ви се пишува.Доколку имате поинаков стил на облакање,не излагате по кафеани,не слушате турбо народњаци,не искршите барем 150 прозорци во школото вие не сте нормален.

Не би рекол ништо друго освен ако го згрешите школото...СРЕЌНО.би знаеле од прилика што ве чека.

Поздрав!
:vozbud:respekt za postot malku e star ama ova mi trebase vecerva posebno pocetokot na postot:pos::pos::pos::pos::pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom