Завршив основно, каде понатаму?

• Креатор на темата Креатор на темата Спенсер
  • Време на започнување Време на започнување
Значи билингвална или реформирана пишуваме реформирана:helou:,а таму погоре(пример)јазично-уметничко подрачје комбинација А,зарем уште од сега 1ва год. мора тоа да се прецизира?,нели изборот беше во трета?
Изборот се врши крај на втора година, ви делат ливчиња и заокружувате, а тоа дали ќе бидеш во специјална или билингвална паралелка се врши кога подаваш документи за упис и во некои училишта се врши тестирање, да се види степенот на знаење на јазикот.

П.С. Од уписните листови, пријавниците, ги гледаат само личните податоци, успехот и кој јазик си го учел како втор, за другото што ќе заокружиш не им е гајле, тоа занимање на татко, мајка им треба за после во дневник:)

Каде во средно образование- Предлог

Па штотуку завршивте осмо, или вашите браќа сестри брачеди и другари, а не им текнуе каде да идат.

Па као за почеток ќе ви го претставам Срање училиштето

Кузман Шапкарев битола Средно земјоделско школо.

Имате смерови да бидете-

Одгледувач на крави:)

Управувач со земјоделски машини

Ветеринар

Цвеќар

и мн срање струки

На прв поглед уште коа ќе стигнете до училиштето кое се наоѓа во најлошиот дел од биотла, обиколено со милјарда стоваришта,механичарски работилнци,гробишта (веднаш до школото),мермерна индустрија,штала со свињи крави која е прекриена со еден куп лепешки од времето на тито кога кравите јадеа банани а луѓето се качуваа по дрвја.

Ебено незнам колку младиќи и младиќици се зезнале у тоа школо што дошле али сепак заминале на некој начин.

На прв поглед школо ветува многу,уште првиот ден кога ќе стигнете ќе можете да ги видите нај-смачканите фаци што постојат во светот што на момент ќе помислите ова е оддел за рекламации на кондоми. Сите се кој со големи уши, кој смачкан во суратот, кој келеш,кој без очи,кој без раце,кој со психички пореметувања па земјоделско го примиле.

Значи така би изгледал вашиот клас во поголем дел.Доколку сте вие од град значи тоа би биле единствените претставници на градот, додека целото училиште изобилува со луѓе од блиската и подалечната деформирана Чернобилско- Битолска селска област.

Уште на првиот час ќе примите безброј закани од вашиот класен-гнасен професор, дека не смеете да стаате гел на коса,(а камо па долга коса да имате као јас што имав) морате примерно да се облекувате (како што се навикнати да глеат ученици/ки по тренерки и папучи), не смеете да имате обетки,нити да чкртате по скапано-распаднатите клупи врз кои седел можеби и гоце делчев на времето кога бил учител

.Исто така ќе можете да ја забележите таблата, која ееее некогаш на времето била зелена но сега е замаглена, заматена и испишана со Сите прекари на главните селски фаци - РАМПЕ, ЦЕЛЕ-КРаВАРИ, Љујзим-Лажани и сл.

Воедно ви препорачувам да внимавате каде газите,особено доколку сте на полошиот-втори спрат каде што доколку ја затворите малку посилно вратата,голема е веројатноста да ви падне таванот на глава.Исто така,не ви препорачувам да седнете на столче се додека не го испитате убаво дали е исправно,дали би ја издржало вашата тежина,дали би се согласиле сите ситни животинчиња што го гризат да го делат столчето со вас, а воедно внимавајте доколку седите на последните клупи,голема е веројатноста да настрадате од наезда од глувци.

Доколку ви се иде во WC,не ви препорачувам да го користите за време на одморите, само заради тоа што е зафатено од преголем број на пушачи,освен тоа исто така е и Боксерски ринг, во кој се одржуваат најголем број тепачки, за кои валјда причината е ако немате да му дадете цигара на тие што ви бараат.

Голема е можноста да добиете ладен туш со цревото врзано на чешмата што значи не ќе можете ни вода да се напиете, постојано е зафатена со црево со кое се чистат Ве-цеата, а воедно и служи за ладно туширање на случањите минувачи.

Истовремено ви препорачувам да внимавате и каде газите додека сте низ учичишниот двор, преполн е со кравји измет, истечено масло од трактори, отпадоци,кифли, и други срања.

Воедно можете да налетате на било каква погребна опрема,заради што гробиштата се веднаш до училиштето,па големи се шансите да нагазите на череп,раце, нозе од мртовци разнесени од кучиња скитници,венци, ковчези, крстови и слични срања.

За време на големиот одмор ви препорачувам да си носите од дома јадење,затоа што не постои никаква продавница во радиус од еден киломтер, најблиску е бензиската пумпа,а пред школото можете да видите како се распродаваат кифли по цена од земи едно плати две три, а истите не можат ни кучињата да ги јадат.(најголем број на затровање од тоа јадење имаше)

Воедно,праксата, како за секој ветеринар што се одржува во ветеринарна станица и се запознава со лекови и слични срања, е занемарена во ова школо, така да ќе ви биде доделена работа или да ја чистите шталата, преполна со измет,или да ги нахраните лудите крави кои клоцаат као од бардовци излезени,или пак да пасите крави во блиските ЛИВАЈЃЕ,а големи се шансите да ви избега некоја крава за која вие ќе платите оштета од 500 евра па далје.

Воедно на крајот од годината ќе ви бидат доделени 30 работни денови од летото со кои ќе си го упропастите цело лето, и ќе морате 30 дена да идите во школото на пракса, да пасите крави, да чистите гомна или пак да ги молзите кравите.Страшно нели?

Ипак доколку сте љубител на алкохолот ќе можете да дегустирате домашна ракија со сите професори а на чело со директорот,а доколку пак вие донесете ракија би имале 2-ка за на крај што во земјоделско 2-ката е ценета као 5-ка.

за крај, ви престојат многу бројни неволји со неандерталската селска маса, доколку случањо сте малце поразлични од другите тогаш црно ви се пишува.Доколку имате поинаков стил на облакање,не излагате по кафеани,не слушате турбо народњаци,не искршите барем 150 прозорци во школото вие не сте нормален.

Не би рекол ништо друго освен ако го згрешите школото...СРЕЌНО.би знаеле од прилика што ве чека.

Поздрав!

Каде во средно образование- Предлог

Па штотуку завршивте осмо, или вашите браќа сестри брачеди и другари, а не им текнуе каде да идат.

Па као за почеток ќе ви го претставам Срање училиштето

Кузман Шапкарев битола Средно земјоделско школо.

Имате смерови да бидете-

Одгледувач на крави:)

Управувач со земјоделски машини

Ветеринар

Цвеќар

и мн срање струки
......................
Не би рекол ништо друго освен ако го згрешите школото...СРЕЌНО.би знаеле од прилика што ве чека.

Поздрав!
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
Штета што мене ми помина времето за запишување :toe:

Ма какви стручни школи Гимназиите rulz особено Корчагин:helou:

иначе се запишав у Никола Карев,а у Корчагин мислам приемен имаше,не сум сигурен

Немаше приемен во Корчагин,барем за гимназијалци.

Иако малку закаснето пишувам, ќе го напишам ова бидејќи може да му послужи на некој што ќе биде полуматурант годинава, ако има аспирации да се запише во ЈБТ.
Би му рекла да не се запишува. Ќе наведам и факти.

1. Директорката е лост ин спејс дефинитли, ја интересира само како да земе пари и да не ограби со тоа екскурзиите, а за тоа дали во школото цевка пукнала, во вецето дали има нешто квар, не мрда ни со прст. Си предава и во 5та Приватна гимназија кај малоумните, тоа и е поважно, ја сфаќам.

2. Професорите работат на принцип: Едно мислам, друго зборам, трето правам. Пример: Јас сите ќе ве оставам на полагање, нема врски кај мене, јас сакам да научите нешто .... дрндрндрн... На крај на јуни сите со 2ки 3ки по предметот и ајт создравје. Си одат од час кога сакаат, си доаѓаат кога сакаат. Најглупаво е што мислат дека поради тоа што предаваат во ЈБТ сите им се под ниво, па на часови често ќе слушнеш како зборат дека учениците и професорите од Орце, Корчагин, Карев не се на нивно ниво и не ни помислуваат да се споредуваат со нив.

3. Ако си спортист, ни под точка разлог да не се запишуваш таму, затоа што деновите за отсуство што ќе ги побараш ќе ти ги одбијат, со образложение дека тоа е глупост, дека спортот е за уличари а знаењето е поважно, кое за жал не го добиваш. Спротивно на тоа, фуфиците што ќе побараат да излезат од час за да се видат со љубениот кремец, ќе бидат ослободени. Страотно.

Се разбира има и исклучоци, но такви професори од мајка родени се дали еден или двајца во генерација, другото се се` покварени створења.
Единствени плусеви во школото според мене се греењето, на зима е топло што по купачи можеш да се шеташ и паралелката за Меѓународна Матура, затоа што можеш да добиеш диплома призната во странство.

Па ајде и вие пишете што чини што не чини во вашето училиште, не само Корчагин закон, Карев закон, пишете што е толку закон таму, а што не чини, верувам дека така некому ќе го олесните изборот за во средно училиште:)

Корчагин всушнот не ти е тоа како што сите од надвор го претставуваат: тешка гимназија, најдосадни години и др. Исто така незнам од каде му е тоа математичка гимназија, Корчагинци први на математички натпевари и незнам што уште не! Тоа нема никаква врска. Јас во овие две години како што сум во Корчагин не видов саглам професор по математика. Во прва таа немаше појма од предавање и нонстоп тресеше глупости а кога нешто ќе ја прашавме кога не ни е јасно одма тема мењаваше. Во втора овој што ни се падн става 5 на лепе очи. Лани детено имало едвај 2 сега му става 5 и тоа со пофалба! Има една оценки 1,1,4 и двапати избегано од тест - крајна оцена 5 и тоа со пофалба.
Друго што е важно за школото е тоа што имаме директор што мисли дека со свои раце го има изградено школото и што мисли дека се мора да се тера по негов ќејф. Хигиената не е на завидно ниво зошто незнам во кое школо со истата крпа што ги чистат лајната во wc чистат и по училниците!?
Исто така една од најважните, а можеби и најважна работа, поради која не би требло да се запишеш во Корчагин е професорот по социологија кој е страв и трепет. Имено тој си води анархија во школото веќе 20 годи и го боли за тоа што мили директорот или било кој во школото. Јаде гомна за професорите, збори за дедо му кој бил поп итн. За оценки е жално да се зборува кај него.
Но и покрај тоа Корчагин има и светла страна!
Дружењето ти е загарантирано! Има професори со кои можеш да се поставиш не само на ниво како ученик - пофесор, туку и како другар. Со нив можеш и да се нашалиш и насмееш (такви ги има многу!). Оценувањето делумно не е строго, а за ти што сакаат да знаат нешто повеќе околу историјата, тука е професорката Вера која е мобилна архива за податоци бидејќи се живо знае!:salut:

иначе се запишав у Никола Карев,а у Корчагин мислам приемен имаше,не сум сигурен
Немаше приемен, а немаше ни гужва ... кога примиле 20 ученика со 4ки.

1. Директорката е лост ин спејс дефинитли, ја интересира само како да земе пари и да не ограби со тоа екскурзиите, а за тоа дали во школото цевка пукнала, во вецето дали има нешто квар, не мрда ни со прст. Си предава и во 5та Приватна гимназија кај малоумните, тоа и е поважно, ја сфаќам.
Да ти кажам неможам да речам дека и директорот на Корчагин не е лост ин спејс ... барем мене така ми изгледаше.
Бидејќи сестра ми учи веќе таму и има барем некакво познанство со него го прашуваше кои професори ќе бидат класни раководители оваа година ... и човеков не знаеше, а потоа кога ја праша нејзината класна а таа знаеше ...
Инаку неможам јас многу да наведувам причини зашто Корчагин рулз бидејќи сега тек ќе почнам да учам таму ... however еве неколку причини поради кои јас се запишав таму ...
Како прво нека не ве плаши тоа што велат дека таму е најстрого и дека таму идат најголемите бубалици затоа што сите гимназии се скоро исти. Секаде има по некој професор срање кој маста ќе ви ја вади за некое бедно 3че, секаде има деца кои поима си немаат од живот а поминуваат со врски.
И Корчагин ми се свиѓа затоашто кога отидов таму онака ми делуваше underground, не е онака нешто ’центарско’ и плус ми се свиѓа што таму можеш да сретнеш деца со најразличен стајлинг (од шмизли и бубалици до хипици и металци), што верувам еве на пример во ЈБТ нема.
Доволно од мене, ако некому треба нешто more слободно нека праша.
:helou:
п.с. и ми бодеше во очи она со екскурзиине во Јбт ... во Корчагин одвај прават по една екскурзија годишно и тоа може да се слуши и во парк да ве однесат :pos2:

Подобро што нема екскурзии, кај нас тоа не личи на екскурзија. Позади тоа е скриен таков грабеж на пари од директорката, што дури е очигледен. Треба да се организира бојкот и за тоа, ама кој би се согласил на бојкот на екскурзија? Сите се запалени да одат, како да не го виделе Охрид. Здраво е за тебе 3200 денари за два дена во Охрид, кога за тие пари јас отидов во Холандија 3 дена исто?
Додека има овци некој ќе ги стриже.

Подобро што нема екскурзии, кај нас тоа не личи на екскурзија. Позади тоа е скриен таков грабеж на пари од директорката, што дури е очигледен. Треба да се организира бојкот и за тоа, ама кој би се согласил на бојкот на екскурзија? Сите се запалени да одат, како да не го виделе Охрид. Здраво е за тебе 3200 денари за два дена во Охрид, кога за тие пари јас отидов во Холандија 3 дена исто?
Додека има овци некој ќе ги стриже.
Ова ме потсети само незнам дали сеуште ви е истата директорка ... која на една од тие екскурзии ја опијаниле и незнам што се’ не друго и правеле. (?):pos2:

ај јас нешто за орце
тешко е во школово не не премногу има одредени професори што душата им ја вадат на децата и ептен малтретираат како цеце(физика), вангелица(географија), александра(англиски)....има и други ама со нив можеш некако да се разбереш
ама на крај се изненадив со тоа колку попуштаат

се запишав во орце како прво заради дружбата, мислам ретко во кое школо има толкава дружење меѓу учениците иако сме 1 со 3 и 2 со 4 година во смена никогаш нема несогласувања, тепачки и сл , секогаш сме си помагале и сите се дружат без разлика од која година си
а и убаво е што има униформи па нема фалење колку пари си ја купила блузата дали ти е од теранова или рокси и нема девојчиња со голи стомаци , расцицлени...мораш да бидеш по прибран
друго...што имаш секоја година екскурзија надвор од македонија и еднодневна некаде низ земјава

иако многу често се жалев дека ми е тешко, дека неможам да постигнам со учење и кај не ги отерував професорите и понекогаш сакав да се отпишам ,но сепак го сакам школото затоа што ме научија премногу, се надоградив многу во знаењето но и културно
така да кој и да се запише ( знам само дека ливерпул фан се запишал) нема да зажалите особено за друштвото

Ова ме потсети само незнам дали сеуште ви е истата директорка ... која на една од тие екскурзии ја опијаниле и незнам што се’ не друго и правеле. (?):pos2:
Таа е, таа е. насекаде стигнаа сликите од таа екскурзија, не знам како не завршија во некој дневен печат досега.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom