Заушки

Исто и јас се буцнав денес,добив јаначе од сестрата,ама не знам дали инкубира нешто во мене.Ако инкубира сум се зафркнала.
Шознам мајката многу сум хиперактивна во последно време,на тил да не ми излезе :)
Инаку во право сте,имаше и летото заушки,и пролетта,некои матуранти/матурантки си го пропуштија славењето поради потечена гуша.
Заебана работа.Некна на вести слушав,ситуацијата е за да се прогласи епидемија ама знаете како тоа оди,ако една земја прогласи епидемија автоматски тоа е територијален карантин.И никој нема да доаѓа.И за НАТО и ЕУ не е убаво да разберат дека горат тестиси.

Чисто колку да ви е мака, вам заразените,
јас сум имун очигледно. Требаше до сега 12 пати да фатам ако беше за фаќање :)

Добри охридски вакцини :pipi:

Во 89' 90' 91' од вакцините кој биле донесени во Македонија, 70%биде купени а 30% донација што дошла од кузнае каде.

Кој примил таква вакцина, од тие 30%, исто ко да не ја примил. Сега проблемот е тоа што неможе никој да види дали примил таква вакцина. Исто така никој не знае кога ги снемало тие вакцини т.е може да ги имало и до 94/5 година.

Затоа некој од "вакцинираните" фаќаат заушки.

Јас изгледа имам примено убави вакцини, со оглед на тоа дека дома сестрами има заушки а јас немам.

Дали е можно на 23 год да се фати заушки.. зошто сестрами има 37С температура и потечена е зад десното уво?

?

нвм. слушнав на вести.. ги удира и тие над 20...
ај со господ напред

Дали е можно на 23 год да се фати заушки.. зошто сестрами има 37С температура и потечена е зад десното уво?

?

нвм. слушнав на вести.. ги удира и тие над 20...
ај со господ напред
може е баш види го првото мислење тој шо ја отворил темава на 36 год мислам фатил

MOЖЕ секако над 20 да се фати заушки, сега станаа критични и тие години овие денови, многу заболени од 20-25 години - епидемија права!
Со или беа вакцина, со или беа имунитет, заучките не бираат! Ако те фати, те фати

MOЖЕ секако над 20 да се фати заушки, сега станаа критични и тие години овие денови, многу заболени од 20-25 години - епидемија права!
Со или беа вакцина, со или беа имунитет, заучките не бираат! Ако те фати, те фати

Да не фатила Каролина заушки? Оти во последно време ретко ја гледам на ТВ

НЕ - Каролина е имуна на заушки!
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Денеска кој бев на доктор заради крајниците ми рекоја дека мн са мали шансете да фатим заушке, дека сум роден 90-та и сум примил у 91-прва год вакцина и после у 97-ма год пак, ама не ја исклучуем можноста да не добием, а и тие што се донеди покасно 91-92-93 имаат поголеми шансе да фатат...:nesum:

веќе имам одлежано кога сум бил на 6 години.слушам дека не се повторувале па имам другари кои се забоелни па еве засега немам ништо :P

hahhaaha i jas prelezav vo cetvrto oddelenie ali posto nemav primeno nitu edna vakcina...........imuna sum na zauski veke :pos2::pos2::pos2:

luge proverete si, toa so godinite koga ste rodeni, ne e bas verodostojno. Ja bev vakcinirana samo ednas, a treba da si dvapati, taka da ne samo vo kniska, neka vi proverat u kartonot sto e vo bolnica. Osobeno maskite, ne e za zanemaruvanje.

НА нас во училиштето стигнаа списоци на класови, нашиот беше денес на ред, се проверивме, јас сум бил вакциниран а тие што не беа ги боцкаа :wink: инаку не мора да значи ако си вакциниран дека нема да те фати,само ќе биде во многу по блага форма :helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom