M
MIL
Гостин
Najveke stradame koga vistinski ljubime i i se otvarame na osobata sto e so nas togas najveke boli i se strada a najbolno e koga ne ti veruvaat na nieden zbor kazan i pokraj toa sto e se realnost i vistinito
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
За љубовЗашто страдаме?
EDIT:Да додадам уште едно:
Дали болката и страдањето се поврзани со умот?Односно,дали некој колку повеќе е очаен и се гуши во сопствените солзи и мисли дека никогаш нема да преболи,тоа стварно ќе биде така,а оној кој е силен и ќе рече "Јас можам,ке преболам!Готово е!",навистина ќе преболи побрзо?
.
.Зашто страдаме?Зашто толку не боли и ни се крши срцето кога ќе изгубиме некого?Зашто се чувствуваме толку уништени и изгубени?Зашто се затвараме во соба и солзите ни ги исполнуваат очите и умот ни се поматува од болка?Дали страдањето треба да не направи посилни или...?Дали тоа е само до карактерот на човекот?Некој си го зима тоа при срце и паѓа во депресија и очај,а некој пак успева брзо да преброди или пак воопшто да не му е битно или пак да го крие во себе...Зашто сите писатели на љубовни романи се инспирирани од страна на страдањето и болката?Што е страдањето всушност?
EDIT:Да додадам уште едно:
Дали болката и страдањето се поврзани со умот?Односно,дали некој колку повеќе е очаен и се гуши во сопствените солзи и мисли дека никогаш нема да преболи,тоа стварно ќе биде така,а оној кој е силен и ќе рече "Јас можам,ке преболам!Готово е!",навистина ќе преболи побрзо?
не се срамам од тоа,си знам дека е така.и си кажуам реално.секоаш коа иам дечко,тоа е некој што ми значи,а ако не ми значи како таков,нема да бидам со него.и пошо ја секоаш покажуам што осекјам,другите секоаш си играат курот со мене...и на крај јас сум оставената и таа што моли и пати...ама,имав едно искуство,што всушност и не беше многу различно од претходните,ама беше пресудно за да сватам некои работи...типот што све напраив за него,пошо мислев дека е прв што толку ми значи,излеа си ги крена акциите и ме шутна ко крпа поради тоа шо беше нервозен периодот..и ја се утепав плачејќи и молејќи го,ама ништо...неќеше да се смириме и неќеше.и уше,после еден месец откако раскинавме нешо се допишуаме со пораки,и го прашуам шо има ново,типот вика си фатив женска.и толку.готово.тоа беше пресудно за да прекинам да плачам.моментот сам по себе беше напнат,и тоа беше последен пат да плачам за него..све тоа се дешаваше пред пола година,и сеа не се дешава да помислам на него..не ми значи ни 2%.значи,сум заклучила дека јас сум личност што секоаш пати,ама на крај јас ги преболувам нив,и они мене ме памтат како единствена и најдобра..зашто и сум таква.тоа е битна лекција што треба сите да ја научат.дека тој што не те сака во неговиот жибот,не е вреден да постои во твојот.оној што те заслужува,никогаш нема да те натера да плачеш.и запамти,секој човек во твојот жибот е дојден со цел да те научи нешто позитивно.без разлика колку негатина изгледа ситуацијата,на крај секогаш е така.почни да размислуваш така,и ќе видиш колку се ќе биде полесно