Зашто пиете алкохол кога ви штети?

• Креатор на темата Креатор на темата Офчар
  • Време на започнување Време на започнување
Зошто алкохолот те тера да пиеш повеќе?
-Прави зависност на организмот од алкохол.

Za da bide cool a na mene ne mi pravi zavisnost ama sepak custvoto e great

Ок е да се напиеш ради расположение,ама да се напраиш ѓон е безвезно,а младинава го практикува многу често тоа.
А зашто?
Па нели се што е забрането(во овој случај "штетно") е послатко.
Зашто мислат дека се фраери/ки ако се начукаат и ја пеат "Шампањац" колку што ги држи гласот...:toe:

абе убаво е така 2 пати во месецот да се издушиш...иначе незнам зашо пијам, така да се расположам... или и кога ке сум начукан пак ке сум ист како трезен.. мирен ке сум.

Pijam za raspolozenie a ednas vo 2-3 meseci se pravam gubre

mozda e navika ...... ponekogas zdravo e za krvta posle jadenje(nekoe pecenje) belo ili crno vino.
porano se pravevme so drugarite sekoj vikend MATO, a sega 1 vo nedelata. koga ke se napise po ospusten si, relaksiran, go gubis sramot ....
koga zapocnav so karerata posle nekolku caski vednas mi idese dremka i pravec v krevet ..... a sega koga ke se napijam mnogu sum drustven site gi sakam

Ни ја незнам зашо пијам, али пијам зашо ми се пие и ми е убаво... сеа многу ретко пијам, скоро недела дена неам стаено алкохол у уста, 'рѓосав со сокови... иначе летово најмалце 2 пати неделно пиев...

Иако со моите 22 години немам којзнае колкава историја во пиење (јес да сум се пијанчел 4-5 пати до повраќање од неискуство) дојдов до тој стадиум да си пијам пензионерски и без фурања. Пијам само пиво, вино во никој случај, а други тешк алкохоли ко стандардните водка и коњак не ги практикувам веќе. Значи пиво ми е сосема доволно и слатко. Тенкју.

Иако со моите 22 години немам којзнае колкава историја во пиење (јес да сум се пијанчел 4-5 пати до повраќање од неискуство) дојдов до тој стадиум да си пијам пензионерски и без фурања. Пијам само пиво, вино во никој случај, а други тешк алкохоли ко стандардните водка и коњак не ги практикувам веќе. Значи пиво ми е сосема доволно и слатко. Тенкју.

Е да си ми жив и здрав за се што напиша:pos2:
Исто ко јас да сум пишувал!

filinogt e good koga ke si malku podnapien, ama ako prodolzis... stanuva gadno...
pa zatoa najcesto pijam pivo, i toa ne mnogu, kolku da se opustam
a drugi alkoholi, poretko, najcesto vo specijalni situacii...

Zasto pijam ?

Zatoa sto me opusta, i ne pijam se i sesto osven vo drustvo nekoe za da ne gi navredam pijam sto mi dadat

Sovet za pijachi pocetnici :

1.Pred pijenje ispijte pola litar jogurt ke mozete poveke da izdrzite i pomalce tegobi ke imate posle toa

2. ne meshajte boi vino so rakija na primer terajte samo edno ako moze pomalce ke Vi se loshi

3. koga piete ne pijte ko da nema utre , pienjeto e za uzivanje ne za natprevar , vo slucaj koga mislite deka ste pijani podzastanete i griznete se ako utrnalo mestoto znachi uspori napij se djus idi u wc pa produzi dalje

4. najdobar lek za mamurlak e nov alkohol ama ne se preporachue na dolgi stazi

5. Ne pijte na eks nemate kontrola

6. Ne pijte sami i koga ste depresivni , pobrzo faka

7. Jadete pred da piete ili barem mezete nesto ne se trujte so sila

8. Nepoznati kokteli ne probuvajte bidejki se polni so shekeri koi ubrzuvaat pijanstvo

9. Ako sakate ekspres da se nachukate pijte sekogash seceno so koka kola i stajte plus sheker unatre na primer u rumot , plus jadete chokolado i nema da znaete sto Ve snaslo

10. Ne meshajte so trava ili veke ako meshate prvo trava pa posle pienje inace travata ke ve odnese negde kaj sto ne treba

ete tolku 10 sweden zapovedi za pienje

PS preku 18 god iskustvo e ova znaenje prenesuvano od generacija na generacija

[SIZE=-1]Pijem da je zaboravim, a želja se veća stvara...:party1::nesum::nesum:[/SIZE]

Којзнае од кога не сум пиела алкохол. Дури заборавив што бешe тоа.:)
Додуша никогаш не сум пиела којзнае колку многу, но кога ќе излезев порано, знаев да се напијам така за расположение. Е сега се појавуваше друг проблем. Од било каков алкохол, буквално било каков, мене ми се приспива и тоа ненормално многу и од расположение нема ни Р и башка многу ме мрзи да зборам, а обично во друштво сум прилично зборлива.:)
Сум била подрмната во повеќе наврати, не викам не .Ама и тоа па беше прилично одамна.

Пиев за да те заборавам, но се деси обратното... Почнав да те гледам дупло.

Шала на страна. Ако гледате дека алкохолот е штетен, штени се цигарите, штетно е да се диши загаден воздух (па сите живееме во град) и на крај се е штетно. Муабетот ми е алкохолот не е штетен доколку се конзумира во мали количини. Само колку баби има со по 80 години што ги знам кои на сабајле обавезно “дрмнуваат“ по една чаша ракија, па ни апче им треба ни ништо. Здрави ко дрен. А се што е претерано се знае...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom