Зашто пиете алкохол кога ви штети?

• Креатор на темата Креатор на темата Офчар
  • Време на започнување Време на започнување

Офчар

The Bite of The Mamba [81]
Член од
24 април 2005
Мислења
3.717
Поени од реакции
57
Веб-сајт
vuna.blog.com.mk
За да бидете фраери, за да ве гледаат со чаша, за да се начуката па да бидете фраери? За да изгледате поголеми, зашто е хардкор, зашто сите пијат, за да ве гледаат со други очи..

Читам, Гижо испил 5 пива и нишо не му било, Форчн пиела таму не знам шо па лошо и било..

Абе ако немате мудa не пијте. Мислам, ако ви е за расположување и сл. мавнете си 1-2 пивца, ако ве фаќа или сл.

Ја порано пиев многу стварно.. пет пива.. ама битолски килоиполски. Си ја заебав јетрата.. и сеа ретко пијам.. со цел - развеселување. И мислам дека ја преминав фазата „пијам што повеќе“.. а не ебаго мамурлаци, доручкување вода..

Фуј.

Запамтете го ова: СЕКОЕ ЧОВЕЧКО БИЧЕ МОЖЕ ДА ПИЕ, ДА СЕ НАЧУКА И СЛ. Без исклучок.

до пред тоа и мене ми шкодеше, ама ти шкоди само ако не знаеш како да пиеш, не дека сега ја знам, ама се учам, башка имам и професионалци у фамилија :lol:

Кому му штети бе ш то ви е? :lol: :lol: :lol:
Шала на страна, мене многу брзо ме фаќа, така да од пет пијачки сум камен ... а ко ќе излезам не ми се пие сокче, не ми праи мерак ... и ко ќе видиш ај не пиј де :lol: :lol: :lol: Дури немам некоја мака ќе си пијам, а и не мислам дека нешто претерувам па да се замарам со тоа :wink:

Никаде не кажав јас дека ми било лошо, туку само вода ми се пие... Не ми ги извртувај муабетите :) И никој не пие за да се прави фраер, туку атмосферата и пријатното друштво те тера да се напиеш некоја чашка :)

Конформизмот и конвенционалноста ќе не убијат сите. :viol1: :viol1: :viol1: :viol1: :viol1: :viol1:

Офчар напиша:
Абе ако немате мудa не пијте. Мислам, ако ви е за расположување и сл. мавнете си 1-2 пивца, ако ве фаќа или сл.
Јас па ептен немам муда за пиење. Една чашка е ок, и можам да ја тегнам цела вечер. Две се максимум, и после не можам да возам :)

Ретко да сум се напил повеќе од две чашки, после ме боли главата и сам себе си смрдам на бочва :) :) :)

Офчар напиша:
Ја порано пиев многу стварно.. пет пива.. ама битолски килоиполски. Си ја заебав јетрата.. и сеа ретко пијам.. со цел - развеселување. И мислам дека ја преминав фазата „пијам што повеќе“.. а не ебаго мамурлаци, доручкување вода..

Све се фраери на зборови. Гајба пиво пиеш и не те фаќа, жити се. Еден другар, како тебе исто викаше дека со гајба пиво се трезни, и седнваме да пиеме кога од 5 ѕидарски неможеше да гледа.

Radical Boy напиша:
Све се фраери на зборови. Гајба пиво пиеш и не те фаќа, жити се. Еден другар, како тебе исто викаше дека со гајба пиво се трезни, и седнваме да пиеме кога од 5 ѕидарски неможеше да гледа.

Не сум фраер на зборови, неам намера да ти докажувам колку можам да пијам и сл. Зборот ми е - секој може да се начука. Тоа што порано сум бил у друг филм, па коа частел некој мене не ме викал е друга работа :)

Сеа не ни пијам поише од едно ѕидарско.. од здравствени причини. Жестоко да не збориме.

Фраер со пиење = НУЛА.

Мене едноставно ми се сака да пијам алкохол......
Можеби е штетно, али јадежот дека сум трезен и со здрава разум и свест
е повише штетен.......... :hey2: :hey2: :hey2: :hey2: :hey2:

MSV напиша:
Мене едноставно ми се сака да пијам алкохол......
Можеби е штетно, али јадежот дека сум трезен и со здрава разум и свест
е повише штетен.......... :hey2: :hey2: :hey2: :hey2: :hey2:

Тибам глаата, не важи за тебе ова.. ова е за коњаци, водка-џус и коктел фаци.

Mnogumina pijat za da se pokazat kako fraeri pred ostanatite.

Сите пијат ѓоамити да се орасположат и да го победат срамот за да можат да и се пуштат на некоја девојка (ова за машките :D ). Но, ретко која цура сака начукан тип, или тип кој смрди на алкохол - исклучок Ха-Це типките у парк и пред црква. Таму е што поише вина испиеш, тоа пофраер си и жените те сакаат :lol: :lol: :lol:

Ако се земе фактот дека до сега во животот сум се начукал 2 пати - еднаш на почеток на 1ва година средно, а втор пат 1ва кон 2ра летото и не е така лошо. Имаше периоди кога не ставав алкохол и по 6 месеци, но имаше и периоди кога константно си “пијуцкав“. Но, не пијам толку многу за да се плашам од тоа. Последен пат пиев пред недела дена еден чист и еден сечен коњак. Оттогаш имам само пиено пиво по една чаша на ручек, така да нема потреба да се плашам.

Офчар, работава е и воздухот скопски е загаден, па го дишеме. Не мора толку агресивен да бидеш на оваа тема. Не ги убедувај луѓето... На пијаниците викај им да пиењето е ок - не е штетно, на пушачите викај им исто така дека од цигари не се умира ..... Луѓето не сакаат да им ги потенцираш нивните маани. Денешниов свет сака лицемери, а не директни луѓе кои им мислат добро на луѓето....
Ова ти го кажувам од лично искуство. Јас сум голем голем анти-пушач. Еднаш дури и некултурен ме направија што кажав дека пушењето и неможењето да се откаже од пушење е израз на слаб карактер 8)

Што на ум тоа и на друм.

Ти СтенмарК зашо пиеш коњак?!

алкохол за расположение е потребен кај оние што се срамежливи, меѓутоа само колку да го потфати, колку да почне да збори, ни повеќе ни помалку, без локање ко луд

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom