Заработување преку Youtube.com

• Креатор на темата Креатор на темата Hurin
  • Време на започнување Време на започнување
Што се случи,нели имаше некое темиче дека јутјуб влегува како парнер на македонија ?

Неможе youtube да влезе како партнер на Македонија,туку обратно ама во државава никој не се замара за тоа па така си останува само темиче!

Инече како информација јас сум партнер на youtube... можеш да направиш само ќе смениш држава на каналот и чекаш едно 10 дена дали ќе ти одобрат се разбира треба да имаш над 1.000.000 гледаност на сите видеа.. потоа парите одат на PayPal па преку PayPal има луѓе што вадат и во Македонија пари(бидејќи PayPal не може во македонија)
А пари се прават од реклами на видеата што седат од десно ... или пак на видеото, јас станав партнер пред едно 5-6 дена и уште немам извештај колку пари се направиле инече на 1000 гледање на рекламата имаш накај 4-5 $ :)

Здраво, сакам да прашам дали некој е запознат со овој начин на заработување. Јас почнав пред 1 недела и до сега имам успех кој е добар бидејки не очекував ни толку :cool: туку само си мислев ќе почнам и ќе видам па се ангажирав добро :D. Читав требало прво 100$ да направиш за да ти ги исплатат, ама како оди плаќањето? Преку adsense? Бидејки таму сите заработки за овој месец ќе ги добијам дуууури накај средината на јули а до тогаш сигурно ќе направам 100 долари, па затоа да ми каже некој како ќе треба да се земат тие пари преку каква кредитна картичка. Поздрав и фала однапред :)

Не си го троши времето тие пари не ги гледаш кај нас во брзо време. Парите од youtube ако си влегол во партнер програмата ти ги ставаат на adsense акаунтот. А од таму можеш само со чек да ги подигнеш, но тука доаѓа заебот, од скоро време ниедна банка не прима adsense чекови кај нас, така да ни во јули нема да имаш пари, ќе ти стојат така на adsense акаунтот.

Не си го троши времето тие пари не ги гледаш кај нас во брзо време. Парите од youtube ако си влегол во партнер програмата ти ги ставаат на adsense акаунтот. А од таму можеш само со чек да ги подигнеш, но тука доаѓа заебот, од скоро време ниедна банка не прима adsense чекови кај нас, така да ни во јули нема да имаш пари, ќе ти стојат така на adsense акаунтот.

:unsure:

Мислам дека во охридска банка ги примаат тие чекови имаше еден член на форумов разменето чек како што се сеќавам во Охридска банка .

Мислам дека во охридска банка ги примаат тие чекови имаше еден член на форумов разменето чек како што се сеќавам во Охридска банка .

еве цитат од член на друг форум од тема почната сега во петокот:

Пред некој месец почнав да работам со Адсенсе, и имам заработено 75 евра, чекот ми е пратен и е стасан, ама има проблем со кеширањето. Тутунска Банка веќе не примаат чекови од Гугл, Стопанска бараат 3000 денари, Комерцијална викаат не примат, исто и Охридска. Незнам веќе у која банка да отидам. Ако некој кешира нека каже каде.

Ја ги контактирав и еве шо ми кажаа од Тутунска:
Со оглед на зачестеното враќање на чековите издадени согласно Google Adsense програмата, се обидовме во повеќе наврати директно да добиеме одговор од Google од САД, Google од Ирска и Google Adsense, за причината за сторнирање на наплатите по нивните чекови.
За жал, од посочените институции не добивме никаков одговор.
Од друга страна, имајќи во предвид дека при сторнирањето на одобрениот номинален износ на чекот се иницираат и дополнителни, релативно високи трошоци на инволвираните институции, банката реши овој тип на чекови повеќе да не ги прима на наплата.
Повелете за соработка со друг тип на чекови и/или за други видови на банкарски услуги.
Со почит,

lajnencetoadabato.jpg
Еве како изгледа тоа. Што треба да се пополнува овде ништо не ми е јасно :eek:
--- надополнето: 10 јуни 2013 во 19:05 ---

lajnencetoadabato.jpg
Еве како изгледа тоа. Што треба да се пополнува овде ништо не ми е јасно :eek:
--- надополнето: 10 јуни 2013 во 19:05 ---

И не можи да ти биди јасно, оти ова е начин на плаќање само за во САД.

Луѓее дајте помош за ова, значи напраив 100 $ од јутјуб адсенсе и сеа ме зафркава гугл адсенсе :(
од пред 1 недела скоро, ми вика нешто требало да ми стигне дома и да внесам пин. А мене некаок не ми се верува пошо на латиница е напишана адресата (малце „глупа’’ сум па да прашам и за ова :icon_lol:) и не е на мое име хаха ама тоа ќе го средам ќе отидам со таа личност. Читав пред година дена на некој им стигнал, па дали има шанси мене да ми стигне :/ и каде можам да ги подигнам и за колку време вкупно, неможам да чекам се скапав од фалење на моиве од интернет сум заработила и сеа ме напнуваат ме зафркаваат,
„е кај се парите нема пари значи ништо немаш заработено“ :mad:
http://img90.imageshack.us/img90/4033/tuy.jpg еве слика како е поточно :)

Сакав да прашам ако може некој во пм да ми ја прати процедурата како можам да го конектирам јутуб акаунтот со адсенс,односно да можам да подигам пари од Македонија.Бидејќи јутуб партнер програмата не е достапна во Македонија,но сигурен сум има некое трикче бидејќи к-15 и солза и смеа на јутуб ги имаат монетајзираноо видеата.

Фала однапред.

За сите што не верувате, околу 6 месеци правев пари, на почеток сакав да се откажам бидејки не стигнуваше ниту пин ниту чек али после ми стигнаа 2 пина хД, секако се чека малце повише али после чековите стигаат за недела две и парите ги земам али од банката бараат 50 евра демек за нешо таму нз за сметката и тие ти ги „замрзнуваат’’ т.е. неможеш да ги извадиш после. Еве последниов чек ми го исплатија и за жал веќе неможам да правам со стариот акаунт пари, ми избришаа видео а немав никаков копирајт на него, се жалев али џабе.. сега нов акаунт направив али неможам не ми оди со овој, едвај 10 долари направив.

За сите што не верувате, околу 6 месеци правев пари, на почеток сакав да се откажам бидејки не стигнуваше ниту пин ниту чек али после ми стигнаа 2 пина хД, секако се чека малце повише али после чековите стигаат за недела две и парите ги земам али од банката бараат 50 евра демек за нешо таму нз за сметката и тие ти ги „замрзнуваат’’ т.е. неможеш да ги извадиш после. Еве последниов чек ми го исплатија и за жал веќе неможам да правам со стариот акаунт пари, ми избришаа видео а немав никаков копирајт на него, се жалев али џабе.. сега нов акаунт направив али неможам не ми оди со овој, едвај 10 долари направив.

Хумор и сатира
--- надополнето: 6 февруари 2014 во 01:18 ---
Луѓее дајте помош за ова, значи напраив 100 $ од јутјуб адсенсе и сеа ме зафркава гугл адсенсе :(
од пред 1 недела скоро, ми вика нешто требало да ми стигне дома и да внесам пин. А мене некаок не ми се верува пошо на латиница е напишана адресата (малце „глупа’’ сум па да прашам и за ова :icon_lol:) и не е на мое име хаха ама тоа ќе го средам ќе отидам со таа личност. Читав пред година дена на некој им стигнал, па дали има шанси мене да ми стигне :/ и каде можам да ги подигнам и за колку време вкупно, неможам да чекам се скапав од фалење на моиве од интернет сум заработила и сеа ме напнуваат ме зафркаваат,
„е кај се парите нема пари значи ништо немаш заработено“ :mad:
http://img90.imageshack.us/img90/4033/tuy.jpg еве слика како е поточно :)

A парите сакаш у пакет да ти ги донесат дома или у плико обично...? Ако сакаш у плико ќе треба уште 10 денара да даиш пошо нема да ти ги пратат...ццц ах бее
--- надополнето: 6 февруари 2014 во 01:27 ---
За сите оние кои...
https://support.google.com/youtube/answer/82839?hl=en
+
available in 20 countries
Australia
Brazil
Canada
France
Germany
Ireland
Israel