Заработка на интернет (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата HaRdToGeT
  • Време на започнување Време на започнување
Podigal nekoj pari od neobux preku netteler ili paypal? kako e poisplatlivo? Da zemam odednas povekje pari koga se sobrale ili seckano po 10 dolari? Kolku provizija zimaat?

Ај некој од поискусните нека каже. Дали вреди да се инвестира на Neobux?

Ај некој од поискусните нека каже. Дали вреди да се инвестира на Neobux?

Јас инвестирав околу 130$ во probux пред околу 3 месеци...и ќе ти кажам НЕ .... НЕ ВРЕДИ (освен ако можеш да земеш директни реферали во голем број од некаде )

Јас инвестирав околу 130$ во probux пред околу 3 месеци...и ќе ти кажам НЕ .... НЕ ВРЕДИ (освен ако можеш да земеш директни реферали во голем број од некаде )
Ако не е тајна за еден месец колку врати од влогот?

Сакам да извадам над 1000 евра кеш од АТМ од НЛБ Тутунска Банка, со Виза Електрон.

Дали има нешто што треба да знам? Некои скриени провизии, верификации и некои други слични додатни проблеми (ако можам така да ги наречам). Се работи за поголема сума, затоа прашувам.

Сакам да извадам над 1000 евра кеш од АТМ од НЛБ Тутунска Банка, со Виза Електрон.

Дали има нешто што треба да знам? Некои скриени провизии, верификации и некои други слични додатни проблеми (ако можам така да ги наречам). Се работи за поголема сума, затоа прашувам.

Ако имаш кеш секако дека можеш колку сакаш да вадиш :D
--- надополнето: 31 декември 2013 во 01:16 ---
http://gteamers.com/careers-application

Повелете Аплицирајте, вистинска работа на нет, си добиваш договор и многу други поволности.

си добил ли ти некој џоб од нив до сега и ако да што си работел и колку време ?

Можеби не е перфектната тема да прашам, но ме интересира дали некој има искуство со Payoneer или други странски картички и наши банкомати?
Колку провизија зимаат нашите банки при вадење на пари од банкомат од странска картичка?

Можеби не е перфектната тема да прашам, но ме интересира дали некој има искуство со Payoneer или други странски картички и наши банкомати?
Колку провизија зимаат нашите банки при вадење на пари од банкомат од странска картичка?

Отприлика 300-500 ден на суми од 150-200 евра.

Би требало да има лимит колку можеш да вадиш дневно од банкомат,треба да си прашаш колку е конкретно за тутунска,така да ке треба неколку дена по ред да вадиш пари.или па да идеш у банка и да ги подигнеш.

Гарант има нешто што треба да го знаеш. Ама прво треба да кажеш она што до сега го знаеш, на пример дали си ти носител на Виза картичката и од која банка е издадена.

Имаш дневен лимит на картичката без разлика од која банка ке вадиш мислам дека беше 80000 денари ама не сум 100% сигурен.
ниедна од банките кај нас не зима провизија ако вадиш пари од payoneer единствна провизија што ја плакаш е 2.15$ толку наплака payoneer за вадење пари од банкомат. Останатата загуба ти е од курсот на $, совет не вади во тутунска секогаш имаат најнизок курс. Рашчепкај некоја страна назад ме мрзи да ги барам мои постови во темава каде опишав за вадење пари со payoneer картичка.
еве ти дел од тоа што сум напишал, малку повеке имаш на претходната страна.

Пример: имаш Х усд и у било која банка ти носат 13490 денари на банкомат можеш максимум да извадиш 13000. А во тутунска истите тие УСД ти носат 13320 ама можеш да извадиш 13300 денари. У овој случај тутунска ке ти донесе повеке реални пари во џеб. (НАВЕДЕНИТЕ СУМИ СЕ ОД ПАМЕТ ДАДЕНИ САМО ЗА ПРИМЕР ДЕКА НЕ СЕКОГАШ ПОДОБАР КУРС НОСИ ПОВЕЌЕ ПАРИ).

Ако имаш кеш секако дека можеш колку сакаш да вадиш :D
--- надополнето: 31 декември 2013 во 01:16 ---

си добил ли ти некој џоб од нив до сега и ако да што си работел и колку време ?

Еден другар работи тука и тој сподели со мене за парт тиме ако сакам. Значи си аплицираш како нормална работа треба да имаш искуство и плаќаат околу 10-12 долари на сат. Прво си еден месец на тест период и за тоа те плаќаат половина. Ако поминиш те земаат договор една година потпишваш.
Можи околу 2000 долари на месец да се прат. Друго битно е времето ти се рачина само додека си на компјутер и да имаш камера пуштено да се гледа дека си пред компјутер и си логиран во системот си има тајмер и си работи. Ти си ги одредваш сатите кога сакаш да работиш но пример велиш денес од 4 до 10 работам мора да си то време уклучен. Ако 2-3 пати не си на време уклучен или не достигнуваш 40 сати неделно можи да те отпуштат.

Еден другар работи тука и тој сподели со мене за парт тиме ако сакам. Значи си аплицираш како нормална работа треба да имаш искуство и плаќаат околу 10-12 долари на сат. Прво си еден месец на тест период и за тоа те плаќаат половина. Ако поминиш те земаат договор една година потпишваш.
Можи околу 2000 долари на месец да се прат. Друго битно е времето ти се рачина само додека си на компјутер и да имаш камера пуштено да се гледа дека си пред компјутер и си логиран во системот си има тајмер и си работи. Ти си ги одредваш сатите кога сакаш да работиш но пример велиш денес од 4 до 10 работам мора да си то време уклучен. Ако 2-3 пати не си на време уклучен или не достигнуваш 40 сати неделно можи да те отпуштат.

Не иде баш така ... имаш тестирања прво. Првото е англиски и мораш да имаш минимум 50% од вкупното, мислам дека беа 20 прашања со наједноставен англиски. Вториот дел е тестирање за областа за која аплицираш. Тука имаш 55 прашања за 2 ипол саати мораш да завршиш. После тоа недела дена чекаш да ги проверат и да ти кажат дали си добар за да почнат траил со тебе на една недела, односно 40 часа. Цената по изработен час е $15. Ако се задоволни од тоа се потпишува договор со нив и си работиш. Инаку ти си одрдуваш кога ќе работиш во текот на денот ама задолжитено мора да биде full time. Инаку сите џобови се исклучиво поврзани со ИТ технологии.

Гарант има нешто што треба да го знаеш. Ама прво треба да кажеш она што до сега го знаеш, на пример дали си ти носител на Виза картичката и од која банка е издадена.

Да, јас сум. Картичката е издадена од НЛБ Тутунска банка, Виза Електрон.

Имаш дневен лимит на картичката без разлика од која банка ке вадиш мислам дека беше 80000 денари ама не сум 100% сигурен.
100 000 ден. бил дневен лимит за Виза Електрон. Провизија не земале.
http://www.nlbtb.com.mk/default.aspx?mId=194&lId=1

Пример: имаш Х усд и у било која банка ти носат 13490 денари на банкомат можеш максимум да извадиш 13000. А во тутунска истите тие УСД ти носат 13320 ама можеш да извадиш 13300 денари. У овој случај тутунска ке ти донесе повеке реални пари во џеб. (НАВЕДЕНИТЕ СУМИ СЕ ОД ПАМЕТ ДАДЕНИ САМО ЗА ПРИМЕР ДЕКА НЕ СЕКОГАШ ПОДОБАР КУРС НОСИ ПОВЕЌЕ ПАРИ).
Дали ќе извади 13000 или 13300 мислам дека ништо не менува, не ги губи тој парите, пак ќе му стојат на картичка, ќе ги извади некој нареден пат. Сепак, подобро е да вади од банка со подобар курс на доларот. Мое мислење.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom