Заработка на интернет (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата HaRdToGeT
  • Време на започнување Време на започнување
Сајт за заработка само со IDLE cpu time.

LINK

Сега за сега за една недела со Core i7
Earnings (Idle Time)

Todays EarningsThis Weeks EarningsTOTAL EarningsPaidBalance
N/A $5.46 $5.49 $0.00$5.49

Па ке видиме како ќе иде понатака.

А да пресметаш колку струја си потрошил во истиот период? Можеби е исплатливо ако си администратор во неколку фирми па им збрчиш да работи на сервери, на работни станици во позадина кога се на пауза, после работа и сл., ама дома на твој компјутер - подобро гаси го тоа чудо.

Сајт за заработка само со IDLE cpu time.

LINK

Сега за сега за една недела со Core i7
Earnings (Idle Time)

Todays EarningsThis Weeks EarningsTOTAL EarningsPaidBalance
N/A $5.46 $5.49 $0.00$5.49

Па ке видиме како ќе иде понатака.

Остави ова, за ѓабе ти се и реферали само време ќе изгубиш. Тие $5 во провизии и конверзии ќе ти отидат, а кога ќе стигне сметката за струја на 1-ви незнам таму ... :pos:

Пиши им на супорт, прашај, ништо не губиш.

Ги прашав и ми одговорија со некој темплејт е-маил дека на почеток тешко се добиваат порачки и потоа ако имам добар рејтинг има се повеќе и повеќе.
Инаку за вториот гиг имав сличен на guru.com 45 $ на час наплаќав и имав околу 5 порачки но потоа ништо скоро 6 месеци.

Си мислев во слободно време нешто екстра но слабо се откажав веќе :)

Овие gig-ови малку старомодно делуваат ... се продаваа некогаш сега не. Сега повеќе се продаваат глупости ... разгледај шо нудат американците.

Немој да си го трошиш времето, направи нешто корисно. :)
ПС: Да имаше некој да ми го кажи ова мене пред 6-7 години :ROFLMAO:

Првиот да, но беше featured на прва страна IT категорија.
А вториот е forensics analysis , пишав погоре колку се продаваше на guru.com а има и по 100 $ на час што наплаќаат за истата услуга.

Првиот да, но беше featured на прва страна IT категорија.
А вториот е forensics analysis , пишав погоре колку се продаваше на guru.com а има и по 100 $ на час што наплаќаат за истата услуга.

И вториот не е нешто ново. Битно продавачот изградил рејтинг која се продавал гигот и сега се продава поради тоа што купуватите сметаат дека големата продажба и високиот рејтинг е знак за квалитет. :)
ПС. Пробај стави нешто друго што е featured од почетна ќе видеш како ќе ти иде ...

И вториот не е нешто ново. Битно продавачот изградил рејтинг која се продавал гигот и сега се продава поради тоа што купуватите сметаат дека големата продажба и високиот рејтинг е знак за квалитет. :)
ПС. Пробај стави нешто друго што е featured од почетна ќе видеш како ќе ти иде ...

Пробав да видам како ке оди, имам еден колега кој што заработува добро во слободно време со слични нешта кои ги предлагам јас.
Немам премногу време за photoshop или пишење код.

моментало се замарам со оваа странаhttp://paidviewpoint.com/?r=4s6415 кој сака може да ми биде реферал, потребно е да имате пејпал акаунт, на листата ја нема македонија па можете да изберете словенија, целта е да одговарате анкети за кои ќе бидете платени.

имаш извадено пари од ова? би го правел јас, ама да не излезе дека е за џабе. и како мислиш словенија, само држава треба да одбереш, не треба податоци за пејпалот да внесеш?

имаш извадено пари од ова? би го правел јас, ама да не излезе дека е за џабе. и како мислиш словенија, само држава треба да одбереш, не треба податоци за пејпалот да внесеш?

Треба :(. Сакав да се регистрирам и јас, ама ко стигнав до ова се закочив. Немам гаранција дека ќе можат тие да ми префрлат пари на пејпал. Што ако после ми го блокираат и да не можам да си го користам за купување на ибеј? :eek:

Треба :(. Сакав да се регистрирам и јас, ама ко стигнав до ова се закочив. Немам гаранција дека ќе можат тие да ми префрлат пари на пејпал. Што ако после ми го блокираат и да не можам да си го користам за купување на ибеј? :eek:

Јас не ни имам сметка на пејпал...

Едно прашање до поискусните членови на Фивер.
Добив нарачка за еден гиг, но го испорачав 1 ден покасно од предвидениот рок и купувачот тврди дека ми ставил позитивен фидбек, а кај мене го нема....? Дали е правило тоа на Фивер пошто ја закаснав нарачката или се работи за грешка на Фивер...?
Фала однапред

Ај ако може мала помош. Ми стаса картицата од Fiverr и успешно ја активирав, направив withdraw на 308$, ми зема еден долар за трансфер на парите и исто така ми зема и пет долари за активација на картичката, и сеа се на се имам 302$. И ме интересира кога ќе одам да ги повлечам од банкомат колку можам максимум да извадам од овие 302$, пошто читав дека при секоја грешен обид за вадење ти зима по еден долар, а исто така и некаде прочитав дека зима 25$ при прво повлекување, ај ко е по упатен нека ми одговори, фала. :)

Едно прашање до поискусните членови на Фивер.
Добив нарачка за еден гиг, но го испорачав 1 ден покасно од предвидениот рок и купувачот тврди дека ми ставил позитивен фидбек, а кај мене го нема....? Дали е правило тоа на Фивер пошто ја закаснав нарачката или се работи за грешка на Фивер...?
Фала однапред

Tреба одма да го видеш ако ти ставил позитивен фидбек :)
Ај ако може мала помош. Ми стаса картицата од Fiverr и успешно ја активирав, направив withdraw на 308$, ми зема еден долар за трансфер на парите и исто така ми зема и пет долари за активација на картичката, и сеа се на се имам 302$. И ме интересира кога ќе одам да ги повлечам од банкомат колку можам максимум да извадам од овие 302$, пошто читав дека при секоја грешен обид за вадење ти зима по еден долар, а исто така и некаде прочитав дека зима 25$ при прво повлекување, ај ко е по упатен нека ми одговори, фала. :)

302(вкупно)-25(за повекување)-5(некој скриен трошок)=$272*46,5= ~12.700 ден.

neznam kakva karticka imas ama ke ti pisam zå payonner imase i ponazad prasanja za provizijata. sekoe vadenje öd bankomat so ovaa karticka e $2,15 provizija sto ti ja zima payoneer med banka nesmee da naplati provizija ako na bankomat stoi deka sorabotuva so MasterCard. se ostanato sto ti zima köa vadis na payoneer e kursna razlika.

Кој те лажеше за овие 25? По мое можеш да без проблем да извадиш 13 000 ден. Ако веќе ти зеле 5 долари за картичката, и 1 за префрлање на парите од фајвер, то е то...плус сметај провизии за префрлање од долари во денари+провизија од банкава наша нешто....сметам дека најмалце 290 долари ти се слободни, што според гугл во моментов се 13 000 ден.Можда можеш да извлечеш уште некој долар плус ама не сум сигурен, т.е. никој не може точно да ти каже, така да одам на посигурно..290$ ти се достапни, со здравје да си ги трошиш :D
--- надополнето: 10 декември 2013 во 20:18 ---
Tреба одма да го видеш ако ти ставил позитивен фидбек :)

302(вкупно)-25(за повекување)-5(некој скриен трошок)=$272*46,5= ~12.700 ден.

46.5 курс утре сабајле :P Во која банка ова?

Кој те лажеше за овие 25? По мое можеш да без проблем да извадиш 13 000 ден. Ако веќе ти зеле 5 долари за картичката, и 1 за префрлање на парите од фајвер, то е то...плус сметај провизии за префрлање од долари во денари+провизија од банкава наша нешто....сметам дека најмалце 290 долари ти се слободни, што според гугл во моментов се 13 000 ден.Можда можеш да извлечеш уште некој долар плус ама не сум сигурен, т.е. никој не може точно да ти каже, така да одам на посигурно..290$ ти се достапни, со здравје да си ги трошиш :D
--- надополнето: 10 декември 2013 во 20:18 ---

И ја не знам од кај тоа 25$ испадна ама го прочитав тука на форумот ако не се лажам. Иначе сеа проверив во Fees и гледам дека такво нешто не постои, направив неколку пресметки со курсната листа на НЛБ и кога точно 13.000 испаѓаат, доларот е некаде 43 и нешто денари. Иначе фала, поеќе да заработиш. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom