Заработка на интернет (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата HaRdToGeT
  • Време на започнување Време на започнување
Јас кликам на Необакс, имам 212 реферали(2 директни) и вадам по 1.8$ на ден, тоа ми се доволно за цел месец да ги имам рефералите и профит, плус секоја недела изнајмувам повеќе реферали така да се зголемува профитот, и евентуално ќе стаса до над 100$ профит месечно.
Треба само стрпение и добра стратегија, не е нешто тешко како да земеш да копаш, јас баш како хоби го третирам, ко игра на фејсбук да е, да менаџираш со реферали дневно, и да си кликаш, ништо посебно 10 мин работа бара во ден, 5 за кликајне и 5 за менаџирање.
Следи во потписов мој како се накачува колку имам заработено.(Член сум 1 месец).
kolku imas vlozeno drugar...?
jas sum clen od 26.01.2013 znaes kolku imam.... IC. Iznajmiv 12 referali a sega imam 10. dvajca mi otidoa zatoasto nemav pari da gi prodolzam. Znaci ako ne vlozis na NEO ne mozes da zarabotis a pricina za toa e sto davaat samo po 0.001$ za klik. Klikam na PROBUX tamo se podobri davaat po 0.01 za klik toj go otvoriv nedela dena pokasno a imam nekoja para tamo i imam 66 referali ama kolku e dobar ke vidime toj e prilicno nov taka da...TOA E

kolku imas vlozeno drugar...?
jas sum clen od 26.01.2013 znaes kolku imam.... IC. Iznajmiv 12 referali a sega imam 10. dvajca mi otidoa zatoasto nemav pari da gi prodolzam. Znaci ako ne vlozis na NEO ne mozes da zarabotis a pricina za toa e sto davaat samo po 0.001$ za klik. Klikam na PROBUX tamo se podobri davaat po 0.01 za klik toj go otvoriv nedela dena pokasno a imam nekoja para tamo i imam 66 referali ama kolku e dobar ke vidime toj e prilicno nov taka da...TOA E
Немам ништо вложено, кликам редовно, и рефералите што ги изнајмив првите 5 кликаа редовно, потоа зедов уште 5, потоа 25 и така натаму.
Работев со тоа што се Мини-Џобс(мини работи) исполнуваш таму неколку страни и даваат по 8-10 центи, преку тоа зедов некој долар и купив реферали, и неколку пати ми се има паднато по 50 центи на награда.

bravo
Немам ништо вложено, кликам редовно, и рефералите што ги изнајмив првите 5 кликаа редовно, потоа зедов уште 5, потоа 25 и така натаму.
Работев со тоа што се Мини-Џобс(мини работи) исполнуваш таму неколку страни и даваат по 8-10 центи, преку тоа зедов некој долар и купив реферали, и неколку пати ми се има паднато по 50 центи на награда.
bravo bogami za eden mesec da im izvadis 40tina dolari ti si ekspert na BUX. Ne mi ide nekako

Абе турете ку*от на тоа, имам доволно искуство со тиe bux лајна не се исплати, навреме само извадив пари од тоа ако се сеќавате onbux, а имав вложено добра сума.
Едно време го работев и http://buxify.com, не е скам али треба да се вложи.

Како што читам во последно време на темата за ПејПал, невозможно е веќе да се направи ПејПал (тоа со ставање од Словенија) или како што сфаќам, обичниот македонец не може да извади пејпал сметка. Дали вреди да се прави fiverr акаунт и покрај немањето пејпал, односно кој е и дали има ли друг начин на вадење на парите?

Е тоа е прашањето за милион долари :D И мене малку ми тргна, уште 2 гига ми фалат за да станам левел 1, како што читав тоа се постигнува со 10 гига. 32 долари имам моментално ама ептен споро ги префрлаат на твојот профил, ги гледаш таму дека си ги заработил ама додека не легнат на твојот профил на страната, т.е. да ти ги одобрат за повлекување, ништо...јас не знам што им е толку проблем тоа, па се чека 15 дена за одобрување за ебени 4 долари :(
Иначе најмногу им правам етикети за производи, изгледа има доста потреба од тоа, па 95% од работата ми е на тоа. Си имам и 100% рејтинг, луѓето си се задоволни. Дури и за мали поправки на првичниот фајл, плаќаат уште еден гиг. А како се прави она што викате, да ми остават бакшиш ако се задоволни? Со гиг или? Пошто ептен е рестриктивна странава да му ебам...не смееш да се договораш за екстра плаќање, не смееш да споделуваш скајп, фб, да даваш линкови до други страници (пример до моето онлајн портфолио) тие се работи кои ме нервираат, иначе не е лошо да се зема по некое доларче вака, е сега понатаму како се собираат гиговите и рејтингот ако ти е висок, уште повеќе ќе нарачуваат, само со префрлањево ќе биде проблем ама ќе изнајдиме нешто :D

Тоа со бакшижот ти се вика Tip. Кога му одиш деливери ворк му пишеш : Ако си задоволен од мојата работа дај ми Tip. Ако немаш сеуште лвл 1 не ставај посебен гиг за Tip, додуша ни кога имаш лвл 1 сеуште нетрба да ставиш гиг за тип. Колку подобар лвл и рејтинг имаш толку поуспешен си.
.

Е тоа е прашањето за милион долари :D И мене малку ми тргна, уште 2 гига ми фалат за да станам левел 1, како што читав тоа се постигнува со 10 гига. 32 долари имам моментално ама ептен споро ги префрлаат на твојот профил, ги гледаш таму дека си ги заработил ама додека не легнат на твојот профил на страната, т.е. да ти ги одобрат за повлекување, ништо...јас не знам што им е толку проблем тоа, па се чека 15 дена за одобрување за ебени 4 долари :(
Иначе најмногу им правам етикети за производи, изгледа има доста потреба од тоа, па 95% од работата ми е на тоа. Си имам и 100% рејтинг, луѓето си се задоволни. Дури и за мали поправки на првичниот фајл, плаќаат уште еден гиг. А како се прави она што викате, да ми остават бакшиш ако се задоволни? Со гиг или? Пошто ептен е рестриктивна странава да му ебам...не смееш да се договораш за екстра плаќање, не смееш да споделуваш скајп, фб, да даваш линкови до други страници (пример до моето онлајн портфолио) тие се работи кои ме нервираат, иначе не е лошо да се зема по некое доларче вака, е сега понатаму како се собираат гиговите и рејтингот ако ти е висок, уште повеќе ќе нарачуваат, само со префрлањево ќе биде проблем ама ќе изнајдиме нешто :D

Се убаво ама јас немам ПејПал. И 5 долара да се како да ги извадам без пејпал, тоа го прашувам? :)

Здраво,
на 2013/04/12 се регистрирав на http://www.probux.com/ и вложив 20$. Купив 10 реферали за почеток и мислам дека коштаа 2$. Откако го проучив како функционира, купив уште 50 реферали за 10$, а останатите 8$ ги оставив за рециклирање на рефералите.

Сега имам вкупно 200 реферали, значи вложените 20$ ги вратив, но не ги подигнав туку ги вложив за уште реферали. Сега заработувам во просек по 1,5$ на ден но со стандард акаунт. Сега собирам 70$ за да купам Golden Account и заработката ќе се зголеми дупло, а ќе можам да купувам и до 2000 реферали.

sajko
Кога ќе станеш лвл 1 селер на фајвер добиваш можност да си порачаш фајвер картичка. После со картичката ќе можеш да си вадиш пари од банкомат.

Гледам многу луге се запалија за интернет заработка, па и кога ке помислиш седиш дома кликаш и пари ти стигат кој не би сакал, имам неколку прашања.
По колку на месец се заработува, ако воопшто нешто заработувате.
Колку време на ден е потребно да се изгуби за да се добие некој денар?
Како оди исплатата? преку пејпал и дали може во македонија да се отвори?
Дали некој има искуство со http://www.the-bux.net/ ?

Ме интересира некој дали професионално се занимава со АДСЕНС/слични и дали може во ПП да ми ОБЈАСНИ како да почнам да го правам истото - туториал/нешо а у ...

Да искористам електрашкиве способности преку летово :D

Гледам многу луге се запалија за интернет заработка, па и кога ке помислиш седиш дома кликаш и пари ти стигат кој не би сакал, имам неколку прашања.
По колку на месец се заработува, ако воопшто нешто заработувате.
Колку време на ден е потребно да се изгуби за да се добие некој денар?
Како оди исплатата? преку пејпал и дали може во македонија да се отвори?
Дали некој има искуство со http://www.the-bux.net/ ?

Најдобри се http://www.probux.com/ и http://www.neobux.com/. По 4-5 месеци, можеш да почнеш да заработуваш по 7 до 15 долари на ден. Погоре имам пост за probux.

Се регистрирав.Каде треба да кликам.Односно како да започнам...

На Probux има едно View Ads. Ќе кликнеш на него и ќе ти се отворат реклами кои треба да ги пуштат. тие траат од 5 до 30 секунди. За секоја реклама добиваш 0,001, а само за Fixed Advertisements добиваш по 1 цент. Собери 2 долари, потоа купи 3 реферали кои ќе кликаат за тебе.

Исто е и на Neobux само што рекламите се во View Advertisement.

На Probux има едно View Ads. Ќе кликнеш на него и ќе ти се отворат реклами кои треба да ги пуштат. тие траат од 5 до 30 секунди. За секоја реклама добиваш 0,001, а само за Fixed Advertisements добиваш по 1 цент. Собери 2 долари, потоа купи 3 реферали кои ќе кликаат за тебе.

Исто е и на Neobux само што рекламите се во View Advertisement.
на probux се регнав.Добро ги најдов.Значи треба да кликам нонстоп.Или може да турам 2 долари и да си купам од старт.Се исплаќа ли...
--- надополнето: 22 мај 2013 во 16:05 ---
на probux се регнав.Добро ги најдов.Значи треба да кликам нонстоп.Или може да турам 2 долари и да си купам од старт.Се исплаќа ли...
Уште нешто на колку време излегуваат нови кликови???

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom