Заработка на интернет (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата HaRdToGeT
  • Време на започнување Време на започнување
Во право си не велам не тогаш кога требало да учам јас сум се замарала со хак на фејзбуци и меилови. :icon_lol:

Не работам од пред една недела затоа имам време за кликање хахах

Дали некој клика на libertagia? Странава е нова, ми ја кажаа скоро и мене. Имаш само 10 минути работа на ден, 10 линка треба да кликнеш и имаш 3$ на ден, 15 неделно. Треба да направиш 300 за да можеш да ги подигнеш. Релативно е нова странава, демек ветија многу работи и подобрувања. Се работи за чист маркетинг, не се наплаќа по клик. Сега за сега ми изгледа легална мене. Доколку сака некој да се регистрира, бујрум
Значи ако имаш 10 минути работа и земаш за тоа $3 тоа ке ти излезе точно $18/hr. Страв ме фаќа колку не ви работи кликерот. Разгледај малку по странски форуми да видиш во USA какви се работи се плаќаат за
18 долари на сат, толку сте простодушни што смеа ме фаќа. Луд е некој да дава 18 долари на сат на Пакистанци, Индијци, Филипинци и Македонци.

Хахаха а што точно "мериш"? :)
После ке ми кукате на форумот како сте завршиле економски и нема работа а елементарни работи не познавате. Уште пострашно е ако си на отсекот е-биз. Инаку ако најдеме уште 20 страни како оваа што плаќа по 3 долари на ден со тоа дечково би "заработил" 60 долари дневно од кликање и тоа за само 4 сата. Уште веруваш у ова ? Јас првпат моите 60 долари дневно ги имав после 8 месеци напорна работа и 20 веб сајтови позади себе.

Не знам јас тоа, на Меѓународна економија сум :P Не реков дека е легитимна страната, не можам да тврдам кога не знам :)

Не знам јас тоа, на Меѓународна економија сум :P Не реков дека е легитимна страната, не можам да тврдам кога не знам :)
Во добро распожение сум па ке потрошам 2-3 минути да ви објаснам зашто тие 3 долари дневно се смешно глупа и нереална ствар.
Членот сам кажа дека треба да клика на 10 линкови така ? Тоа ке му дојде 0.30 CPC ( Cost Per Click ) на тој што ги огласува линковите БЕЗ никаква маргина од страна на "фирмата" што ги нуди тие линкови. Со маргина тоа сигурно би го чинело 0.50$ од клик. Претпоставувам дека немате појма од IM ( Интернет Маркетинг ) но корисниците на вакви страни се секогаш од сиромашни земји каде кликот воопшто не вреди ( тоа значи не можеш да им продадеш ама баш ништо ). Да не зборам за тоа и дека е далеку нетаргетиран трафик што дополнително му ја намалува вредноста на тој клик. Ако можете сфатете ме, ако не кликајте кај и да е ке соберете за некој маус.

Епа јас не сум во добро расположение и не замарај молим те со некои глупости што си ги прочитал на интернет (или смислил) секоја страна посебна приказна е.
п.с. сакаш лајк сега на коментаров?

Епа јас не сум во добро расположение и не замарај молим те со некои глупости што си ги прочитал на интернет (или смислил) секоја страна посебна приказна е.
п.с. сакаш лајк сега на коментаров?
Член сум на еден форум каде газдата на еден ПТЦ сајт најубаво ги опиша кликачите од Индија, Филипини, Македонија. Ве нарече : ефтина стока... размисли за ова.

Многу нормално, ако гледаш така 90% од Македонијава е ефтина стока, работиме за 6, 7, 8000.. а не за нешто помалку.

Да извини ти си исклучок со оглед на тоа дека 60$ си ги заработил дури по 8 месеци....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom