Зар жените живеат подолго?

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
Абе таа жената имала некој модификации во ДНК-то од тоа атомските бомби...
А тоа кој подолго живее е релативна работа...(зашо највисокиот човек во светот е муж?????)

Господ им надокнадува за времето поминато во паркирање:smir:

Би прашал дали е тоа научно докажано и ме мрзи да барам нанапред...
Инаку тоа може да е поради тоа што повеќе уживаат во сексот..:tapp:

Цел живот ќе ви се жали дека нешто ја боли и не е добра и на крај пак вие пред неа ќе умрете.

Иначе статистички гледано жените имаат за некоја година подолг животен век од мажите и тоа најверојатно се должи на фактот што мажите процентуално повеќе во животот претрпуваат физички трудови, стресови и динамики како и на поголемата склоност на нездраво живеење од жените (алкохол, нездрава исхрана, дроги итн).

Секако дека жените живеат нешто подолго од мажите според мене тоа се должи на макотрпната физичка работа која ја работат поголемиот дел од мажите , а напротив од тоа поголемиот дел од жените биле домакинки и се грижеле само за домот и децата. во денешно време жените се поактивни од минатото така да резултатите ќе ги видиме после неколку години...

ЖЕНИТЕ ЖИВЕАТ ПОДОЛГО ЗАТОА ШТО НЕМААТ ЖЕНИ!!!

(СЕКАКО ИМА И ИСКЛУЧОЦИ)

затоа што се повнимателни во хигиена

Жените не живеат подолго нели мажите се постари од жените ? мажите затоа што се постари умираат.
Aj ти трето за четврто одделение си...

затоа што се повнимателни во хигиена
...Ама ова бе? Повнимателни во хигиена? Сум прочитал глупи генерализации, ама оваа е врв.

па од прилика викаат дека жените живаат 6 години подолго од машките и главната причина е зш мажите повеќе пушат и пијат алкохол од женските:toe:

Aj ти трето за четврто одделение си...

...Ама ова бе? Повнимателни во хигиена? Сум прочитал глупи генерализации, ама оваа е врв.
хаха брат и хигиената е важен фактор... може де се појават мн инфекции болести итн

па ја знам дека многу жени се опасни хигиеничарки
а хигиената е многу битна за здравјето.
те молам човече не знаеше? ваквите работи се учат во прво:nenene:

хаха брат и хигиената е важен фактор... може де се појават мн инфекции болести итн
Фала богу дека е важен фактор, никој не го оспори то. Зборот ми е, нормално дека жителите на Чад, Ангола или Танзанија се осакатени во поглед на хигиена, на некој начин оправдано, поради немање на услови. И мажите и жените. Ако одиме со компарации на повеќе места на живеење, не можеме да го извадиме заклучокот што го напиша Darling погоре.

LOL!!!!!!
Стварно ти е свежо останато во меморија. Сега брзо го имаш учено признај?

Знам и кај мене во основно школо скоро сите хигиеничарки беа жени. Мене ми беше омилена една Цвета зашто беше на баба ми пријателка иако не беше нешто опасна.

А што демек жените повеќе внимаваат на хигиената него мажите? Мажите се волови немиени мрсни и се бањаат само на родендени? Ау Хогар страшни молимти се.

Плус смешно е да се посочи хигиената само за фактор за подолг живот. Според мене најважно е стресот. Кој како го доживее. Овие генерации (што се стари моментално) жените не биле толку под стрес како мажите додека во иднина мислам дека нема да има разлика во тоа со оглед што се е еднакво сега кај мажите и жените.

Зар жените живеат подолго?
многу интересно прашање, па би одговорил кратко.
жените живеат подолго затоа што немаат жени.........

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom