Зар жените живеат подолго?

асфалт

UNCENSORED
Член од
8 август 2005
Мислења
804
Поени од реакции
23
мене страв ме фаќа жими се кај мене у мало у комшии едно десет мажи испоумреа а жениве уште им се живи,клета работа :pos:
абе нема врска комшиите, секаде е тоа така... ја имам слушано дека причината се токму црвените денови, пошто тогаш крвта им се прочистува... и затоа повеќе живееле...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Сега нема смисла и на темава да се препукуваме како во battle of the sexes во Чек дис Аут.Ако знаете некој факт од медицинска гледна точка пишете го.
Јас имам слушано дека мажите живеат пократко од жените бидејќи кај нив во поголем процент се јавуваат проблеми со простатата и поподложни се на срцеви заболувања.

Ljupco

...ExtraVagant...
Член од
20 јули 2006
Мислења
1.810
Поени од реакции
12
Сега нема смисла и на темава да се препукуваме како во battle of the sexes во Чек дис Аут.Ако знаете некој факт од медицинска гледна точка пишете го.
Јас имам слушано дека мажите живеат пократко од жените бидејќи кај нив во поголем процент се јавуваат проблеми со простатата и поподложни се на срцеви заболувања.
...da a rizik faktorot povrzan so bolesta se tokmu zenite...:baeh:

Член од
19 март 2007
Мислења
6.574
Поени од реакции
164
Жените нека живеат подолго, мажите живеат подобро! :)

асфалт

UNCENSORED
Член од
8 август 2005
Мислења
804
Поени од реакции
23
подобро 50 години како лаф, него 100 како глушец...

Gadfly Baba

Registered Loser
Член од
20 февруари 2007
Мислења
997
Поени од реакции
21
МА СИТЕ ЖЕНИ ДА ДОЖИВЕЕТЕ ВАКВА СТАРОСТ,вас и 200 години ви се малце за да проживеете еден живот:pos2::pos2:...шала

Туку може има вистина во тоа,ама и до гените е.

Член од
29 септември 2008
Мислења
26
Поени од реакции
2
мене ми рекоа еднаш дека нас жените не не сака господ и ќе му се качиме и него на глава, затоа не чува ,,доле,,:vozbud:

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Нормално дека ќе живеат подлго.
Немаат сопруга да ги нервира. -.-

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Пред фактор е дека мажите низ животот имаат потешки физички работи и затоа се намалува животниот век. Тука се и секојдневните нервози кои ги носи одржувањето на семејството, во некои случаеви алкохолот и цигарите али од овие споредни услови е нервозата и оптерувањето на срцето.

Annabel

Неутрална*
Член од
18 декември 2008
Мислења
1.298
Поени од реакции
183
Една важна причина поради која жените живеат подолго од мажите е поради одложувањето (во случајов предност) на кардиоваскуларните болести како што е срцевиот удар (и ред други болести).
Кај жените овие болести се развиваат многу подоцна,поточно во нивните 70-ти и 80-ти години ,за разлика од мажите кои страдаат уште во почетокот на 50-те и 60-те години од својот живот.
Првичните мислења биле дека тоа е поради зголеменото количество на естроген кај жените меѓутоа со понатамошни испитувања е докажано дека не е пожелно да се дава естроген на жени кои се наоѓаат во менопауза.
Причината за одложувањето на болестите е во недостатокот на железото кај жените посебно кај оние помладите (доцни тинејџери и околу 20-те години - поради менструалниот циклус). Големото количество на железо ги старее клетките и тие изумираат.
Најмногу железо има во црвеното месо и не за џабе луѓето кои се вегетаријанци живеат многу поздраво од тие кои си сакаат скара со пивце :wink:
Понеобјаснета причина е таа што жените имаат два X хромозоми а мажите еден.Се работи за генетичка структура која што кај жените е појака а кај мажите е покршлива.Секако тука треба да се спомене фактот дека мажите во нивните доцни 20-ти поминуваат низ таканаречена "бура на тестостерони" која се карактеризира со однесување кое може многу да му наштети на организмот (неносење на појас додека возат,возење во пијана состојба,неумесно употребување на пиштоли и друго оружје).
Исто така постарите мажи кои се во депресија побрзо би извршиле самоубиство отколку жените.
Сепак најмногу се должи на околината и опкружувањето во кое се наоѓаме а трите генерални работи кои се удар за мажите се:повеќе пушат,повеќе јадат (со што се зголемува нивото на холестерол) и многу работи задржуваат-наместо да се справат со стресот тие го насобираат во себе.

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Можеби помалку се замараат и нервираат за разлика од мажите и затоа и живеат подолго.

Член од
13 февруари 2006
Мислења
315
Поени од реакции
4
Зошто Господ им го префаќа времето потрошено за паркирање!!:pipi: ...
И зошто цела медицина докажала дека е така!

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
Немаат мозок за да се нервираат! А нас ни кинат живци и така иде тоа....

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Мојва ќе живее вечно. Ќе ме лови и малтертира додека сум жив. Тоа и дава сила за живот нејзе.

Член од
23 октомври 2008
Мислења
256
Поени од реакции
18
Жените не живеат подолго нели мажите се постари од жените ? мажите затоа што се постари умираат.

Kajgana Shop

На врв Bottom