Зар жените живеат подолго?

Пуци

Somewhere in time
Член од
16 август 2008
Мислења
571
Поени од реакции
13
Абе таа жената имала некој модификации во ДНК-то од тоа атомските бомби...
А тоа кој подолго живее е релативна работа...(зашо највисокиот човек во светот е муж?????)

BusHav

Е ајде де.....можеш и така
Член од
5 декември 2005
Мислења
4.343
Поени од реакции
81
Господ им надокнадува за времето поминато во паркирање:smir:

Член од
2 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.782
на кој како му е пишано:nesum:

M

Mario Gómez

Гостин
Би прашал дали е тоа научно докажано и ме мрзи да барам нанапред...
Инаку тоа може да е поради тоа што повеќе уживаат во сексот..:tapp:

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.166
Поени од реакции
25.885
Цел живот ќе ви се жали дека нешто ја боли и не е добра и на крај пак вие пред неа ќе умрете.

Иначе статистички гледано жените имаат за некоја година подолг животен век од мажите и тоа најверојатно се должи на фактот што мажите процентуално повеќе во животот претрпуваат физички трудови, стресови и динамики како и на поголемата склоност на нездраво живеење од жените (алкохол, нездрава исхрана, дроги итн).

Член од
27 април 2009
Мислења
217
Поени од реакции
13
Секако дека жените живеат нешто подолго од мажите според мене тоа се должи на макотрпната физичка работа која ја работат поголемиот дел од мажите , а напротив од тоа поголемиот дел од жените биле домакинки и се грижеле само за домот и децата. во денешно време жените се поактивни од минатото така да резултатите ќе ги видиме после неколку години...

Член од
28 јули 2009
Мислења
4
Поени од реакции
0
ЖЕНИТЕ ЖИВЕАТ ПОДОЛГО ЗАТОА ШТО НЕМААТ ЖЕНИ!!!

(СЕКАКО ИМА И ИСКЛУЧОЦИ)

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.448
Поени од реакции
30.957
затоа што се повнимателни во хигиена

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Жените не живеат подолго нели мажите се постари од жените ? мажите затоа што се постари умираат.
Aj ти трето за четврто одделение си...

затоа што се повнимателни во хигиена
...Ама ова бе? Повнимателни во хигиена? Сум прочитал глупи генерализации, ама оваа е врв.

M

Mr.InF3ction

Гостин
па од прилика викаат дека жените живаат 6 години подолго од машките и главната причина е зш мажите повеќе пушат и пијат алкохол од женските:toe:

Aj ти трето за четврто одделение си...

...Ама ова бе? Повнимателни во хигиена? Сум прочитал глупи генерализации, ама оваа е врв.
хаха брат и хигиената е важен фактор... може де се појават мн инфекции болести итн

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.448
Поени од реакции
30.957
па ја знам дека многу жени се опасни хигиеничарки
а хигиената е многу битна за здравјето.
те молам човече не знаеше? ваквите работи се учат во прво:nenene:

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
хаха брат и хигиената е важен фактор... може де се појават мн инфекции болести итн
Фала богу дека е важен фактор, никој не го оспори то. Зборот ми е, нормално дека жителите на Чад, Ангола или Танзанија се осакатени во поглед на хигиена, на некој начин оправдано, поради немање на услови. И мажите и жените. Ако одиме со компарации на повеќе места на живеење, не можеме да го извадиме заклучокот што го напиша Darling погоре.

LOL!!!!!!
Стварно ти е свежо останато во меморија. Сега брзо го имаш учено признај?

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Знам и кај мене во основно школо скоро сите хигиеничарки беа жени. Мене ми беше омилена една Цвета зашто беше на баба ми пријателка иако не беше нешто опасна.

А што демек жените повеќе внимаваат на хигиената него мажите? Мажите се волови немиени мрсни и се бањаат само на родендени? Ау Хогар страшни молимти се.

Плус смешно е да се посочи хигиената само за фактор за подолг живот. Според мене најважно е стресот. Кој како го доживее. Овие генерации (што се стари моментално) жените не биле толку под стрес како мажите додека во иднина мислам дека нема да има разлика во тоа со оглед што се е еднакво сега кај мажите и жените.

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
150
Зар жените живеат подолго?
многу интересно прашање, па би одговорил кратко.
жените живеат подолго затоа што немаат жени.........

Kajgana Shop

На врв Bottom