Zapisuvanje na fakultet so zavrseno sredno po stara programa (bez segasnata matura)

• Креатор на темата Креатор на темата iPravnik
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
18 јануари 2009
Мислења
30
Поени од реакции
4
Zdravo, jas zavrsiv sredno pred nekoja godina dodeka drzavnata matura bese inkorporirana i ne morase da se polaga ako si odlicen. Znaci jas zavrsiv sredno pred nekoja godina i sega sakam da se zapisam na fakultet. dali treba i jas da polagam taa drzavna matura, no vekje ja imam dali mozam da se zapisam na fakultet i sto mi treba plus ili dali treba nesto da polagam? ima nekoj informacii? pozdrav

Мислам треба да полагаш го слушнав ова од една емисија кога беше гостин министерот. Најдобар начин да дознаеш е да се јавиш во министерство...можеби се смениле работите којзнае.

Мислам дека не треба да полагаш...Иам ја еден кај мене у група, има работено неколку години после средно, а сеа(у октомври) му текна да се запише на факс...
Само он имаше 100 бода, беше прв на листа на примени , не полагал државна матура него само дал свидетелства од средно...
Така да, и за тебе би требало да е исто...

Не треба да полагаш, слободно поддај си ги документите и упиши се.

Не треба ништо да полагаш, бодовите што ти се од успехот во сведителствата во средно ти се сумираат во вкупните бодови и ти се важи исто ко да си полагал матура.

Истото и јас сакав да прашам... имам завршено средно пред 2 години кога немаше матура, и ако не се полага како што викате дали тоа важи за сите факултети (државни/приватни)???

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom