Замор и исцрпеност

• Креатор на темата Креатор на темата moni_moja
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
15 април 2013
Мислења
1.038
Поени од реакции
796
Чист замор од правење ништо, за еден близок пребарував по интернет
Спие нормално време станува изморен, цели денови е исцрпен, порано ако пешачел и премногу сега не може ни најнормално да се раздвижи некој километар
Еве што најдов, во првото со саатот се пронајде,
http://www.sharecare.com/question/what-to-fight-fatigue
искуства?

Ја мислам дека е психички замор , отколку физички.
Дај повеќе инфо.

И јас мислам дека е психички ама тешко е за справување, тој има 38 год
има изгубено волја за се што порано сакал да прави и некако млитаво стои и за секоја иницијатива одговорот е преморен сум, не сум наспан и чекајте да одморам

И јас мислам дека е психички ама тешко е за справување, тој има 38 год
има изгубено волја за се што порано сакал да прави и некако млитаво стои и за секоја иницијатива одговорот е преморен сум, не сум наспан и чекајте да одморам

Eпа ако не сака со убаво , тогаш аплицирај сила. Не мислам на физичка сила , туку аплицирај поголем притисок да почне со физичка активност. Теретана, трчање , возење точак итн , се одличен почеток. После тоа нека си најде хоби и некоја заминација.

Најверојатно како шо напишавте погоре е психички проблем со оглед дека има изгубено волја можеби е преморен психички а можеби има и други проблеми кои ги апсорбира во себе било тоа да се финансиски проблеми,проблеми со семејството,дали е женет,има ли деца,дали е вработен итн. Според мене човеков е во депресија мора да најде занимација која ке го релаксира многу повеке да излегува на свеж воздух особено сега напролет ке го релаксира ептен зеленилото ако стои затворен дома само си прави полошо.

Спие нормално време станува изморен, цели денови е исцрпен, порано ако пешачел и премногу сега не може ни најнормално да се раздвижи некој километар
искуства?
5 пати секс на ден и доктор не му е потребен ;)
се шалам, малку промена на исхраната( нека почне малку повеќе зеленчук, овошје, нека не јади скари барем мене повеќе ме омалаксува да јадам такви работи откако да ми даде сила), нека почне со некоја физичка активност дали теретана, дома склекови по неколку, малку пешачење, нека појача кофеинче, али пожелно е да помини на лекар да не има проблем некаков со крвта да му е заслабната.

искуства?
Ќе си купи амино, витамини, кофеини па може и трибулус :D да го крене малку. Трчање, теретана два-три месеци, во меѓувреме шетање и слично. Во слободно време http://en.wikipedia.org/wiki/Vipassanā и така. Може и да пафне по некој дим од некои лековити растенија.

oh my goodness тоа му треба тоа ми фали хаха

искуства?
Постојат повеќе можни причини што ми текнуваат во врска со состојбата на твојот пријател:можно е да е слабокрвен,ненаспан,штом веќе спомена години можно е и тестостеронот да му е во опаѓање,псхички проблем,конфликт и слично.Јас мислам дека е тестот,арно ти рекоа,нека купи трибулус(не е скап,до 1000 денари) и мислам дека ќе се препороди.
И јас сум имал периоди кога сум работел само 6 часа(тоа ми е работното време) и после тоа не сум бил способен за ништо,сум спиел или лежел дома по цел ден.Само теретана помага,веројатно поврзано со тестостеронот и метаболизмот на штетни материи.

Изгледа му фатило депресија ,а не е свесен за тоа туку нека јаде здрава храна во главно овошје и зеленчук и помалку животинска храна за да си поврати енергија и преку нив да си надомести од психички замор до психичко здравје и потоа нека се движи било каде.

Нека земе да повежба малце склекови стомачни вратило, нека трча да се развие и после енергија ке има 100% +здрава храна

О.К.Сега ќе му се ставам на случајот, прво д-р Оз што вика за будењето насабајле нема прилегнување ќе го будам
Ова д-рибоза во што ја има, незнам дали ја има во апчиња или во некоја храна?
Ќе ги проверам трибулус со лекар и ќе видам и ќе го терам ушка да ме носи до крстот на водно двапати неделно - не сум голема по мое мислење :)
Депресија а? Само ако му е заради некоја бивша готов е не е свесен :tapp:

Нека проба со Јога, лично после практицирање се чуствувам многу посвеж и имам повеќе енергија и покрај тоа што се физички вежбите.

Засега прочитај ја оваа статија за синдром на хроничен замор. Испитајте сексуални и тироидни хормони и железо. Ќе глеам да ја најдам брошурата од една од нашиве лаборатории што ја имаа за оваа состојба, и да ти пренесам ако имаше додатни параметри за испитување.

Му треба малце нов ритам. Нека почне некоја нова активност во слободно време. Нека пешачи, и по еден коноп у недела не му е лош избор, ќе се чувствува крајно одморен и у чил-аут за време на дејството. Може да почне и да вежба 5 тибетанца вежбите, добри се онака за раструјување енергија у тело.

Back
На врв Bottom