ЗАКОНОТ ЗА БРАНИТЕЛИТЕ НЕ ВЛЕЗЕ ВО РАСПРАВА

• Креатор на темата Креатор на темата GORAZDS
  • Време на започнување Време на започнување
Koga se sretnav so eden moj drugar vo Kazablanka razgovaravme za ovoj predlog jas mu dadov na znaenje deka jas kako albanec nemam nishto protiv tie shto go ubivaa mojot narod i koj shto pukaa pijani kon mojoto semejstvo da imat takvi previlegii kako shto nalozhuva predlog zakonot zoshto tie na kraj krajeva se borea pod komandi.
No istoto go ocekuvam i za borcite na ONA koj stanaa invalidi i nesposobni za rabota znaci samo ako imame ednakvost moze da odime napred sve drugo ke bide samo teatar na mali poeni

Попрво ке добијат тие од УЧК тоа што го бараат, него нашиве јадни херои по една соба од некоја ебана шупа наречена стан...Срамота е жими мене!:kesa:

Koga se sretnav so eden moj drugar vo Kazablanka razgovaravme za ovoj predlog jas mu dadov na znaenje deka jas kako albanec nemam nishto protiv tie shto go ubivaa mojot narod i koj shto pukaa pijani kon mojoto semejstvo da imat takvi previlegii kako shto nalozhuva predlog zakonot zoshto tie na kraj krajeva se borea pod komandi.
No istoto go ocekuvam i za borcite na ONA koj stanaa invalidi i nesposobni za rabota znaci samo ako imame ednakvost moze da odime napred sve drugo ke bide samo teatar na mali poeni
Site lugje dzabe ginea vo taa vojna, taa vojna ja imaa dogovoreno togasnite partneri vo vladata VMRO-DPMNE i Dzaferi!!! Ama ke im dojde krajot!!!

Во секој случај надвор од границите на нормалното и човечко однесување се сите манипулации што се случуваат од 2001 година, понижувачките износи за обештетување кои се делеа и тоа некои едвај и после 5 години влечкање по нашите „некорумпирани“ судови, за на крај да мораат да се враќаат назад и тоа со камата...ама тоа кога Г`ујо приметил дека државната каса се празни мора од некаде и со макар какви - такви средства да се надополни. Но се запрашал ли Г`ујо и ортаците негови, нема врска може да седне и со Бране Шетачот да продискутира на таа тема, што ќе се случи ако утре не дај боже повторно треба да се ангажираат АРМ и полицијата за цел како во 2001 година, дали се запрашале за последиците после се што се случуваше и сеуште се случува со бранителите дека можеби следниот пат тешко дека некого ќе натераат да се бори за оваа наша напатена држава и што треба сега после оваа да се собереме сите како во 2001 година, после битката за арачиново и да го рушиме собранието. 20 години носам униформа и после се се срмам од неа, полн со јад и бес секогаш кога ќе ја облечам (а тоа се случува секој ден), како и многу други во тој период два пати бев повреден...ама за кого...дали вредеше да се ризикува животот...заради нашите лицемерни водачи од тој период заради кои ја изгубивме војната се срамам што сум војник...да да ја изгубивме војната зошто да ја имавме добиено немаше и ден денес во нашата сопствена држава ние МАКЕДОНЦИТЕ да бидеме малтретирани од малцинството онаа демек 24%-то...

Пари за да се вратат нареди судот и тоа веднаш по доаѓањето на ВМРО-ДПМНЕ на власт.

Инаку повеќето припадници на безбедносните сили наместо да се наградат истите се омаловажуваат од власта и од претходната и од денешната. Но ова е веќе претеризам за борците на ОНА им се градат споменици, им се даваат пензии а на нашите ништо.

Тие пред 6-7 години кога гинеа за Македонија ги оставија на питачки стап, оние кои ја создадоа војната за денес беспрекорно да владеат немаат ни ронка чувство, бидејќи навистина луѓето испозагинаа и се мачеа за џабе, за на крај да бидеме поразени. Ајде војводи покажете патриотизам сега...

еј доста ми е од тебе! ќе ти дадам конкретни примери што правеа сдсм:
виши инспектори во вмро кој учествувале ви војната, а некој и беа ранети беа разрешувани од нивните функции и беа ставани како обезбедување во јсп.

сегашната влада нависина нема ништо добро направено за бранителите ама нема ни лошо, додека претходната кај ги бркаше од работа па и ги натера парите да ги враќаат со камати! сега е груевски на потег па ќе видиме што ќе каже. ја мислам дека ќе го подржи законот евентуално со некој минимални измени

тие може биле пијани но тие ја бранеа македонија од ТЕРОРИСТИ. знам дека ќе кажеш дека не биле терористи туку борци за човекови права па ќе ти дадам и тебе конкретен пример. дали киднапирањето и малтретирањето цивили е борба за човекови права? и кој права? не се бореа тукашните албанци! тоа беа албанци од косово дојдени. тукашните албанци како газдите на фирмата РЕНОВА беа против таа војна! и да тие терористи неможе да имаат исти права како македонските бранители затоа што како некој ќе докаже дека бил борец? во арм има документи легални. во МВР исто ама во УЧК нема! и викаш станаа инвалиди? па кој ги тераше да ја напаѓаат македонија. исто како турција да им даде на курдите воени пензии кој со векови се борат против турција! нема бе бато нема!

Site lugje dzabe ginea vo taa vojna, taa vojna ja imaa dogovoreno togasnite partneri vo vladata VMRO-DPMNE i Dzaferi!!! Ama ke im dojde krajot!!!

или ахмети и бранко за да се врати на власт. ах да неможе да се докаже... епа тоа е... не обвинувај ако немаш докази!

[acko]®;1649155 напиша:
тие може биле пијани но тие ја бранеа македонија од ТЕРОРИСТИ. знам дека ќе кажеш дека не биле терористи туку борци за човекови права па ќе ти дадам и тебе конкретен пример. дали киднапирањето и малтретирањето цивили е борба за човекови права? и кој права? не се бореа тукашните албанци! тоа беа албанци од косово дојдени. тукашните албанци како газдите на фирмата РЕНОВА беа против таа војна! и да тие терористи неможе да имаат исти права како македонските бранители затоа што како некој ќе докаже дека бил борец? во арм има документи легални. во МВР исто ама во УЧК нема! и викаш станаа инвалиди? па кој ги тераше да ја напаѓаат македонија. исто како турција да им даде на курдите воени пензии кој со векови се борат против турција! нема бе бато нема!

Dete malo prosteno ti e.
Mozebi ne znaesh nishto si bil mnogu mal togash,pa verovatno si bil i negde vo letuvanje toa leto a mozebi vo taa drzava koja momentalno ti ja cica krvta no ajde sega da ne zapocneme so toa.
Kolku i da ti postuvam oklu terminot terorist ne ke moze da ti ja ukazam znacanjeto deka za tebe mozebi se teroristi no za svetot ne bea i sega zalam al i za mene si makedonec no za nekoj drug si slavjanin za nekoj drug srbin za nekoj drug si bugar toa e poentata shto se sluci se sluci toa shto trebashe se dogovori vo Ohrid za nekoj sramen za nekoj model na uspeshnosta na evrposkata diplomatia no toa e toa.
Od toj den koga se potpishe toj dogovor a ti si bil za sladoled nadvor nie albancite i makedoncite sme i oficialno ortaci i tuka nema bel ili crn losh ili dobar branitel ili terorist tuku ima zhiiteli na Republika Makedonija i tie treba da bidat tretirani ednakvi za da ne se sluci neshto za shto ocigledno ne sme spremni zatoa ti vikam ova ne e cs this is for real

Dete malo prosteno ti e.
Mozebi ne znaesh nishto si bil mnogu mal togash,pa verovatno si bil i negde vo letuvanje toa leto a mozebi vo taa drzava koja momentalno ti ja cica krvta no ajde sega da ne zapocneme so toa.
Kolku i da ti postuvam oklu terminot terorist ne ke moze da ti ja ukazam znacanjeto deka za tebe mozebi se teroristi no za svetot ne bea i sega zalam al i za mene si makedonec no za nekoj drug si slavjanin za nekoj drug srbin za nekoj drug si bugar toa e poentata shto se sluci se sluci toa shto trebashe se dogovori vo Ohrid za nekoj sramen za nekoj model na uspeshnosta na evrposkata diplomatia no toa e toa.
Od toj den koga se potpishe toj dogovor a ti si bil za sladoled nadvor nie albancite i makedoncite sme i oficialno ortaci i tuka nema bel ili crn losh ili dobar branitel ili terorist tuku ima zhiiteli na Republika Makedonija i tie treba da bidat tretirani ednakvi za da ne se sluci neshto za shto ocigledno ne sme spremni zatoa ti vikam ova ne e cs this is for real

не бев мал не се секирај. убаво памтам се. а тоа лето бев дома ме бев никаде на летување! и нема да добиете тоа што барате од проста причина што нема како да натерате некој да ви го даде тоа. а пак војна да почнете исто така не можете затоа што сега секој што нелегално ќе земе пушка во рака е терорист во очите на светот а вас тоа не ви оди во полза. така да нема пензија, нема ништо!

Ziva parodija denes vo parlamentot!!!

Ova go nema ni vo Tanguzija da ne moze na dneven red da ti dojde rasprava za lugje koi vo najtesko vreme za ovaa drzava ostavile i familija i rabota i otisle da branat teritorija od besni kacacki bandi i teroristicki grupi ufrluvani od Kosovo koe da bide poloso bese vo toj period pod ingerencija na UN i NATO.

Na takvi lugje im se kratat site prava od strana na drzavata koja tie vsusnost ja branele i nimnoto baranje mozelo da se rasprava i da dojde na dneven red vo Makedonskoto sobranie koga prethodno ke se izglasalo socijalnite prava i penzii za onie koi vsusnost ja napagjale istata taa drzava i se borele protiv ustavnoto i drzavno ureduvanje na taa drzava so teroristicki sredstva.

Epa ako toa e normalno togas podobro ovie koi legalno ja branele ovaa drzava kako pripadnici na legalnite oruzeni sili na ovaa zemja vo sostavite na ARM i na MVR neka se otkazat od nivnite baranja ama sledniot pat ovaa drzava ako dojde do sranje neka ja branat onie koi taa drzava ke im dade penzii i odsteti za pretrpen strav od voen konflikt.

Ova sto denes se sluci vo parlamentot e edna golema SRAMOTA za site oniekoi deneska vo parlamentot ne glasaa ovaa tema da se rasprava i da se usvoi zakon za branitelite koi svoite zivoti gi ostavija po Makedonija vo borba protiv Teroristickite grupi ufrleni od kosovo podrzani od NATO.

Ziva parodija denes vo parlamentot!!!

Ova go nema ni vo Tanguzija da ne moze na dneven red da ti dojde rasprava za lugje koi vo najtesko vreme za ovaa drzava ostavile i familija i rabota i otisle da branat teritorija od besni kacacki bandi i teroristicki grupi ufrluvani od Kosovo koe da bide poloso bese vo toj period pod ingerencija na UN i NATO.

Na takvi lugje im se kratat site prava od strana na drzavata koja tie vsusnost ja branele i nimnoto baranje mozelo da se rasprava i da dojde na dneven red vo Makedonskoto sobranie koga prethodno ke se izglasalo socijalnite prava i penzii za onie koi vsusnost ja napagjale istata taa drzava i se borele protiv ustavnoto i drzavno ureduvanje na taa drzava so teroristicki sredstva.

Epa ako toa e normalno togas podobro ovie koi legalno ja branele ovaa drzava kako pripadnici na legalnite oruzeni sili na ovaa zemja vo sostavite na ARM i na MVR neka se otkazat od nivnite baranja ama sledniot pat ovaa drzava ako dojde do sranje neka ja branat onie koi taa drzava ke im dade penzii i odsteti za pretrpen strav od voen konflikt.

Ova sto denes se sluci vo parlamentot e edna golema SRAMOTA za site oniekoi deneska vo parlamentot ne glasaa ovaa tema da se rasprava i da se usvoi zakon za branitelite koi svoite zivoti gi ostavija po Makedonija vo borba protiv Teroristickite grupi ufrleni od kosovo podrzani od NATO.

Коментарот ти е на место, ја реков не дај боже повторно да затреба да се врши мобилизација, да треба да се земе пушка во рака и да се брани државата, не знам кој овојпат ќе биде луд и ќе стави глава во торба заради нечии лични интереси...додека нашите политичари и „значајни јакимудо личности“ си ги сместија своите деца на сигурно а пак некој од синчињата им нивни да беше мобилизиран, боже мој...го собираа сиромашниот народ од струмичко и тоа со автобуси одеа по селата и ги земаа од нивите, ама по втор пат :nenene::nenene::nenene:
Можеби ако помеѓу бранителите имаше некој од фамилиите на погоре наведените личности законот за бранители ќе поминеше на дневен ред а и ќе беше изгласан до сега ама...реков војната ја водеа 18 годишни деца, доброволци кои беа или многу млади или многу стари и сиромашниот народ на оваа наша напатена држава, а тие не се обврска на државата...
а да заборавив...освен за време на прдизборни кампањи...ММЕ

Abe prosto e

Albancite pravno ne moze da dokat koj se bil vo UCK ANA ONA , pa radi toa ke kocat da zemat ovie drugite ... im se moze ... :toe:

[acko]®;1649377 напиша:
ke vidime... ja mislam deka ke projde zakonot...

Тој ден кога ќе пројдат и пензиите за Она :) Ветено сторено викаат старите..

Тој ден кога ќе пројдат и пензиите за Она :) Ветено сторено викаат старите..

само надевај се дека некогаш ќе поминат пензиите за ОНА... а ова ќе помине слушај ме!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom