Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
))

Цел живот да запознаваш нови комшииНе е туристичка атракција али стварно би сакал да го видам чудово.Најголемата стамбена зграда во Европа, Мамутица. Преку 5000 луѓе живеат во нејзе........240 метри долга, 70 метри висока.
![]()

Му кажаа бе и Тончи и Виндфакер дека е околу 90-100 евра повратна со Хисар......И никој не му кажа колку пари е карта![]()
Баш ме занима дали имаат у зградана некој пензионер што сите ги знае како што има секоја зграда........Цел живот да запознаваш нови комшии
Баш прееска налетав на чудово на Википедија, а барав нешто друго.Затворам таму, овде прва в око темата за Загреб.Ова некој знак ќе да е...

Загреб како град многу не се разликува од средно и западноевропските градови, има попримено многу. Но од друга страна си има свои проблеми, делумно и балкански. Градот не е нешто многу голем за разлика од центарот на пример на Белград во Загреб центарот е далеку помал. Тоа што прво вака остава утисок е што е многу чисто и уредено, има патеки за точкови, нови трамваи и владее култура ред за коли и паркирање едноставно не е како Скопје. Од друга страна според мене, далеку е од некои поголеми метрополи како Будимпешта, Прага, Виена па дури и Белград, нема некој изразен ноќен живот, цените варираат, во маркети е евтино има скапи кафичи и ресторани, но и некои со пристојни цени нешто поскапи од Скопје. Во Загреб има голем Вест Гејт шопинг центар надвор од Загреб према словенска граница, нешто најголемо на Балкан вреди да се види Загребачка Арена, Сјеме планината, во центар катедралата и тој ридот што е во центар, ама се на се не треба да се очекува којзнае што за мене Белград е сепак далеку по пространет и поинтересен и мнооогу подинамичен град.[/quote
го опиша така фино и мило ....![]()
Би сакал да живеам таму ама скапо е у пм,а и не примаат странци така лесно,со право реално.