Загатки

• Креатор на темата Креатор на темата ~DaRko
  • Време на започнување Време на започнување

Na krajot od ednosmerna ulica policaec naplakal kazna na sekoj vozac koj vozel vo pogresna nasoka.Vo toj pravec soobrakjajot bil zabranet. Megjutoa naiduva taksist isto vo pogresna nasoka,mu veli zdravo na policaecot i si zaminuva nekazneto. Zasto policaecot ne mu pisal kazna na taksitot ko na ostanatite?

Мислам дека нема што повеќе и како да се објаснува.
Така е загатката: Колку повеќе земаш од неа - толку е се` поголема и поголема!

не ја знам загаткава, па еве кој ја знае нека одговори, нека не се заборави, не е фер

а еве и една од мене.
На човек требало да му се суди. Па судијата му рекол: „Кажи една реченица. Ако е точна ќе добиеш 4 години затвор, ако е грешна ќе добиеш 6. Човекот ја кажал реченицата, а судијата го ослободил. Што кажал човекот?
можда веќе ја има некој постирано, ако е така се извинувам

Ако кажам точна реченица ќе добиЈам 4 години затвор ?
Ако кажал вака, значи реченицата е дочна, и ќе си добие 4, но кажал нешто што го ослобидило...

не ја знам загаткава, па еве кој ја знае нека одговори, нека не се заборави, не е фер

а еве и една од мене.
На човек требало да му се суди. Па судијата му рекол: „Кажи една реченица. Ако е точна ќе добиеш 4 години затвор, ако е грешна ќе добиеш 6. Човекот ја кажал реченицата, а судијата го ослободил. Што кажал човекот?

Јас лажам.

а еве и една од мене.

ќе добијам 6 години

ќе добијам 6 години
да...ако ова е точно тогаш ќе мора да му даде 4 години, ако ова е лага ќе треба да му даде 6 години, и судијата после овој конфликт со самиот себе, доаѓа до решение да го ослободи

да...ако ова е точно тогаш ќе мора да му даде 4 години, ако ова е лага ќе треба да му даде 6 години, и судијата после овој конфликт со самиот себе, доаѓа до решение да го ослободи

Па и за "Јас лажам" важи тоа ти што го напиша. Не е ни вистина, а ни лага.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom