Загатки

• Креатор на темата Креатор на темата ~DaRko
  • Време на започнување Време на започнување
Си биле татко и двајца сина, едниот бил слеп а другиот бил глувонем. Биле в пустина и му се припијало вода. Таткото и глувонемиот син пошле по вода а слепиот ги чекал. Наполнале вода и на враќање таткото умрел. Како ќе му кажи глувонемиот на слепиот дека татко му умрел ?

Тие не биле по вода, во пустината нема вода :) Тие не отишле по вода таткото не умрел :)

Си биле татко и двајца сина, едниот бил слеп а другиот бил глувонем. Биле в пустина и му се припијало вода. Таткото и глувонемиот син пошле по вода а слепиот ги чекал. Наполнале вода и на враќање таткото умрел. Како ќе му кажи глувонемиот на слепиот дека татко му умрел ?
ne mu kazuva ili gluvo nemiot si zaminuva:vozbud::vozbud:

Одговорот на загатката на Steve-G не би ја решил ни Чак Норис:cds:

Тие не биле по вода, во пустината нема вода :) Тие не отишле по вода таткото не умрел :)

не бе и јас вака реков ама во пустина има оази и од таму ете ти вода....и сега ај да те видам :ija:

Де овие имаат решение или да не се обидуваме за џабе. Дајте ајде ме копка што е одговорот на овие :raz:

Она првото посебно ме нервира дури, штознам можда ќе го однесе докај татко му и со допир по неговото тело ќе му нацрта крст, па тоа да го асоцира на смртта... поима немам стварно како би му објаснил поинаку...

Она второто па незнам што би можело да биде, на ништо посебно не ме наведува чкорчето :toe:
ај давајте решенија ако ги знаете?

za ova od Steve-g ni jas neznam a za mojata so skorceto..
otkazal motorot vo avionot i vo nego nemalo padobran samo za uste eden patinik i zatoa 2ca od patnicite vlecele skorcinja i koj ke go izvleci podolgoto odnosno celosnoto ke sleta so padobran a drugiot ke umre

za ova od Steve-g ni jas neznam a za mojata so skorceto..
otkazal motorot vo avionot i vo nego nemalo padobran samo za uste eden patinik i zatoa 2ca od patnicite vlecele skorcinja i koj ke go izvleci podolgoto odnosno celosnoto ke sleta so padobran a drugiot ke umre
Wow има логика ова, браво.

Ќе му пише на грб со прстот:pos2::pos2::pos2:

Дајте некоја:):):)

Ајде бе давајте некој загатки :)

Еве ти чим сакаш ..и пробајте да ги одговорите ..нерешените загатки

Има зелена куќа , во зелената куќа има бела , во белата куќа има црвена..внатре во црвената куќа има многу бебиња .... Е ај СЕА што е ова.

Две групи се среќаваат на улица.
Еден член од едната група им вели на другата група: Нека дојде еден од кај вас за да бидеме двојно повеќе.
Еден член од другата група им вели пак на овие: Нека дојде еден од кај вас за да бидеме во ист број.
По колку членови броеле групите?
Има уште нерешени, каде брзате :pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom