Загатки

• Креатор на темата Креатор на темата ~DaRko
  • Време на започнување Време на започнување
Две групи се среќаваат на улица.
Еден член од едната група им вели на другата група: Нека дојде еден од кај вас за да бидеме двојно повеќе.
Еден член од другата група им вели пак на овие: Нека дојде еден од кај вас за да бидеме во ист број.
По колку членови броеле групите?
3 со 3

Кога од едната оди еден у другата тие се 4 со 2 (4 е дупло повеќе од 2)
Кога се враќа еден се пак 3 со 3(а 3=3)

Steve-G нека наоѓа решение за загатката зошто неможам да спијам од неа:vozbud:
Ај друга од мене :pos: што да правам други не пишуваат:toe:

Еден член од едната група им вели на другата група: Нека дојде еден од кај вас за да бидеме двојно повеќе.
Еден член од другата група им вели пак на овие: Нека дојде еден од кај вас за да бидеме во ист број.

Едната група тројца, другата група двајца?

Еве ти чим сакаш ..и пробајте да ги одговорите ..нерешените загатки

Има зелена куќа , во зелената куќа има бела , во белата куќа има црвена..внатре во црвената куќа има многу бебиња .... Е ај СЕА што е ова.

лубеница???:toe:

This is an unusual paragraph. I'm curious how quickly you can find out what is so unusual about it? It looks so plain you would think nothing was wrong with it! In fact, nothing is wrong with it! It is unusual though. Study it, and think about it, but you still may not find anything odd. But if you work at it a bit, you might find out! Try to do so without any coaching!

Кој го знае одговорот на ова ..

низ цел текст нема ни едно „Е“

Одговорот е 7 со 5
7+1=8 другите остануваат 4
7-1=6 преминува кај другите и тие сега се 6

Мислам јасно е сега:smir:

2 е дупло поголем од 0???

ааааа епа кажи тој шо оди у едната пак се враќа,па после тие прашуваат за да се еднакви..

Јас мислев дека тој си останува :)..

Друго?????

- Во едната имало 5мина, во другата 7. Кога еден ќе прејде од едната ќе биде дупла разликата (4-8), а во обратна ситуација ќе бидат еднакви (6-6):wink:

Лееелеее за 2 минути закаснив со одговорот, веќе го кажа... не е фер...

2 е дупло поголем од 0???

ааааа епа кажи тој шо оди у едната пак се враќа,па после тие прашуваат за да се еднакви..

Јас мислев дека тој си останува :)..

да да, после тоа ми текна....а и нема никаква логика во одговорот...

ај уште....please...

Дечки, може ли додека не се реши една загатка, да не се поставува друга, ве молам. Глејте каков хаос настана лол. Ај ако сакате..

Групите: едната има 5, другата 7 члена. Ако еден од 7-члената група премине во 5-члената, двете групи ќе имаат по 6 члена, а ако еден од 5-члената премине во 7-члената, едната група ќе има 8 члена, а другата 4.

Едит: ме престигнале...многу. Споро пишувам, мајката. :(
:)

Си биле татко и двајца сина, едниот бил слеп а другиот бил глувонем. Биле в пустина и му се припијало вода. Таткото и глувонемиот син пошле по вода а слепиот ги чекал. Наполнале вода и на враќање таткото умрел. Како ќе му кажи глувонемиот на слепиот дека татко му умрел ?

Цело време на ова мислам....

П.С. Стиви-Џи не го знај решението ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom