Mud
ISHYGDDT
- Член од
- 4 мај 2012
- Мислења
- 4.858
- Поени од реакции
- 8.650
Нека умре се. Па од 0.Усје ако прекине со работа, макар еден месец, ќе настрада јако градежништвото, а градежништвото е тоа што ја држи на апарати умренава економија да не крцне.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Нека умре се. Па од 0.Усје ако прекине со работа, макар еден месец, ќе настрада јако градежништвото, а градежништвото е тоа што ја држи на апарати умренава економија да не крцне.
sdsm.org.mk

Јас не зборував стриктно за религијата Православно Христијанство, зборувам за одликите и културните обичаи на тоа што карактеризира нас како народ.Бадникововите огнови немаат врска со нашата религија.МПЦ секоја година апелира да не се палат огнови.
Бадникововите огнови немаат врска со нашата религија.МПЦ секоја година апелира да не се палат огнови.
Ништо не се чита.Јас не зборував стриктно за религијата Православно Христијанство, зборувам за одликите и културните обичаи на тоа што карактеризира нас како народ.
Koj ja eбe компанијата МПЦ и нивната вековна борба со старите обичаи. Они си го добиваат нивното, а ова им е наследена борба која денес и не разбираат за што е и зошто е.
Друга беше поентата: ЕДНА ВЕЧЕР НЕКОЛКУ ОГНОВИ НЕМА ДА НАПРАВАТ РАЗЛИКА ВО ГЛОБАЛНОТО ЗАГАДУВАЊЕ ЦЕЛА ГРЕЈНА СЕЗОНА. Дајте гледајте ги загадувачите и оџаците кои секој ден што загадуваат колку милион Бадници и милион огномети ама не една вечер туку СЕКОЈ ДЕН. Фокусирајте на се она што ќе направи разлика.
Нека не ве влечат за уши како магариња. Утре и нови ЕУРО лимити ќе воведат чисто за профит, да намалат 0.001% загадување додека истото го зголемуваат со увоз на ѓубре од ЕУ и истото го горат или одложуваат на Дрисла. И додека фабрики како Усје работат во сред Скопје. На тоа фокусирајте се, не на Бадник и на некој огномет. Ајде попаметни сте од ова ваљда.
Шеријатскиот закон ги смета овие активности за харам, ерго нема тоа у Европа.Никаде и никога во Европа не сум видел на 24 и 25 декември да се слави со огномети.Сè е мирно и тивко и сите се дома со своите семејства.
www.slobodnaevropa.mk
Никаде и никога во Европа не сум видел на 24 и 25 декември да се слави со огномети.Сè е мирно и тивко и сите се дома со своите семејства.
Афирмативен заклучок од негативен пример.
Се повикуваш на Европа, која одамна е расхристијанизирана, одамна е мамонизирана, а последниве децении е и исламизирана...па се чудиш зашто немало Бадникови огнови?
За кого? За Мухамед?...
скопските обичаи кои потекнуваат од српскоДруго нешто околу огновите го пече бугаринот..
А каде тоа се палат огнови за Бадник???...Патем гледав и католичка црква во Германија имаше коледарчиња, ама палење огнови и локање ракија не сум сретналАфирмативен заклучок од негативен пример.
Се повикуваш на Европа, која одамна е расхристијанизирана, одамна е мамонизирана, а последниве децении е и исламизирана...па се чудиш зашто немало Бадникови огнови?
За кого? За Мухамед?...
А каде тоа се палат огнови за Бадник???...Патем гледав и католичка црква во Германија имаше коледарчиња, ама палење огнови и локање ракија не сум сретнал
Башка во ехЈу Тито измисли 2 дена нова година да се Мрси Пред Божиќ, а и 2 дена Први Мај да го сјебе Велигден...
Нема никаде да е дозволено палење оган на отворени јавни површини....