Загадување на воздухот

• Креатор на темата Креатор на темата Vanlok
  • Време на започнување Време на започнување
ОЧигледно е дека не е загадено,магла е не е смог еве проверив во лабараторија.
Ме интересира,какви чекори превзема пред се човекот за Скопје да го напраи чист како Ст. Мориц? Дали во штаб ви ја кажаа тајната?

Ме интересира,какви чекори превзема пред се човекот за Скопје да го напраи чист како Ст. Мориц? Дали во штаб ви ја кажаа тајната?
Стварно е магла?
У Карпош е бело, прст пред око не се глеа.
Aircare вика 70
Автоматски споено мислење:

IMG_6551.png

Она му вика донеси одлука на ниво на цел град да се забрани огномет. Он шо ѝ збори..
Не е дека не може, не сака. Не сака.

Последно уредено:

ве трујат брат, од вмро го пуштаат смогот и ве тераат да мислите дека е магла. Тие мерните станици што мерат исто така штеловани се, не е 70 него 570 :kafence:

ве трујат брат, од вмро го пуштаат смогот и ве тераат да мислите дека е магла. Тие мерните станици што мерат исто така штеловани се, не е 70 него 570 :kafence:
Не е работава вмро или сдс. Проблемот е на сите нас.
Само ме нервираат пристрасни ставови. Коа беше Данела ќењавте,сега релативизирате,магла била, не знам што ,Господ прднал...

Кога нешто е за критика се критикува,кога е за пофалба се фали( сејф сити)

15 минути бев надвор и грлово одма ме пече.
Кога е протестот на Левица за загадувањето, знае ли некој?

Може барем примитивни мерки да се направат дур не решат што понатака.

Пример забрана на Усје во овие два месеца. Бесплатен првоз и забрана на движење со коли во одреден период. Пуштање на студенти, ученици, за да се намали гужвата во автобус. Забрана на движење на пензионери, нема потреба да се влечат по автобуси за на пазар.
Нека ги донесат автобусите од други градови, нека направат и меѓународните да учествуваат во Градски превоз. Кога знаат камионите за отпад да ги донесат знаат и да овие работи.

Чешлање на сите цигани што палат периодов. Нека дреме полиција во тие региони и така дремат тие по раскрсниви, казина и кафичи.

Стварно е магла?
У Карпош е бело, прст пред око не се глеа.
Aircare вика 70

Прегледај го приврзокот 464135

Она му вика донеси одлука на ниво на цел град да се забрани огномет. Он шо ѝ збори..
Не е дека не може, не сака. Не сака.

Не само огномет, да се забранат бадникарските огнови а и секакво собирање на отворено ако загадувањето е над максимално дозволено !!! Ако се забранува одење на работа на одредени катгории, треба и собирање на отворено..
И ова ЗАГАДИЛЕНД во Лисиче треба барем времено да се забрани поради Загадувањето

Град Скопје да биде информиран дека започнуваат протести за дислокација на загадувачот - убиец Цементарница Усје.
25 декември (четврток 18.00 пм ) се гледаме пред крстосницата кај Цементарница Усје
( Ние доаѓаме како независна група на протестот - блокадата ). За чист воздух во Скопје !!!
@најголеми обожаватели...
Дислокација во Дрисла ?

Последно уредено:
Не само огномет, да се забранат бадникарските огнови а и секакво собирање на отворено ако загадувањето е над максимално дозволено !!! Ако се забранува одење на работа на одредени катгории, треба и собирање на отворено..
И ова ЗАГАДИЛЕНД во Лисиче треба барем времено да се забрани поради Загадувањето

Град Скопје да биде информиран дека започнуваат протести за дислокација на загадувачот - убиец Цементарница Усје.
25 декември (четврток 18.00 пм ) се гледаме пред крстосницата кај Цементарница Усје
( Ние доаѓаме како независна група на протестот - блокадата ). За чист воздух во Скопје !!!
@најголеми обожаватели...
Дислокација во Дрисла ?
Се слагам.
И за Бадникарскиот оган се слагам. Омилен ми бил, ама не е тоа тоа веќе. Башка шо горат шо стигнат. Сум гледала кумот шо е вечерта, плакарот од дома горење. Да не го влече до ѓубре.. празник така не се тера.

Автобуси нема.. ја прва не би возела и не ни возам толку ама од Х причини, да иаме добар јавен превоз.
Дома треба да се:
-деца
-стари лица
-бремени жени
-луѓе со автоимуни заболувања и потешки болести
-лица со попреченост.
-луѓе кои работат на отворено исто мора да прекинат. Не моеш со маска да градиш зграда, ама кај таму дишат прашини уште и воздухов..

Чешлање на сите цигани што палат периодов. Нека дреме полиција во тие региони и така дремат тие по раскрсниви, казина и кафичи.
Каков бре сообраќај. Овде загадувањето е на такво ниво да сообраќајот е незначителен процент во однос на се друго. Најголемите загадувачи се три: Циганите, индустријата (како Усје), и греењето па сеедно дали греење со ѓубре или дрва, можеби не исто ама и дрва горење загадува. Пошто којзнае колку десетици/стотици оџаци има во скопскава котлина.

Муабетов ми е, не паѓајте на тој филм со сообраќајот дека ќе се направело нешто посебно. Не викам и тоа да не се проба, нека се проба. Ама без елиминација на горенабројаните три најголеми загадувачи, ништо не правиме.

Elajte si da vrtime burgeri po Nemacka, neka si ostane Sungjerot Bob da zivee vo magla, mada za nego e lesno i onaka ne iskaca od doma, vmrovskata administrativna plata si legnuva na prvi, top mu e.

Не знаеш што е магла, оди утепај се :kafence:
When air pollution mixes with mist (or fog),
it creates smog, a dense, often toxic haze. The combination leads to accelerated chemical reactions between pollutants, creating a more hazardous environment and severely impacting human health, visibility, and ecosystems

Aj sega vikni ja mama da ti gi izbrise mrsulite i zakoraveniot kenjavac na poltronskiot shupak.

Interesno e sto sekoja politicka partija, pred da dojde na vlast, ova, megjudrugoto, im e eden od najgolemite aduti pri kampanjite, i koga ke dojdat na vlast, puff, its gone. Site gi stitat istite oligarsi, poveke od evidentno e deka Usje mu ebava majkata na skopje, i skopjani, sekojdnevno pred nasite oci ne ubiva, bukvalno, ova ne e figurativno kazano, nie sekojdnevno sme ubivani i apsolutno nikoj nisto ne prevzema vo vrska so ova.

Na krajot od denot, nie sme krivi sto molcime na vakva ocigledna rabota, premnogu sme programirani i chipirani i zatoa e i vakvata nasa potcinetost, duri i za vakvi problemi kade odgovornite treba da bidat beseni javno na plostad i potoa frleni u Vardar.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom