Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Од каде па ЕУ ни е виновна за ѓубрето во државава. Секогаш некој друг е виновен. ЕУ не ни ги створи овие депонии. Само 24 земји аплицирале за увоз на отпад од ЕУ. Меѓу нив и МК. И можеби некои од тие 23 земји имаат навистина систем за безбедно согорување. Ние немаме.ПОТРЕБНИ СЕ ПРОТЕСТИ ПРЕД ЗГРАДАТА НА ЕУ, не на мост Близнак !!!!!!
Еве ради ликови како овој Иван Мирчевски и Сотир Костов тонеме како држава и не можеме да се справиме со една група од 100тина куртони што ја палат депонијата секој ден. Достоинствено да ги преселеле од таму, кај не трујат со години и го дишеме тоа, сеа уште и домови треба да им направиме да биле достоинствени они во преселбата, пичка им мајчина, еден ебан документ немаат дека постојат, од наши даноци ние треба куќи да им правиме според овие идиоти. Секоја чест за Стојанче, што меѓу редови кажа дека треба да се иселат од таму на сила и со ќотек ако треба. ЌОТЕКОТ Е ИСКОЧЕН ОД РАЈОТ !!! ПРАТИ ГИ ОНИЕ ЏАНДАРЧИЊАТА ШТО ПО ЦЕЛ ДЕН МИ ДРЕМАТ ПО КАЗИНА И КЛАДИЛНИЦИ ДА СИ ЈА СРАБОТАТ РАБОТАТА ЕДНАШ ВО НИВНИОТ ЖИВОТ !! Народов сака реакција да види, сака да види како се спроведуваат законите, а не празни муабети да слушаме 30 години, ЌЕ ЌЕ ЌЕ ЌЕ ЌЕ СВЕ ЌЕ НАПРАВАТ И НИКАКО ДА НАПРАВАТ ! УДРИ МАВАЈ ЌОТЕК ДО ПОСЕРУВАЊЕ !!!
Не е само Вардариште, или ете во Куманово, буквално секој град во државава го има проблемот со нив. Во Битола не се користеше патот за накај Ресен затоа што овие си фрлаа ѓубре од горе, палеа огин на сред пат, па мораше да се влага во градот за да продолжиш накај Преспа. Верувам дека секој град има дел каде што они прават проблем и не може да се функционира нормално. Тука е крива државата и најмногу МВР што не може да се справи со ова. Земале ми градат цели населби со лимови и картони, ѓубриште насекаде, гнасно. Багерот и руши, чао пријатно, секако се чергари, како дошле така и ќе си заминат.Куманово го има истиот проблем, најмногу палење има од Средорек, место каде што 99% од населението се Роми. Константно фрлаат ѓубре во реката, палат кабли, пожари.
Со ваков однос на државата кон нив, таквите ќе прават проблеми каде и да се. Но прво да ги тргнат да не палат депонии, потоа треба другото да се реши.Im odgovara da si imaat opravduvanje. A i ostanuva prasanjeto deka koa kje gi izbrkaat od tamu, kje praat problemi na drugo mesto.
Словенија пред 30 години се обиде СИТЕ нивни Роми да ги смести во еден мал град, но имаше отпор и полициска интервенција, но Незнам како тоа заврши...и во Романија постојат групирани населби со Роми, имаше на ФБ како таму никој не плаќа струја а и прекината е, крадат од улични светла, но тоа се мали жици, колку за фрижидер , тв, веројатно зимно време за греење горат ќумбиња...
Еве ради ликови како овој Иван Мирчевски и Сотир Костов тонеме како држава и не можеме да се справиме со една група од 100тина куртони што ја палат депонијата секој ден. Достоинствено да ги преселеле од таму, кај не трујат со години и го дишеме тоа, сеа уште и домови треба да им направиме да биле достоинствени они во преселбата, пичка им мајчина, еден ебан документ немаат дека постојат, од наши даноци ние треба куќи да им правиме според овие идиоти. Секоја чест за Стојанче, што меѓу редови кажа дека треба да се иселат од таму на сила и со ќотек ако треба. ЌОТЕКОТ Е ИСКОЧЕН ОД РАЈОТ !!! ПРАТИ ГИ ОНИЕ ЏАНДАРЧИЊАТА ШТО ПО ЦЕЛ ДЕН МИ ДРЕМАТ ПО КАЗИНА И КЛАДИЛНИЦИ ДА СИ ЈА СРАБОТАТ РАБОТАТА ЕДНАШ ВО НИВНИОТ ЖИВОТ !! Народов сака реакција да види, сака да види како се спроведуваат законите, а не празни муабети да слушаме 30 години, ЌЕ ЌЕ ЌЕ ЌЕ ЌЕ СВЕ ЌЕ НАПРАВАТ И НИКАКО ДА НАПРАВАТ ! УДРИ МАВАЈ ЌОТЕК ДО ПОСЕРУВАЊЕ !!!
Треба и ќотек, а се што нема документи со овие азилантите во пакет ги враќаш. И кастрација на тие што ќе останат, да не праат секое летенце детенце. Достоинствен дом, а становите Грујо што им ги даде на ваквите се станати депонии. Нема достоинство за стока. Јас ако не почитувам закон, затвор. Што се они над мене, стварно не ми е јасно. Уствари и тие што не палеле, нелегално запоседнале јавна површина. Се комплет во затвор. Место станови, затвор нека им направат.Не е само Вардариште, или ете во Куманово, буквално секој град во државава го има проблемот со нив. Во Битола не се користеше патот за накај Ресен затоа што овие си фрлаа ѓубре од горе, палеа огин на сред пат, па мораше да се влага во градот за да продолжиш накај Преспа. Верувам дека секој град има дел каде што они прават проблем и не може да се функционира нормално. Тука е крива државата и најмногу МВР што не може да се справи со ова. Земале ми градат цели населби со лимови и картони, ѓубриште насекаде, гнасно. Багерот и руши, чао пријатно, секако се чергари, како дошле така и ќе си заминат.
Не ти е лоша идејава. Секако личат на Пакистанци. Кој нема папир дека е тукашен, право во транзитен центар Винојуг или Табановце. Еве хуман пристап, да не се грижи Шаја Кукова дека некој ќе ги тепа почитуваните Роми, нека спие мирно.Немаат ни идентификација, комотно можат да ги депортираат.
Не се Роми туку Цигани.Куманово го има истиот проблем, најмногу палење има од Средорек, место каде што 99% од населението се Роми. Константно фрлаат ѓубре во реката, палат кабли, пожари.
Не се ни цигани туку ѓупциНе се Роми туку Цигани.
A nekoj pokusa barem, ete Ti na primer. Ojde i te vratija pa vaka siguren ?Не си нормален, кој ќе ти даде тебе како цивил да се доближиш, а не па да гасиш. За 5 минути таму ќе колабираш, не треси зелени. И едно е да си правиш филмови Скопје педери, ни го одзема местото главен град, а друго е ова твоево и на оној другиот муфљус, ако ви е што ве трујат...
Ova sve zvuci dobro ama niv ne im smeta da si ziveat kako sto si ziveat, ne planiraaat da se smenat. I da gi izbrkas od Vardariste, samo si gi premestil. Znaci ostanuvaat logori ili ubistvo, a za dvete neame sila.![]()
Синоќа повторно предизвикан пожар на „Дрисла“
Синоќа пред 23.00 часот повторно беше предизвикан пожар во депонијата Дрисла, на сосем друго место, подалеку од местото кое беше активно претходнитеmakfax.com.mk
Со ваков однос на државата кон нив, таквите ќе прават проблеми каде и да се. Но прво да ги тргнат да не палат депонии, потоа треба другото да се реши.
Сме дискутирале на форумов, треба да има закон за бездомништво и неелективно сместување во работни фарми/задруги со гарантирана работа/плата и сместување, школување за децата. Значи не затвор туку работа со право на отусуство за годишен одмор, слободни денови, сѐ. Кога ќе заштедат за да купат стан/куќа, или кога ќе се вработат некаде на неограничено време тогаш може да се отселат и со рентање стан/куќа. Но инаку смесување на фармата/задругата и престој таму, и работење.
За бегство да следи затвор, робија со работа во рудници, каменоломи, итн. За одбивање, тежок затвор со услови како во затворите во Еквадор.
Звучи престрого? Не е престрого, фер е.
Градење шупи од отпад, на депонии, крадење правење проблеми 24/7 и палење пожари. Труење цела популација... Тоа фер е?
Од нашите даноци им се пружени услови и шанси да направат нешто од себе. Имаат бесплатно школување, имаат здравство, имаат право на сѐ што имаме право и сите ние кои плаќаме и за нив. Сите можни социјални бенефити ги имаат... И да не трујат вака? Абе стрпај ги по институции, дај им шанса да станат нормални луѓе или во спротивно нека гнијат по затвор. Подобро ќе плаќаме давачки за затвори, него вака ем давачки преку даноците за сѐ им плаќаме, ем не трујат секоја година а посебно наесен и на зима.
Автоматски споено мислење:
Кој смета дека ова е некаков „екстремно десничарски став“ или којзнае што е сега популарен жаргон - таквите слободно нека си земат неколку цигани да ги вдомат кај нив по дома. Да им помогнат на луѓето со дело, не со зборување и на штета на сите.