Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Mene mi e posto kako da ti kazam, ne mi mirisa mene tuku vas. A da zemam da se zakrenam od tuka za vas da vi gasnam oti vie ste bile mnogu nezni i polesno i pobezbedno vi e da se glupirate po ulici otkolku da zemite lopatite i da gasnite, fala ama ne fala. I najbitno, kolku vas so ve zaboli za zagaduvanjeto tuka od REK, za vie ekoloski da si se greete i ladite, tolku i mene za vas. Ne e samo Skopje republikata, ima i drugi gradovi vo nea vo slucaj da ne znaevte. A i malce dosadnicki stanavte, baska i mnogu nezni i prefineti. Malce dozd ke vi zavrni, dva santimi sneg ke padni, nekoj gjubre ke zapali i odma elementarna nepogoda, odma se pocnuva so lelekanja i kosi kornenje. Kako velat Ohrigjani, ak ne vi cini vratete si se tamu kade sto vi se vikendicite. Ne e cela republika dolzna vas da ve tesi i da se solidarizira so vas, a od druga strana vas ic kur da ne vi cue za provincijata. Taka da so e do mene ,da bas mene do smeenje mi e. Tebe ako ne ti e, mozam da ti doniram lopata ako toa ti menva nestoZa smeenje li e rabotava be Vlade
Od takvi ko tebe sto pravat seiri koga ne treba ne ni ja biva drzavava.
Ни прозорските ни мобилните не земаат..Не. Го вртат воздухот од внатре. Лади слободно.
Прозорските може да земаат од надвор.
Болни се психички, тоа е проблемот. Толку комплекси од Скопје, мислиш којзнае што град сме.Милион и пол луѓе сме, и очи ќе си извадиме меѓу себе. Ја никогаш у животот немам посакано некому нешто лошо само заради тоа шо е не знам од Битола или Охрид или ватевр.
Околу муабетот дека не сте должни да слушате за проблемите на главниот град - апсолутно не сте. But newsflash: за шо полов орган ги бирате тие 20-те пратеници од секоја единица? За шо служат? За да ќутат? Нели има пример еве Битолчани у министерствата, у партија? Смеат ли да писнат за проблемите у сопствениот град? Им праите ли било каков притисок? Не, а? Како е крив обичниот Скопјанец шо не гласа ни за ШДС ни за ДПШНЕ?
Ни јас нејќам дупките у општинската каса пример на Аеродром да се покриваат со кредити. But yet, here we are. Кој ме прашуе мене.
SI zapaliv, ne mi preci naviknat sum i mnogu jasno deka vo zima ke palime koledarski ogan.Запали една цигара, помалку ќе ти смрди... А во зима може и Коледарски оган
Gi izmesa rabotite, popara gi napraj. Postot moj veze nema so politika, lokalna ili na drzavno nivo, a i da bese politicki, rabotata e malce pokompleksna taka da stvarno ne znam so ke vi smeni dali ste glasale i za koj ste glasale ili glasate.Милион и пол луѓе сме, и очи ќе си извадиме меѓу себе. Ја никогаш у животот немам посакано некому нешто лошо само заради тоа шо е не знам од Битола или Охрид или ватевр.
Околу муабетот дека не сте должни да слушате за проблемите на главниот град - апсолутно не сте. But newsflash: за шо полов орган ги бирате тие 20-те пратеници од секоја единица? За шо служат? За да ќутат? Нели има пример еве Битолчани у министерствата, у партија? Смеат ли да писнат за проблемите у сопствениот град? Им праите ли било каков притисок? Не, а? Како е крив обичниот Скопјанец шо не гласа ни за ШДС ни за ДПШНЕ?
Ни јас нејќам дупките у општинската каса пример на Аеродром да се покриваат со кредити. But yet, here we are. Кој ме прашуе мене.
Pustaj klimata slobodno, ne si ja stegaj dusata, neka ne cadi REK za djabe, nie 365 dena vo godinata taka prajme pa nikomu nisto, vas dva dena vi zamirisa i odma tuka zalopojki , madinjata ni gi potekovteРекоа се било нормално ама да се исклучат климите. Па не знам дали влечат од надвор (како старите, на прозорците) или само го вртат воздухот.
Vecna borba, Metropolara protiv provincijata. Pa sepak niti eden od vas ne najde za shodno da pomozi da si go izgasnite ognot na koj celo vreme se zalite. Ama za tuka srceparatelni postovi kolku sakas.Болни се психички, тоа е проблемот. Толку комплекси од Скопје, мислиш којзнае што град сме.
Моментално надвор на солна киселина мириса...
Не си нормален, кој ќе ти даде тебе како цивил да се доближиш, а не па да гасиш. За 5 минути таму ќе колабираш, не треси зелени. И едно е да си правиш филмови Скопје педери, ни го одзема местото главен град, а друго е ова твоево и на оној другиот муфљус, ако ви е што ве трујат...SI zapaliv, ne mi preci naviknat sum i mnogu jasno deka vo zima ke palime koledarski ogan.
Gi izmesa rabotite, popara gi napraj. Postot moj veze nema so politika, lokalna ili na drzavno nivo, a i da bese politicki, rabotata e malce pokompleksna taka da stvarno ne znam so ke vi smeni dali ste glasale i za koj ste glasale ili glasate.
Drugo bese poentata i poprilicno jasno mu napisav na dva trojca so vo se gledaat politika ili moment za politicki poeni. Ke bojkotirale, ke protestirale na ulica, kur se tresi vo ladna voda. Abe zemajte toa lopatite i trk na lokacija, ne tuku cvilite. Koj sakate da vi go izgasni ako ne vie samite koi najpovekje vi preci i citam tuka nekolku dena zalopojki, a nikoj od doma ne mrdna ili maltretirate nedolzen narod po ulici. Se ke napravite samo nikako da se nacrtate na lokacija i da pomozitre vo gasnenjeto. Ili toa vi e ispod casti, ne e toa vase nivo. I so solidarnost ocekuvate koga ni vie samite nejkite da si pomozite, aj toa tuku nekoj ni kriv ni dolzen koj slucajno se nasol vo Skopje, privatno ili sluzbeno ke go maltretirate po raskrsnici za vas problem za koj ni vie samite nejkite malce racete da si gi izvalkate. E pa neka vi smrdi, so da vi recam drugo.
Pustaj klimata slobodno, ne si ja stegaj dusata, neka ne cadi REK za djabe, nie 365 dena vo godinata taka prajme pa nikomu nisto, vas dva dena vi zamirisa i odma tuka zalopojki , madinjata ni gi potekovte
Автоматски споено мислење:
Vecna borba, Metropolara protiv provincijata. Pa sepak niti eden od vas ne najde za shodno da pomozi da si go izgasnite ognot na koj celo vreme se zalite. Ama za tuka srceparatelni postovi kolku sakas.
Pojacajte malce so zalopojkite, toa sigurno ke pomozi okoku gasnenjeto. Od kaj da znajs, mozi nekoj od provincija ke se sozali i ke odi da vi go izgasni oti vas ocigledno vi e ispod casti toa.
Греота се знаеш, човекови права. Што не трујат со години, нема врска. Како ние да немаме човекови права. Пак палат и сега моментално, копа и во Ново Лисиче и во Лисиче.Koj таклабас му е овој, услов за чист воздух било да „се најдело пристојно живеалиште на 200 цигани“. Абе ајде утре други цигани ќе упаднат, и нив одма ќе треба да им се изградат куќи за да не потпалуваат ѓубре... Нормални ли се овие, расшутирај ги таму, уапси ги следен пат ако ги начекаш. Следно затворска казна некаде каде ќе работат нешто.
![]()
За да нема чадење од „Вардариште“, треба да се најде пристоен дом за над 200 луѓе што живеат среде депонијата, а некои од нив потпалуваат, вели Тошковски
Во решавање на проблемот со депонијата „Вардариште“ треба да се вклучат сите институции, да им се најде соодветен дом на луѓето што живеат среде ѓубрето иmakfax.com.mk