Заедничко патување - да или не?

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Би патувала со него тука во државата. Но надвор од неа не. Сепак добар почеток е тоа за една врска да се оформи што подобро еден викенд во Охрид или било каде. Тоа е мотив за уште подобро да се запознаете. :)

Без разлика дали е долга или кратка врската, ако јас се чувствувам спремна за за такво нешто би отишла.
Сепак баш преку такви патувања подобро се запознава партнерот односно неговите интереси.

Да, и имаме одено две лета по ред во Охрид, и ни беше најубаво :wub: ...

имам врска од година и нешто и минатото лето бевме на одмор 10 дена а еве и утре идеме на викенд.....и убаво е бидејки многу убави моменти поминавме заедно и љубовта како и врската ни се зацврсти повеке :back:

ne bi prifatila da odam na odmor so nekoj sto go znam kratok period, no bi sakala sepak da odam na odmor so decko mi, ali negde nadvor od mk, zas ubavo si pominav vo ohrid so nego taka.....ako go znam sto kakov covek e moze, ali za vrska sto samo pocnala i da otidam negde na odmor ne bi rekla, kojznae sto moze da se desi

JAs bi odela na zaednicko patuvanje,sekako ako go znam baram dovolno dobro sprema ona sto jas smetam deka treba da go znam, ali koa veke sum zaedno dolgo vreme, bi sakala da odam na zaednicko patuvanje i ne bi ni razmisluvala, vo sekoj slucaj i da ne ve privlekuvaat zaednicki destinacii, mozete da odite i tamu i tamu, i znam deka i dvajcata ek bidat imprsionirani od mestata, bez razlika sto ne im se svigalo otprvin....od moja gledna tocka neam niso protiv da odam, ako saka deckoto da odi na nekoe mesto sto jas iskreno bi sakala da go posetam, no sepak mozebi ke mi se sviga, a i da ne mi se sviga, sepak sum bila sum videla mozam da zboram :D

Ne mi se veruva deka nekoi od vas ustvari ne bi patuvale so svojot sakan ili "samo vo drzavata"???? Sto e loso u toa ziti se lol xD Valjda koa ste u vrska so nekoj i go poznavate dobro, ne e toa nekoj od ulica sto ste go sretnale pred dva dena...

Такво нешто само би ме исплашило. Не знам дали затоа што врските до сега ми биле кратки, а и поради самиот мој карактер што се тиче врски кој е доста комплициран, не верувам дека би се впуштила во тоа да одам со него на патување или викенд или што и да е. Страв ми е дека тоа уште повеќе ќе ме приврзе за него, а јас си знам некад да се залетам, па после тоа јас ќе го јадам стапот и ќе си ги собирам деловите од скршеното срце.

Така да, полека но сигурно... сакам споро да се одвиваат работите во врска... патувања, викенди... посебно на почеток, дефинитивно не се за мене.

Патување и во двете ситуации (кратка и долга врска) си има некоја предност.
1. Кратка врска - доволно време да се запознаат, да научат што сакаат, да ги дознаат заедничките и различните карактеристики. Значи, сето она кое на пример би се одвивало месец дена, малку забрзано би било во овој случај, затоа што имаат на располагање 24 часа.
2. Долга врска - доволно време да се одморат од сите луѓе, да си посветат внимание повеќе еден на друг, да се тргнат од секојдневните случувања (кои важат и за точка 1, само што разликата е во тоа што веќе се познаваат добро овие под 2).

Навиките на партнерот најдобро можеш да ги запознаеш доколку си 24 часа со него, па одморот може добро да послужи за тоа.

Одлично кажано. Секој збор ти е на место. Браво за коментарот.

Секако да ... можност подобро да се запознаеме, да бидеме поблиски, да имаме убави заеднички доживувања - секако гледам на патувањата како на плус за една врска ... колку повеќе толку подобро и секако од разлиќчен карактер (викенд, одмор, излетче, концерт и сл)

Ma bi patuval i bez vrska samo da pobegnam od sekojdnevnite gluposti i da se opushtam,
plus kolku pati otidete na odmor pa zapoznate nekogo i si pominete super pa i da e non sexual i si ostanete perfect strangers i nikogash ne se vidite povece :vozbud:....

Јас секаде каде што патувам одам со дечко ми. И верувајте многу ми е драго што сум доживеала прекрасни работи заедно со него. Малку ми е мака што тој оди службено низ светов, а мене не може да ме носи, ама кога си иде мора се да ми раскаже во детали, да се почувствувам како јас да сум била.
Во секој случај подобро е со дечко ми, отколку од некои глупави принципи да не одам со него, па да и недостига таму и да ми биде тешко, и неубаво да си поминам.

Зошто да не. Тоа ти е еден вид авантура и добар начин на запознавање. Или ке ти се допадне или не.
Еднаш бев на одмор со девојка со која што бев во врска две ипол години. Лелеее, кошмар во живо. Таа се промени за 180*.
Едвај чекав да заврши одморот (бидејќи бевме надвор од Македонија)

Во врска сум 3 години и две години идам со дечко ми на одмор. И си поминав најубаааааво :) Jас запознав сосема друг човек, што не верував дека е тоа дечко ми и од првиот одмор врската ни функционира најубаво.... веројатно зошто се запознавме поубаво :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom