Задоволни ли сте?

• Креатор на темата Креатор на темата theTinule
  • Време на започнување Време на започнување
Ама ако си задоволен со тоа што го имаш никогаш нема да се развиваш и искачиш погоре..
Сепак, умерено...Златна средина.
Се е релативно.
Се сложувам, ама па другиот екстрем е да воопшто не си задоволен со тоа што го имаш, споредувајќи се цело време со некој што има нешто што ти немаш а го посакуваш, или замислувајќи се себеси во други околности од оние во кои живееш.. е тогаш ќе бидеш мизерен и нема да напредуваш сигурна сум. позз

Ма какви бе...Жити животов ваков траги-комичен... Што не ми кажале ко дете дека не чини да си голем, узалуд се радував:jaj:.

задоволен си сум со се што правам. некогаш ме фаќаат паники за оценки, за ова за она можам подобро си викам и се јадам самиот себе си ама сепак се трудам да бидам што е можно позадоволен од мене

Опасен пубертетлија сум, да предупредам.
Во моментов, да, чуствувам големо задоволство.
Ова е еден од тие моменти кога сум го остварила тоа што сум го намислила. Сега би ставила оценка 5. Ништо не ми недостига (само стапалата ми се ладни).
Утре оди нов ден со нови цели, повисоки од досегашните. Во текот на ноќта, тој коефициент на задоволство ќе ми падне на 4, па утре нема да бидам толку многу задоволна од животот.
И така секој ден...
Никогаш нема да бидам потполно задоволна од овој живот, зошто ништо во животов не е совршено и никогаш нема ни да биде.
Сепак, не го сваќам тоа толку буквално, дека ако ми е ладно - задоволството е помало. Живеам во хармонично семејство(не е совршено, но не се жалам), учам во прекрасно училиште(не во целост, ама не се жалам), имам одлични оценки(и тие не се во целост али добри се, не се жалам), имам љубов од сите околу мене(лажам-не од сите, ама добро ми е и вака)...
Во глобала, супер ми е! Би ставила една 4! Задоволна сум.

не сосема но задоволен сум воглавно, на скала од 1 до 5 се ставам на 4то место. задоволесн сум со успехот кој сум гхо постигнал до сега и секако се стремам кон уште поголем успех! на човечкото око шо ио да му се пружи никогаш не е доволно!

На скала од 1 до 5 се на се во животов...хмм -7:toe:
Незадоволен од премногу работи за да почнам да набројувам.

На моменти сум прилично задоволна рецимо 3+
Ама многу почесто сум незадоволна и се стремам кон подобро...сепак совршенството не постои, а со тоа и никогаш нема да бидам макс задоволна од успесите во било кое поле од животот...секогаш може подобро од подоброто...:wink:

п.с погоре т.е поназад видов нешто во смисол задоволство од "другари/ки на чија што помош можам да сметам во било кое време"
колку е само ова живот вон реалноста
- задоволството е поголемо кога можеш без тие "другари/ки"

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom