Задолжителни видеа на YouTube

Интересни видеа за математиката, за средно и за факс, ќе ве научи како да размислувате логички и како да ги решавате задачите, штета што нашите професори и наставници не се толку умешни.

Балкан инфо.
Еден од најдобрите канали со најдобри оратори.
Јованка Јолиќ особено. Не знам зашто ама @bijons и @pozdrav eden topol ака тетките ги замислувам вакви. Горди исправени жени полни со знаење за се и сешто и за секоја тема. Ништо не може да им промакне и експерти се за се.

Неколку најдобри нејзини цитати (обавезно се да се изгледа) :

Тука некаде е и Мирољуб Петовиќ, но оваа жена е ненадмашива попут наше тетке са форума.

Pred skoro vreme go izgledav, informativno
Доста интересна тема. Бразилци :pos:
Сепак, не успеав да го догледам. Причината е што нараторот не знае да збори. Се запенува и мумла, никаква интонација. Со тоа ми стана досадно видеото. Ама ќе побарам други видеа на оваа тема за “бразилците”.
Автоматски споено мислење:

Ова е must watch за Зурел и братството на Рамните Џедаи. Ако издржи 32 минути реалност јас ќе се прекрстам.

Предобро и просто видео! Секој што има малку познавања по математика и физика ќе сфати за што станува збор тука. Е сега тие со умствени недостатоци и закржлавеност сигурно нема да го изгледаат, а треба.

Последно уредено:
Предобро и просто видео! Секој што има малку познавања по математика и физика ќе сфати за што станува збор тука. Е сега тие со умствени недостатоци и закржлавеност сигурно нема да го изгледаат, а треба.
...јеби га, слични примери има и од другата страна, за тие кои имаат малку познавање од биологија и медицина ќе сфатеше дека антиковид вакцина не е вакцина,

ама не спомнувам вакви недолични зборови ,,умствени недостатоци и закржлавеност,, околу такво видео за да се изгледа.

П.С.
...и што пишуваш, ти го изгледа видеото околу Земјата дали е округла или не, штом препорачуваш да се изгледа :ROFLMAO:

Последно уредено:
...јеби га, слични примери има и од другата страна, за тие кои имаат малку познавање од биологија и медицина ќе сфатеше дека антиковид вакцина не е вакцина, ама не спомнувам вакви недолични зборови ,,умствени недостатоци и закржлавеност,, околу такво видео за да се изгледа.

П.С.
...и што пишуваш, ти го изгледа видеото околу Земјата дали е округла или не, штом препорачуваш да се изгледа :ROFLMAO:
Биџонс, пребацуе централата а? Тука си ама не си.

Generalno se od Academy of Ideas, korisno za razbiranje na mehanizmite koi vladeat so nas...

Многу интересно филозофско видео што тера на размислување.
Weak men create terrible times.

Машка фигура треба да биде присутна во животот на секое дете. Иако мајката е таа со која децата се закрмуваат од мали, таткото е тој што го гради ликот на едно човечко суштество. Во иднина, кога би имал деца би ги воспитувал по малку различен начин од тоа што јас бев учен. Најмногу во поглед на завршување на домашните обврски, основни машки работи и слично. Ги научив малку подоцна, кога станав студент. Децата од мали треба да бидат научени на работни навики, без разлика на пол. Мамини синчиња, што на некој начин е и темата на видеото, има многу. Најчесто се слабокарактерни, меки китки. Да не бидам сфатен погрешно, мајката за мене е на највисоко место во животот на еден човек. До еден момент. Но сепак, таа е човекот од кој треба да земаме пример за однос со луѓе, однос со љубените. Додека татковата страна не учи на дисциплина и внатрешна организација. Не знам, јас така го сфаќам овој систем.

@Goyathlayyy ти си доста повозрасен од мене, имаш ќерка, сподели кои се твоите видувања на темава. Би сакал да прочитам повеќе.

@bijons и @pozdrav eden topol ака тетките ги замислувам вакви. Горди исправени жени полни со знаење за се и сешто и за секоја тема. Ништо не може да им промакне и експерти се за се.

но оваа жена е ненадмашива попут наше тетке са форума.
...ќе ве молам темата не е за споредување со спомнување на членови од форумот со рандом линк на видео од ју тјуб, ако веќе се пронаоѓате во видеото пишувајте си за себе.
Биџонс, пребацуе централата а? Тука си ама не си.

...ќе ве молам темата не е за споредување со спомнување на членови од форумот со рандом линк на видео од ју тјуб, ако веќе се пронаоѓате во видеото пишувајте си за себе.
Не туку моли него мавни се од темава ебате отровот со три точки.

@Ska Maniac црнци да те јаваат, кој ти кур таг?

Интересни видеа за математиката, за средно и за факс, ќе ве научи како да размислувате логички и како да ги решавате задачите, штета што нашите професори и наставници не се толку умешни.
Ova Runge-Kutta mora da go isposhtuvam, kolku pati sum "gi biral" megju metodite a ne deka znaev sho e razlikata togash. Site Runge-Kutta, I ja Runge-Kutta :D

Ја сакаше да га стау видео за тајмлапс.
Изгледајте га сфи, доста едукативно на природно,биолошко,физичко и астрономско ниво. Ја сам га гледаја преко десет пута.
Кратки муабетчиња на Дејвид Атенбро, Нил Де Грас,Брајан Кокс, Мичиу Каку,Хокинг,Алекс Филипенко...
Еве га линк кој сака да глеа.

Е баш видеово ми требаше пред спиење. Депресија, анксиозност ме налегнаа, спиењето ќе биде одложено. А пак во исто време чувство на воодушевување, исполнетост..

Колку сме само небитни во целава оваа сага, колку само сме капка во океанот и колку сме мизерни. Има две страни ова што го напишав, зависи на која нога си станат.

Ова е мојата вера, во ова верувам - Универзумот. Во еден момент знаеш се, во другиот ништо.

Јас – сонце и месечина
и точка и цела вселена
од црна дупка светлина,
твоја гордост вљубена

Мака ми е што никогаш во нашите животи нема да видиме ниту да добиеме одговори на овие прашања. И 20 животи да живееме, пак ништо.
Се надевам барем дека сме во некоја симулација и еден ден кога ќе не исклучат, ќе разбереме се’.

Фала ти парво за видеото, постирај уште. Затоа е темата.

Не туку моли него мавни се од темава ебате отровот со три точки.

@Ska Maniac црнци да те јаваат, кој ти кур таг?
Забавата не е целосна ако не ги викнеме кловновите или стриптизетите.
Оставам на тебе да погодиш сам кои се овие :icon_mrgr:

Многу интересно филозофско видео што тера на размислување.
Weak men create terrible times.

Машка фигура треба да биде присутна во животот на секое дете. Иако мајката е таа со која децата се закрмуваат од мали, таткото е тој што го гради ликот на едно човечко суштество. Во иднина, кога би имал деца би ги воспитувал по малку различен начин од тоа што јас бев учен. Најмногу во поглед на завршување на домашните обврски, основни машки работи и слично. Ги научив малку подоцна, кога станав студент. Децата од мали треба да бидат научени на работни навики, без разлика на пол. Мамини синчиња, што на некој начин е и темата на видеото, има многу. Најчесто се слабокарактерни, меки китки. Да не бидам сфатен погрешно, мајката за мене е на највисоко место во животот на еден човек. До еден момент. Но сепак, таа е човекот од кој треба да земаме пример за однос со луѓе, однос со љубените. Додека татковата страна не учи на дисциплина и внатрешна организација. Не знам, јас така го сфаќам овој систем.

@Goyathlayyy ти си доста повозрасен од мене, имаш ќерка, сподели кои се твоите видувања на темава. Би сакал да прочитам повеќе.
Mislam deka mashkosta e vo se pogolema kriza pred se od nemanje dobri primeri, videoto probuva da go problematizira tokmu toa, ne e samo mamini sincinja tuku i drugiot ekstrem na Endru Tejt tipovi, site nekako ja promashuvaat sostojbata do koja treba da dojdeme. Odgovornost, kontrola nad sebe... umot, nagonite, zivotnoto... integritet - sekogash da se postapi pravilno duri i koga nikoj ne gleda, kolkava i da e cenata. Toa ne pravelo porano vojskovodci sho bi rekol Bafra, togash i feministkata kje ti napravi sendvich so nasmevka, sho bi rekol Chak Noris :)

Едн од најреални и познати случаеви за елиен контакт или падање на НЛО после Розвел у Ново Мексико.
Варжиња, Бразил, 1996.
Очевидци, скоро цел град.Три девојчиња су најубедливи.Понудено им е богатстфо за да ќутиф и се исселиф од Бразил од мен ин блек(не од Томи Ли Џонс или Вил Смит, овакфи људи у црно стфарно постоиф).
Да не откривам много гледајте га видео.
Ке ви прикачу алтернативно видео зшто најбољи доку за овј настан е избришан од јутуб.

A ако можете негде да си га даунлоудирате The moment of contact 2022 обавезно да га гледате, ја остана запрепастен.
Еве ви трејлер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom